Átalakul a fővárosi és az agglomerációs közösségi közlekedés rendszere. Karácsony előterjesztését egyhangúlag fogadta el a testület. A megállapodás alapján tarifaközösség jön létre Budapest területén. A minisztériumi fenntartású MÁV-HÉV és Volánbusz járatokon továbbra is elfogadják a Budapest-bérletet, cserébe országbérlettel és Pest megyei vármegyebérlettel is lehet majd utazni a BKK járatain.

Támogatta a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés új rendszerét szabályozó, március elsejével életbe lépő együttműködési megállapodást szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

Ez sokakat érint, nagy átalakulás jön: így változik meg a budapesti közlekedési rendszer

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A Karácsony Gergely jegyezte javaslatot egyhangúlag fogadta el a testület, így jóváhagyta a főváros, az építésért és közlekedésért felelős miniszter, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Volánbusz, a MÁV-Sart, valamint a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút között létrejövő – 2036 végéig szóló – együttműködési megállapodást. A testület egyben felkérte Karácsony Gergelyt, hogy írja alá a dokumentumot.

A dokumentum szabályozza a fővárosi és az állami díjtermékek kölcsönös elfogadását, kölcsönös értékesítését, az ebből eredő díjbevételek megosztását, az elszámolás főbb szabályait, valamint a budapesti és az agglomerációs közöségi közlekedés együttműködésével összefüggő egyeztetés főbb területeit: a menetrendi kínálat kialakítását, a forgalomfelügyeletet és az utastájékoztatás BKK általi biztosítását, a tarifapolitika összehangolását a díjtermékek fejlesztésénél.

Március 1-jén átalakul a magyar közlekedési rendszer. Lázár tarifareformja a bérletekre, jegyekre és kedvezménykulcsokra vonatkozó szabályokat is megváltoztatja – teszi hozzá a 444.hu.

Forrás: 444.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.