A Rogán Antal-féle minisztériumban irányítaná a nemzetbiztonsági főtanácsadó a nemzetbiztonsági főtanácsadói kabinetet és titkárságot, valamint a Nemzetbiztonsági Irodát.

Rogántól Orbánhoz kerül a titkosszolgálat? A miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadó néven futtatná a sokadik szóvivőjét

Orbán különféle hangzatos címmel kistafírozott szóvivői – a nagypapagájokhoz hasonlóan – kiválóan utánozzák az emberi beszédet, ha annak értelmét nem is képesek felfogni. Forrás: Pixabay

Rogán Antal és Semjén Zsolt törvényjavaslata számos törvény módosításával lehetővé tenné, hogy Orbán Viktor "nemzetbiztonsági főtanácsadót" nevezzen ki magának – írja a 24.hu.

A kormányzati igazgatásról szóló törvény úgy változna, hogy a miniszterelnök, a miniszter, a miniszterelnök politikai igazgatója, az államtikár mellett a politikai felső vezetők közé sorolja a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadóját is.

Az indoklás szerint a veszélyek korában ez hozzájárulna az ország biztonságának megőrzéséhez, lehetővé tenné a nemzetbiztonsági szempontok szorosabb koordinációját. A feladat összetettsége miatt, hoznák létre a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója tisztséget. A jogosult diplomata útlevelet is kap, dönthet a minősített adatokról.

Rogántól Orbánhoz kerül a titkosszolgálat? A miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadó néven futtatná a sokadik szóvivőjét

Illusztráció: 123rf.com

A polgári nemzetbiztonsági és hírszerzési tevékenység, rendészeti, bűnmegelőzési, bűnügyi, közbiztonsági feladatok, valamint a honvédelmi kérdések kapcsán tanácsával, illetve véleményével támogatná majd Orbán és a kormánya tevékenységét, a döntések előkészítését.

A miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója az általános politikai koordinációért felelős miniszter, tehát Rogán Antal rendelkezése szerint gyakorolja majd az irányítási jogokat. A nemzetbiztonsági főtanácsadó irányítja majd Rogán Antal minisztériumában a nemzetbiztonsági főtanácsadói kabinetet és titkárságot, a Nemzetbiztonsági Irodát.

