A Rogán Antal-féle minisztériumban irányítaná a nemzetbiztonsági főtanácsadó a nemzetbiztonsági főtanácsadói kabinetet és titkárságot, valamint a Nemzetbiztonsági Irodát.

Rogántól Orbánhoz kerül a titkosszolgálat? A miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadó néven futtatná a sokadik szóvivőjét

Orbán különféle hangzatos címmel kistafírozott szóvivői – a nagypapagájokhoz hasonlóan – kiválóan utánozzák az emberi beszédet, ha annak értelmét nem is képesek felfogni. Forrás: Pixabay

Rogán Antal és Semjén Zsolt törvényjavaslata számos törvény módosításával lehetővé tenné, hogy Orbán Viktor "nemzetbiztonsági főtanácsadót" nevezzen ki magának – írja a 24.hu.

A kormányzati igazgatásról szóló törvény úgy változna, hogy a miniszterelnök, a miniszter, a miniszterelnök politikai igazgatója, az államtikár mellett a politikai felső vezetők közé sorolja a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadóját is.

Az indoklás szerint a veszélyek korában ez hozzájárulna az ország biztonságának megőrzéséhez, lehetővé tenné a nemzetbiztonsági szempontok szorosabb koordinációját. A feladat összetettsége miatt, hoznák létre a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója tisztséget. A jogosult diplomata útlevelet is kap, dönthet a minősített adatokról.

Rogántól Orbánhoz kerül a titkosszolgálat? A miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadó néven futtatná a sokadik szóvivőjét

Illusztráció: 123rf.com

A polgári nemzetbiztonsági és hírszerzési tevékenység, rendészeti, bűnmegelőzési, bűnügyi, közbiztonsági feladatok, valamint a honvédelmi kérdések kapcsán tanácsával, illetve véleményével támogatná majd Orbán és a kormánya tevékenységét, a döntések előkészítését.

A miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója az általános politikai koordinációért felelős miniszter, tehát Rogán Antal rendelkezése szerint gyakorolja majd az irányítási jogokat. A nemzetbiztonsági főtanácsadó irányítja majd Rogán Antal minisztériumában a nemzetbiztonsági főtanácsadói kabinetet és titkárságot, a Nemzetbiztonsági Irodát.

Első látásra ebből úgy tűnik, elveszik Rogántól a titkosszolgálatok közvetlen felügyeletét, tehát a Nemzetbiztonsági Irodát, és az közvetlenül a miniszterelnök irányítása alá kerül.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Fosik a román tolvajcigány, de egyébként is mindenben ő dönt! Sürgősen ki kell vonni a forgalomból és bíróság elé kell állítani, a genetikai ruszkibérenc hulladékot, totál vagyonelkobzás mellett! Vagy mi vagy a dagadt, skizofrén, pszichopta geci!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@csak úgy...: 19.44

Akko' meg?
Mondjuk , háklisnak elég háklis tudsz lenni! :) Kicsit emlékeztetsz apámra, ha felkapta a vizet, úgy ragaszkodott a mondanivalójához, hogy le se lehetett lőni, inkább rácsaptam az ajtót. :) De: vajból volt a szíve, és imádtam, amikor jött bűnbánó arccal, hogy ne haragudjak. Nagyon szerettem.
csak úgy....
@Nyírfa: fiam is egy nagy ajtócsapkodó volt !:) nejem pátyolgatta, én voltam az egyedüli kritikusa aki nem ismert kíméletet de sosem ütöttem meg a gyereket! egyenrangú vitapartnerok voltunk mindíg,néha még le is hülyézett amin jót röhötem ! nemrég még meg is dícsért, hogy "öreg jól csináltad" ,nem hagytál elkanászkodni,ha nehezen is de mindíg meggyöztél! - büszke vagyok a fiamra,menyemre és az unokáimra!
Nyírfa
@csak úgy...: 20.31

Ez szép, @csak úgy...: :) Jó is családban élni, pláne, ha nem mászunk egymás nyakára, és sokat nevetünk. A humorral előadott kritika soha nem fáj. Én így szeretem.
Nyírfa
@csak úgy...: Elfáradtam, kilépek. Holnap találkozunk. Jó éjt!
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 21.30

Jó reggelt! Megvolt, köszönöm! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.