A jelentés részletesen kifejti az ombudsmani vizsgálat eredményeit, amelyek a 2011-12-ben történteket térképezik fel -írta meg a 444.hu.

Balog Zoltán már 2012-ben értesült a bicskei gyermekotthon borzalmairól

Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke beszédet mond a magyarországi és felvidéki lelkészek találkozóján, a református egyházban 2024-re meghirdetett élő ige évének megnyitóján a Groupama Arénában 2024. január 27-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az alapvető jogok biztosának AJB-3091/2012. számú jelentése szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, már 2012-ben kapott jelzést az ombudsmantól a bicskei gyermekotthonban történt visszaélésekről.

A 444.hu szerint az ombudsmani vizsgálat két fő pontot tárt fel:

1. „Az elmúlt években több gyermek utalt arra, hogy az igazgató szexuális tartalmú célzásokat tesz, időnként intim helyen érinti meg őket. A gyermekek valós segítséget nem kaptak, a bántalmazás gyanújáról tudomással bíró felnőttek csupán egymás között tettek kísérletet a probléma megoldására, illetve szóltak az igazgatónak, de csak az elmúlt év őszén (2011-ben) fordultak az intézmény fenntartójához. Az alapvető jogok biztosa szerint sérti a gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz való alapjogát, hogy nem teljesült a gyermekvédelmi törvényben előírt jelzési és együttműködési kötelezettség, késedelmesen jelezték a bántalmazás gyanúját. A biztos álláspontja szerint már a gyermektől érkező első jelzést követően lehetőség lett volna arra, hogy az ügyben szakember (pszichológus, gyermekjogi képviselő, gyámi tanácsadó) járjon el.

2. „A gyermekek gyámja – az intézmény igazgatója – a nyomozás megindításakor lemondott gyámi tisztségéről, a gyámhivatal pedig gyámul az igazgatóhelyettest rendelte. Az igazgatóhelyettes hosszú évek óta munkakapcsolatban állt a gyanúsított igazgatóval, neki volt alárendelve. Így az alárendeltség miatt azonban nem volt kizárható az érdekellentét a gyermekek és a törvényes képviseletüket ellátó személy között – ami közvetlenül is veszélyeztette a gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz fűződő jogát. A biztos álláspontja szerint az érintett gyermekek törvényes képviseletére a gyermekotthon igazgatójától független eseti gondnok kirendelése volt indokolt.”

Forrás: 444.hu

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Mocskos Balog - te pedofilügyek eltussolója vagy!
Szégyen és gyalázat! Az meg pláne, hogy egy ilyen ember püspök lehet ma orbanisztánban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Mocskos Balog - te pedofilügyek eltussolója vagy!
Szégyen és gyalázat! Az meg pláne, hogy egy ilyen ember püspök lehet ma orbanisztánban!
namihami
Ja kérem, Isten malmai lassan őrölnek!
És ő még beszélőviszonyban is van a molnárral!
Clavigo
2024 van... balogh páter megbízható pedosimogató... Tud titkot tartani.. Gratula..!!! Hánynom kell...
Eladott Ország
Valószinűleg Balog "pispek" úr is Bicskére járt "oráloztatni és fingóztatni."„Ez van, amikor a politika és az egyház olyan szövetséget köt, amilyet a hazai egyházak egy része és a magyar kormány kötött. Szó nélkül fogadták el az adófizetők pénzét, sőt, amennyit erről tudni lehet, Balog Zoltán éppen azzal kampányolt és nyerte el az egyház támogatását a püspökség megszerzéséhez, hogy politikai kapcsolata révén pénzt fog hozni a kasszába. Így is történt, és az valahogy senkit nem zavart. Most azonban a felcsapó sár elért az egyházig, hát szabadulnának tőle. Balog Zoltánnal a legkisebb baj az, hogy politikus volt. Ezernyi, sokkal súlyosabb probléma van az ő személyével, de ezek egyike sem zavarta az egyházat mindaddig, ameddig ki nem tört a botrány."
Sziszifusz
@Clavigo: 12:53