Első látásra ebből úgy tűnik, elveszik Rogántól a titkosszolgálatok közvetlen felügyeletét, tehát a Nemzetbiztonsági Irodát, és az közvetlenül a miniszterelnök irányítása alá kerül.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Fosik a román tolvajcigány, de egyébként is mindenben ő dönt! Sürgősen ki kell vonni a forgalomból és bíróság elé kell állítani, a genetikai ruszkibérenc hulladékot, totál vagyonelkobzás mellett! Vagy mi vagy a dagadt, skizofrén, pszichopta geci!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Orbán nem érzi, hogy túlzás, amit csinál. Még hány ilyen-olyan vezetőt nevez ki, nagy pénzekkel, akik feleslegesek?
namihami
A saját csicskásával szeretné ismételten és folyamatosan átfésülni és a (még esetleg ottmaradt) terhelő adatokat kivinni és msgsemmisíttetni! Ha már ahhoz nem férhet hozzá, ami Putyinnál van, legalább újabb bombák ne lehessenek a se..e alatt!
Túl sok már nem lehet, hiszen az első kormányzása alatt már a nagyját kipucolták, de az eddigi tevékenységeik mellé már nem kellenének még az azóta pluszba kiderült ügyeik!
Clavigo
... " közvetlenül a More irányitása alá kerül.." ... Aki 3 szót nem tud elmondani papír nélkül,,akkora debil... De majd irányít a More,,,a homlokát nyalogatva.. :):):)
Nessy
Már a legkisebb helyiséget is csak Orbán tudtával, és belegyezésével látogathatjuk meg lassan! Még egy léhűtő milliókért. Még jó, hogy ez egy puritán kormány! (by Orbán)
Eladott Ország
Fosik a román tolvajcigány, de egyébként is mindenben ő dönt! Sürgősen ki kell vonni a forgalomból és bíróság elé kell állítani, a genetikai ruszkibérenc hulladékot, totál vagyonelkobzás mellett! Vagy mi vagy a dagadt, skizofrén, pszichopta geci!
Toller Béla
Minden orbánhoz kerül, trócsányi meg majd alátolja az elnöki Magyarországot. A kormányzóságot, ha nem koronáztatja meg magát egy szép napon ...De, minden törvényes lesz ! A sereg, a köz lábhoz tett fegyverrel fogja végignézni !
csak úgy....
úgy kevernek-kavarnak,hogy egyszer eltévednek a rengetegbe ,péter csinát a fideszbe egy magyaros kufircot! - a pedóikról nem is beszélve...,akiknek a viki sk. a szabadítójuk!
Eladott Ország
Orbán nem fél, de nem is egész
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273785601_4792931584133566_8571192671582810659_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=c42490&_nc_ohc=T7zl-uzSXXcAX_pEs-i&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDqum9N_6QKNvVT6u-1FE8V_3okxzjQsZvwaw-0eBgsnw&oe=65E20BFE
Bárhogy is történt, 30 év lesz az országról lemosni azt, amit ez a kolostormalac ráken.Elvtelen, sunyi, gumicsizmás hazaáruló szarházi! Nem mondanám, hogy mindent elmondtam rólad te nagyrahízott gerinctelen takony, de a többit majd legközelebb.Sztrítfájter, hát mi történt?! Beígérték a 600 forintos eurót?Ja, de! Pont így néz ki az, aki a saját köpései alatt zuhanyozik. Pont mint ez a kevlárkoca bohóc. Egy a lényeg: Orbánnak nagyon le kéne lépnie a vérbe, fel a vérpadra. Brüsszelben már látják, hogy szellemileg sérült a fazon, itthon mikor mondják ki végre?!
kereső
Az azért mégsem járja, hogy orbán viktor miniszterelnök úrnak az "ujságból kell megtudni" a következő "pedo/kegyelmi botrányt", mint legutóbb.
Eladott Ország
@Hazaszeretet: ma, 15:53 ☻ A kaméleon ember...A hatvanpusztai luxuskoca kibővítette geopolitikai mozgásterét: a luxusbirtokon, a gondolkodó sétány mellett kialakításra kerül egy ábrándozó sétány zakkantaknak is. Fölköpött, aláállt, aztán megmagyarázta, hogy az nem a saját nyála, hanem csoda történt, Brüsszelben eleredt az eső ...hazaszeretetbő b+!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/424931715_7586683958042976_2501629508868940685_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=524774&_nc_ohc=dGOD5zWssPAAX-cReKu&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfB2-dFUpi8wBBTS5HmLT4xRII2-fdfKQH8r9rkNn_Fl-g&oe=65E06DBE
Nyírfa
Ez amolyan Gestapo-féleség akar lenni? Orbán a fejébe vette, hogy Hitler epigonja lesz?
Régen rossz ennek az országnak, ha ez az ember nem kerül süllyesztőbe.
kereső
@Nyírfa: Megerősitendő a "szuverenitásvédelmi" hivatalt. Minden okkal történik...
CsipkeRózsa
@Hazaszeretet: 15:53

Igen, Orbán nyaka körül.
Nyírfa
@kereső: 16.15

Most jött el annak az ideje, hogy a nagyfiamnak a hazájától való távolmaradást javaslom. Legalább ő legyen biztonságban, ha már a kicsim nem akar mozdulni.
csak úgy....
0rbán utánozni szeretné istent, aki állítólag a káoszból csinált valamit...
Nyírfa
@csak úgy...: Ha tudná , hogy ő is, mint minden és mindenki, istenből való, akkor nem akarna AZ Isten lenni, amivel a sátánhoz váltott útlevelet.
csak úgy....
@Nyírfa: ö csak azt tudja,hogy szorul a hurok és félelmében,dühében fötörni kezdett!
istent ö kollégának,havernak tekinti, tartok töle ,hogy majd ezzel ússza meg a felelösségre vonást és a börtönt!
Nyírfa
@csak úgy...: 17.06

Kolléga, haver? :) Egyre jobb. Én a barátomnak tartom, akivel olykor perlekedem, de tudom, hogy mindig igaza van. :)
Nem fogja megúszni. Mindannyian felelünk minden tettünkért, a jó is, a rossz is visszatér hozzánk, csak nem tudjuk, mikor és miként.
csak úgy....
@Nyírfa: sajnos a kettyósokat védi az állapotuk , vikinek max. egy zártosztály néz ki!
ne mond,hogy nem veszed rajta észre?
Nyírfa
@csak úgy...: 17.17

Évek óta mondom, hogy nem beszámítható. Hogy nem fogja megúszni, az nem azt jelenti, hogy nem lesz következménye annak, amiket tett. Csak nem feltétlenül börtönbüntetést kap, lesz más.
csak úgy....
@Nyírfa: ámen! az úr szólljon belöled!
Nyírfa
@csak úgy...: 17.,42

