Felháborodott levelet írtak a méhészek az Agrárminiszternek, miután egy kormányrendelet az összes ukrán mezőgazdasági termék közül kizárólag a méz importját engedélyezte.

Brüsszel ellen tüntettek a méhészek Záhonynál, de a Fidesztől kaptak pofont

Kép: MTI/Balázs Attila 

Orbánék szembeköpték az egész méhész társadalmat

– ezzel osztotta meg közösségi oldalán Hadházy Ákos azt a levelet, melyet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület írt Nagy István agrárminiszternek. „A méhészek alkották a tüntetők »derékhadát«” – idézi fel a február 9-i, záhonyi gazdatüntetést az egyesület.

Csakhogy miután időt és pénzt nem sajnálva a határhoz vonultak a méhészek, hogy „Brüsszel” ellen tiltakozzanak, amiért az Európai Bizottság egy évvel meghosszabbítaná az ukrán mezőgazdasági termékek korlátlan importját, éppen a Fidesz-kormánytól jött a pofon:

Egy kormányrendelet engedélyezte az addig tiltott ukrán méz behozatalát Magyarországra.

A gazdák most kárpótlást várnak az agrárminisztertől és az ukrán import fokozott ellenőrzését, valamint ágazati értekezleten beszélnék meg problémáikat Nagy Istvánnal.

Hadházy információi szerint a miniszter azzal védekezik, hogy a magyar vegyesméz elfogyott. Ez a független képviselő szerint „hatalmas hazugság”: csak a 600 forintos, önköltségi ár alatt kényszereladott vegyesméz fogyott el, de valójában ezer tonnák állnak még a méhészeknél. A képviselő szerint Nagy „árulásának” az lehet az oka, hogy a nagy mézexportőr cégeknek kell az olcsó alapanyag.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Méhész barátaim 2-3 éves, szerencsére a méz, mondom, írom, a méz nem romlandó, tartalékkal rendelkeznek.
Egyébként érdekes megnézni a Klenáncz mézeket, amikről rendszeresen derülnek ki, hogy hamisítottak. Szegény Bross Péter alig győzi a munkát, mert amit a pedofilsimogató föld-trafik tolvaj ártubk és qurmányunk művel a hazai méhészekkel, az egyszerűen szégyen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Kedves méhészek.. Érezzétek a törődést,ti is. Oszt jó napot..
Billibácsi
Most meg majd a méhek tüntetnek a fidesz ellen.
balos
@lusta: Sorry!A többi 7millióról megfeledkeztél!
balos
@Péter2: Az a baj,hogy közben a méhek is pusztulnak,ahogy a népesség is csökken a nemzethy tetvek "törődésétől"!Kevesebb törődés talán jobb lenne?
lusta
@balos: Egy apró példa. A barátom szomszédságában van egy hatalmas legelő tele mezei virággal. Atulaj senkinek sem szólt, nekiment traktorral kaszálni a virágzás kellő közepén. A barátomnak mázlija volt, mert már nem emlékszem milyen okból, de a kaptárai épp akkor zárva voltak. Nem mellesleg nagyon összeveszett a tulajjal, mert a többi környékbeli méhész nem volt ilyen szerencsés és hatalmas pusztítást végzett a süket paraszt.
balos
@lusta: Az ilyen kétlábúnak annyi köze van az említett ember csoporthoz,hogy azok gondolkodtak ez meg "unatkozott",mint 1 fideSSes támogató!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.