"Similis simili gaudet" ... csak neeeeem ???
csak úgy....
gondolom a fönöke már konzultált a föördöggel,hogy balogot a pokol melyik bugyrába basszák majd be!
meggyözödésem,hogy ez a szarházi, püspök létére nem is hisz istenbe,persze a fidesz-kndp-böl mindenki álkeresztény!
balos
@csak úgy...: Egy kereszt lény legfeljebb kereszt légy!Minden szarra rárepül,mert éhezi a jót!Ha büdös!
Yoda69
balog jobban tenne, ha orokre eltunne a kozeletbol, es lemondana puspoki cimerol is.
Ilyen ember ne ossza mar az iget.
Eladott Ország
„Ez van, amikor a politika és az egyház olyan szövetséget köt, amilyet a hazai egyházak egy része és a magyar kormány kötött. Szó nélkül fogadták el az adófizetők pénzét, sőt, amennyit erről tudni lehet, Balog Zoltán éppen azzal kampányolt és nyerte el az egyház támogatását a püspökség megszerzéséhez, hogy politikai kapcsolata révén pénzt fog hozni a kasszába. Így is történt, és az valahogy senkit nem zavart. Most azonban a felcsapó sár elért az egyházig, hát szabadulnának tőle. Balog Zoltánnal a legkisebb baj az, hogy politikus volt. Ezernyi, sokkal súlyosabb probléma van az ő személyével, de ezek egyike sem zavarta az egyházat mindaddig, ameddig ki nem tört a botrány.”... Pottyondy Edina, sót tettek a dobos tortába...Hát a püspök úr azt mégse mondhatta, hogy az állami pénzből fizetett egzotikus utazásokon annyira jól mentorálgattam a Katit, hogy megtanulta kérdés nélkül teljesíteni a kívánságaimat! Így maradt a kifogások gyártása és az önfelmentés.
youtu.be/YOW4HesR4HM
verőce21
A pedo ügyet leszámitva itt akkora faszaság van, hogy a Holdról is látszik...! :)
Eladott Ország
@verőce21: -Pelikán elvtárs! Holnaptól maga lesz a köztársasági elnök. - De Virág elvtárs had legyék én inkább református püspök!
twitter.com/janos_hary/status/1758167672879997027/photo/1
Kedves báránykák, jutalomfalat nektek, csakis nektek.
twitter.com/janos_hary/status/1758165430529597742/photo/1
Még a holdról is látszik, hogy az Orbán kormány alatt a magyar gyerekeknek van a legszegényebb karácsonyuk az EU-ban. Családbarát kormány. Szomorú valóság!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/413848637_650016193954247_4732037367948588324_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=dd5e9f&_nc_ohc=z5DeG-UkrCAAX_t3HOt&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfB6ct6IDnHRt-esYRH9mjrZLU4dN6Hcdo9H_300r4uSSg&oe=65DA8BA9
kereső
És ez az emberi véglény, még mindig a református egyház püspöke, és orbán viktor lelki mentora.
Milyen egyház ez, és milyen "ember" orbán viktor?

Képmutató, aljas és hazug.
Aki Én
Ez nem pusztán a Balog, ez a fidesz.
Na, ki a pedofilsimogató?
Méghogy gyermekvédelmi törvény. Akinek ehhez törvény kell, annak mindegy.
Meddig tűri ezt még a buta társadalom? Máshol egy ilyen eset kormányváltáshoz vezet.
KisTehen
de aztán volt egy rendőrségi vizsgálat is ... negatív eredménnyel
Pusztai
És ez mi??
hang.hu/belfold/k-endre-falujaban-nyaralt-novak-katalin-es-csaladja-161803

"A kegyelmet kapott pedofil bűnsegéd falujában nyaralt Novák Katalin és családja
Nem sokkal azután töltöttek egy hetet a zabolai luxuskastélyban, hogy aláírta a kegyelmi kérvényt."

A geczi meg Kancsal Marcsával nyaral.