:)) Szia, Haver! :))
csak úgy....
@Nyírfa: áldásom reád! ;) majd 0rbán után az olümposzon tartunk egy nagy bulit!
namihami
@Hazaszeretet: 15.53: Ebbe beleérted a KISz-titkár NER/elvtárs nyakláncát is? A fél Fidesz volt párt- és KISz-tagjainak csak az Orbáni felügyelet adhat esélyt a menekülésre?
Nyírfa
@csak úgy...: 17.49., 17.50

Olyan érzésem van, hogy földi körülmények között, még talizunk előtte. :))
justhpeter
Ez a téma az Orbán kormány vonatkozásában egy értelmetlen röhej. Egyszemélyi uralomban egy a döntés és egy a felelősség.
csak úgy....
@Nyírfa: nem tudom,nem hiszem ,otthonülö lettem! túl sokat csavarogtam életemben,amitöl úgy 60 körül megcsömörlöttem. - ha a hegy nem jön hozzám, én már nem megyek a hegyhez!
Nyírfa
@csak úgy...: 18.22

:)) Nerm tudhatod, mit hoz az élet!
csak úgy....
pedig tudom, hamarosa 67 gyertyát a tortámon! ;)
Nyírfa
@csak úgy...: 18.33

Akkor ahhoz a hamarosanhoz nagyon sok boldogságot kívánok! 3 évvel vagyok idősebb! Ahogy Nessy szokta mondani: Taknyos, menj csak le gyufáért! :))
csak úgy....
@Nyírfa: én mindíg csíptem az "idös" embereket de magamon nagyon nehezen viselem,néha szét bírnám rúgni a saját seggemet!
csak úgy....
@Nyírfa: és köszi a jókívánságot! :)
Nyírfa
@csak úgy...: 18.55

Ha elég hajlékony vagy, hogy elérd a popódat, akkor nincs okod panaszra! :))
Én egy csomó mindent élvezek a korosodásban, másképpen látok dolgokat, megértőbb lettem, imádom, hogy nem kell korán kelni! :) És végre őszülök, nagyon jól áll! :)
Amíg bírom magam, nincs gondom az öregedéssel, és bízom benne, hogy apámra ütöttem, aki 88 évesen is a hegyen sétálgatott.
Nyírfa
@csak úgy...: 19.01

Szívesen! Számíthatsz rám! :)
csak úgy....
@Nyírfa: hát ez az ami dühít,hogy már a bosszúmat sem tudom kitölteni a vénemberen,már mint magamon! néha az unokáimnak modom,hogy csapjanak a senekemre amit vigyorogva szívesen meg is tesznek!
nem tudok aludni pedíg tudtam és szerettem, -viszont nem kopaszodtam meg (ami pedíg nem is fájt volna) és talán az öszülés,fehér fej az egyedüli ami nem zavar a kibírhatatlan,háklis vénemberen! ;)
-na de az unokáim így szeretnek,a többi meg nem számít! a kettö kis csrkefogó imádja mikor zsörtölödök velük,piszoku élvezik és csöppet sem vesznek komolyan!
Nyírfa
@csak úgy...: 19.44

Akko' meg?
Mondjuk , háklisnak elég háklis tudsz lenni! :) Kicsit emlékeztetsz apámra, ha felkapta a vizet, úgy ragaszkodott a mondanivalójához, hogy le se lehetett lőni, inkább rácsaptam az ajtót. :) De: vajból volt a szíve, és imádtam, amikor jött bűnbánó arccal, hogy ne haragudjak. Nagyon szerettem.
csak úgy....
@Nyírfa: fiam is egy nagy ajtócsapkodó volt !:) nejem pátyolgatta, én voltam az egyedüli kritikusa aki nem ismert kíméletet de sosem ütöttem meg a gyereket! egyenrangú vitapartnerok voltunk mindíg,néha még le is hülyézett amin jót röhötem ! nemrég még meg is dícsért, hogy "öreg jól csináltad" ,nem hagytál elkanászkodni,ha nehezen is de mindíg meggyöztél! - büszke vagyok a fiamra,menyemre és az unokáimra!
Nyírfa
@csak úgy...: 20.31

Ez szép, @csak úgy...: :) Jó is családban élni, pláne, ha nem mászunk egymás nyakára, és sokat nevetünk. A humorral előadott kritika soha nem fáj. Én így szeretem.
Nyírfa
@csak úgy...: Elfáradtam, kilépek. Holnap találkozunk. Jó éjt!
Nyírfa
@csak úgy...: tegnap, 21.30

Jó reggelt! Megvolt, köszönöm! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.