A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés – közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon.

Ez gyors volt: február 26-án már meg is választja az új államfőt az OrszággyűlésMTI/Máthé Zoltán

Ahogy arról mi is írtunk, a Fidesz nagy löketet adott az elnökválasztásnak, Kocsis Máté soron kívül összehívta a parlamenti házbizottságot is. Most a frakcióvezető a közösségi oldalán már pontos dátumot is adott.

A politikus a bejegyzésben kifejtette: államfőjelölt érvényes ajánlásához az összes képviselő egyötödének aláírása szükséges, ami 40 főt jelent.

Az ellenzéki pártok ezúttal nem állítanak közös jelöltet, ahogy 2022-ben Róna Péter esetén tették. Az LMP Hack Pétert, a Mi Hazánk Csath Magdolnát javasolta, ugyanakkor ezen frakciók nem rendelkeznek a jelöléshez szükséges számú képviselővel, a többi ellenzéki frakció pedig jelezte, hogy nem kíván részt venni a köztársasági elnök megválasztásának folyamatában

–  írta Kocsis Máté.

„Tekintettel a ma reggeli Házbizottságon elhangzottakra, az államfő megválasztására február 26-án kerül sor a magyar Országgyűlésben” – zárta bejegyzését a vezető kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője. Mindez azt jelenti, hogy Sulyok Tamás már hétfőtől Magyarország köztársasági elnöke lehet.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Gyorsan kell egy új aláírógép...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Egy fitymaszos mocsokkal több vagy kevesebb már nem számit!!!
kereső
Miközben az ország lakóinak 98%-a nem tudja azt sem, hogy ki az a Sulyok Taás, aki hétfőtől megtestesiti a "nemzeti egységet", És miközben az ellenzék hétfő reggel 9 óráig kap időt arra, hogy benyujtsa esetleges jelöltjét a bábszinháznak. Bravó! Ez a valódi, hamisitatlan NER demokrácia.
Philip Marlowe
@KisTehen: Apropó!!! A Varnyú lemondott már? Ilyenkor tavasszal el szoktak tünni a sötét madárkák.
És persze mi van a minimomos kis hülye gyerekkel?Nagyon kussolnak a lemondásáról...
Horizont
"mert totálisan mindegy, mit vagy kit támogat az ellenzék, az lesz, amit Orbán akar. Az ellenzéki pártok sem meggátolni, sem előmozdítani nem tudnak semmit a világon, annyi ereje van jelen pillanatban az ő bármiféle akaratuknak, mint annak, ha itt mi szerkesztőségileg összeszorított foggal koncentrálunk arra, hogy Semjén Zsolt szeressen ki Orbán Viktorból. Szerintem az ellenzéki pártoknak inkább azon kellene nagyon erősen töprengeniük, hogyan másszanak ki abból a gödörből, amibe 14 évvel ezelőtt beleszorultak, kényelmesen be is lakták, már a létrát sem keresik. Merthogy előbb vagy utóbb a fejükre fog omlani a partoldal, és akkor már nem lesz annyira kényelmes az a gödör, de kijutni sem tudnak, még ha akarnak sem."
kolozsvaros.com/2024/02/23/elobb-vagy-utobb-a-fejukre-fog-omlani-a-partoldal-es-akkor-mar-nem-lesz-annyira-kenyelmes-az-a-godor/

orbán ezt a köztársasági elnök választást olyan gyorsan lezavarta, hogy a Lidl-be több időbe telik, hogy felvegyenek egy pénztárost. A csicska bátorok úgy bólogatnak ahogy kéri, parancsolja, utasítja. Szinház az egész világ, de a legnagyobb köztük a magyar parlament.
Most olvasom a közvéleménykutatót: 150 ezer-225 ezer szavazót veszített a fidesz.
Én meg azt mondom: CSAK???
szaboria1
Orbán a 2006-os elvesztett választás óta csak arra rugózott, hogy kell majd csalni a választásokon mivel a 2006-os nem tudta megnyerni. Ugyan is akkor itt voltak az EU megfigyelők. Ha van esze az EU-nak akkor idén is nagyobb megfigyelő létszámmal lesznek jelen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.