A Hajdúdorogi Főegyházmegye hétfői közleménye szerint a Debreceni Járásbíróságon vádat emeltek Sz. atya ellen, aki a görögkatolikus egyház egykori áldozópapja – hozta le a 444.hu.

„A hittanórán maga mellé ültette, és belenyúlt a bugyijába” – Vád alá helyezték Sz. atyát

A kép illusztráció – 123rf.com

Az ügy eredetileg 2023 áprilisában robbant ki, amikor a Gyermekvédelmi Szakszolgálat feljelentést tett egy kamasz lány molesztálása miatt. Sz. atyát az egyház áthelyezte a megye másik végébe, de nem sokkal később már az új szolgálati helyén is feljelentette egy 9 éves kislány anyja.

A kislány szerint „az iskolában fogdosta a pap bácsi” és „a hittanórán maga mellé ültette, és belenyúlt a bugyijába [a] nadrágján keresztül”.

Sz. atya felettese, Kocsis Fülöp érsek akkor az ügyet felderítő 444-nek azt mondta, szerinte is „izgalmas a dolog, hogy két éven belül most két ilyen eset van” ennél a papnál, de kijelentette: a „vád nem tűnik megalapozottnak, sokkal inkább koholt vádnak tűnik”. A bíróság végül megtette, amit az egyház nem:

bűnügyi felügyelet alá vonta a papot, ezzel eltávolította a gyerekek közeléből – onnantól egy nemzeti kegyhelyen élt.

A főegyházmegye továbbá beszámolt arról, hogy az eset hatására tavaly ősztől kezdve megelőző intézkedéseket tettek, beleértve egy Gyermekvédelmi Eljárásrend nyilvánosságra hozatalát, képzéseket a gyermekek elleni visszaélések felismerésére, valamint lelki vezetői képzést a gyermekvédelmi gondoskodásban részt vevőknek.

Forrás: 444.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Dőlnek a dominók! Minden napra jut egy újabb fidesz pedofil eset.Az is a rendszer része,hogy rendre magas kitüntetésben részesítik ezeket a hulladékokat.Hány lesz még,amik nem kerültek nyilvánosságra ? Persze a
csúti király semmiről sem tud!Undorító egy posvány az egész rendszer!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Dr. Proktor: Nekem már nincs mit, csak a végtelen undor.
leszholnapis
majd még képes lesz azzal takarozni hogy nem pedo csak türelmetlen
Pusztai
És ez mi??
hang.hu/belfold/k-endre-falujaban-nyaralt-novak-katalin-es-csaladja-161803

"A kegyelmet kapott pedofil bűnsegéd falujában nyaralt Novák Katalin és családja
Nem sokkal azután töltöttek egy hetet a zabolai luxuskastélyban, hogy aláírta a kegyelmi kérvényt."

A geczi meg Kancsal Marcsával nyaral.

Egészen elképesztő ez a kölcsönös hatalmi barter.
lampa laz
Börtön helyett, "egy nemzeti kegyhelyen élt." Basszus, oda kellett volna dobni a többi rab közé, majd azok megmutatták volna neki, h a kezét meg a fszt mire használja.
Nagy szégyen ez a kat. meg ref. egyházakra, h nem képesek megtisztítani magukat ezektől az aberrált szemét pedofil mocskoktól. Így joggal azonosítják őket a pedofíliával, mert meg is érdemlik.
jáger laszló
Hittan csak álca volt a figyelem L terelés miatt!!
Ez volt az igazán gyanús manőver!!??,
csak ennyi
barátilag
J.L.
division
@Maccska: "bizonyára DK tagok voltak az elkövetők"
Még az is lehet hogy a Soros volt, meg a Brüsszel...A korlátoltságod örökölted egyébként? Tudod te mekkora patália lett volna már itt ha ezeket bármelyik ellenzéki párt tagjai követték volna el? Pláne ha a DK, akiktől marhára be vagytok szarva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.