Egészen elképesztő ez a kölcsönös hatalmi barter.
Havanagi
És ahogy adta az ártatlant!Aki szintén ártatlannak hitte a K.Andort! Piszkos hazug református püspök , gazember!Képes volt imádkozni! Jézusnak is egy árulója vagy, a pokolban fogsz elégni!!!
Pusztai
Új vígoperett született:
Két szoknya egy reverenda mögött.
Béla333
@Pusztai: 16.20
Na ez szép! Ha jól olvasom ki a cikkből, akkor Katót egy potya nyaralással fizette ki a pedofil ügy eltussolásáért felmentett gazember?!
Még annál is nagyobb a gond, mint amennyit eddig láttunk!
Mocskos pedofilsimogató maffiózók!
Pusztai
@Béla333: Ugye miylen rohaTT mocskok ezek a bélférgek?
És megy a mosdatás, szentté avatás, díszsírhely választás.
Az ember esze megáll, hogy a hatalmat miylen pofátlanul használják ki mindenféle előnyre.
Gazdagodás, jóllét stb.
Béla333
@Pusztai: 16.40
Basszus vagy 5 millát keresett havonta + minden más ingyen és erre képes még elfogadni egy ingyenes luxus nyaralást egy kis aljasságért cserében...
Tényleg felfordul az ember gyomra...!!!
Clavigo
2012- ben értesült róla... Kussolt és eltussolt , kitüntette a " havert,,,pár évig sikerrel...( a qrva @nyád ,te gyökér ).. Kussolt és eltussolt Balog páter,,,--- mint a szarfaszú bozgor ig- helyettes...Ez is "" klubbtag " ,,netán ?
justhpeter
Lasaan kiderül, hogy a fideSS-kdnp frakcióban és a "bevett egyházakÍ" vezetésében arányát tekintve több a bűnöző mint a hazai börtönökben.
Nanya
@Béla333: A balog? Az a mocsok perverz pap?
Nanya
@Pusztai: Az ilyet még a föld is kiokádja magából ! Söpredék csuhás !
Horizont
Lassan kiderül, hogy nem csak pedofilvédő hanem ő maga is az? Kitudja...
Bár Katót se vetette meg. A szentember. Ja.
Nanya
Most hallom a TV híradóban,hogy ezen a télen is mi, magyarok vásároltuk legdrágábban az orosz földgázt !
Hát nem aranyos ez kormány?
De ! Nesze rezsicsökkentés ! Szívjál hülye magyar !
A " visszaosztásból"nem kaphatnánk mi is egy pindurkát ?
Egyeseknek még mindig kérdés,hogy miből gazdagodtak meg országunk vezetői. És még nem is beszéltünk, a vakcinákról a horkolásgátló, bocs ,lélegeztető gép bizniszről, a kínaiaknak való lefekvés díjairól.
Nanya
@Horizont: Ki tudja,hány bicskei " szeánszon " vett részt a zatya ?
teuton
@KisTehen: Söt egy magyar birosagi vizsgalat is, mint pl. az ELIOS-ügyben? Semmit nem talaltak? Nem csoda, amig Polpot a föügyer...
human
Az európai gyerekkereskedelem áldozatainak fele magyar gyermek.
Miért fontosabb a foci Orbánnak, mint a gyermekek védelme?
human
Nem nagy mentség az egyházaknak, hogy azért szolgálják a hatalmat, hogy legyen pénzük fenntartani magukat.
Szerintem erre utalt Beer Miklós püspök mikor azt mondta, hogy ő egy szegény egyházra vágyik, mert ami most van az túl anyagias.
dr. prédikátor
balog fráter te mocsok pedofilmentő!!! te szemét ócska kis csótány! van bőr a pofádon az emberek , gyerekek szemébe hazudni a szószékről???!!!Takarodj a kurva anyádba !!!
Dr. Proktor
Lassan ott tartunk, hogy ha nem buzi egy pap akkor pedofil...
Ezzel jár ha az egyházak egyes vezetői szemérmesen behunyják szemeiket az ilyen jellegű cselekmények elkövetői láttán, talán pont azért mert ők is ott kezdték és talán ott folytatták!
Nanya
@KisTehen: Takarodj a zanyád picsájába ,te görény !
Nanya
@simmering73: Há' persze ! Féregpüspök .
Nanya
Ne lássam többé a villanyszámlást ,ha ez a zatya maga is nem pedofil .
A KISTEHÉN MEG BOLSI GECI,MINT A GAZDÁJA !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.