Ezúttal nem a szalámi, hanem a bliccelés okozta a vesztét az éhségsztrájkba kezdő Bakács Tibornak. A Megasztár egykori ítésze a Parlamentnél a pénzbüntetését behajtó végrehajtók ellen tiltakozik.

A Megasztár egykori ítésze a Parlamentnél a pénzbüntetését behajtó végrehajtók ellen tiltakozik.

Bakács Tibor “Settenkedő”, a Megasztár egykori zsűritagja ismét összeütközésbe került a törvénnyel. Habár karrierjét derékba törte a sok évvel ezelőtti lopási ügye, Bakács most újabb zűrbe keveredett, kálváriáját a Facebook-oldalán tette közzé. Egyebek között elmondta, elege van abból, hogy egyetlen bliccelés miatt – jegy nélkül utazott a buszon, és az ellenőr elkapta –, végrehajtók sanyargatják, és lassan több százezer forintot kell fizetnie ezért a “bűncselekményért”.

Ezúttal nem a szalámi, hanem a bliccelés okozta a vesztét az éhségsztrájkba kezdő Bakács Tibornak

Bakács Tibort most nem a szalámi, hanem a bliccelés hozta kényelmetlen helyzetbe    Fotó: Youtube/Partizán

Anélkül, hogy pálcát törnénk felette, kézenfekvő több kérdés is: miért nem vett jegyet, illetve miért nem fizette be a bírságot? Hiszen három munkanapon belül 12 ezer forint, harminc napon belül pedig 25 ezer forint befizetésével megúszhatta volna azt, hogy félmillióba kerüljön egyetlen kis szabálysértés.

Bakács, elmondása szerint a hatszázezer forintos bírságot kiegyenlítette, de némileg érthető módon elege lett, amikor újabb végrehajtási eljárás indult ellene.

Válaszlépése pedig az, hogy elhatározta, a Parlamenttel szemben ücsörögve éhségsztrájkba kezd, a tervét facebookos posztban tette közzé:

"Drága macinkók. Valószinűen utoljára szólok hozzátok.

Alea acta est

Az előzmények röviden. Korábban Schadl György végrehajtó irodája 3 buszjegy miatt levett hatszázezer forinttal, vagyis a börtönben ülő bűnöző még akkor is gyarapodott, amikor már az ügyészség is azt gondolta, hogy ez nem jogszerű.

Akkor megkerestem Schiffert, beszéltem Majtényivel s másokkal is, hogy szeretném ezt megtámadni, de hamar kiderült, hogy a törvényt kéne megváltoztatni, ezt magán személyként nem tudom elérni. Belenyugodtam.

De a sztori folytatódik. Egy depóban 310 ezer forinttért dolgozom, ez annyira kevés, hogy általában piritóst eszem vajjal s parizerrel, hozzá ásványvizet iszom.

Pár hónapja újra lecsapott rám a végrehajtás valamelyik pribékje, s megint levettek 200 ezerrel egy buszjegy miatt. Az iratból nem derül ki, mikor blicceltem, hány éve stb. Még ezt is befizettem, mert azt gondoltam, egyszer úgy is vége lesz.

Hát nem. A mai fizetésemből megint levették az egy harmadát.

Sun Ce írja valahol, az ellenségedet ne szorítsd sarokba, mert akkor nincs más lehetősége, mint az, hogy halálosan visszatámad.

Úgy döntöttem, hogy hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezdek – nem valamiféle nevetséges Gyurcsány szinjáték lesz – nem fogok sem enni, sem inni, addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben, ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság.

Valószínűen majd erőszakoskodni fognak velem, esetleg pszichiátriai kezelés alá vetnek, ezt csak azért mondom, mert nagyon hamar beindul a megafon, hogy bebizonyítsa, hogy hülye vagyok, voltam, mindig is. Régi kádári trükk. Tolvajnak tolvaj vagyok, de nem hülye.

Nekem, csak elegem van ebből az életből, ahol minden erőmmel dolgozom, hogy fenntartsam magam, létminimum szinten vegetáljak, de erre nem adnak esélyt. Tudom, hogy rengeteg emberrel történik ez ebben a hazában, az ok, extra profit, a mohóság. Kész vagyok a halálra, Isten látja a lelkem."

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a fideszesekéhez képest egy föltünöen rövid bünlista!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@verőce21: az agresszív kismalac az orvosnál:
– Doktor úr, megrúgott egy teve!
– És hol rúgta meg?
– Hát a sivatagban, te hülye!!!
terlasz
Nagyot zuhant, most feltűnősködéssel próbálja felhívni a figyelmet magára.
Ha tudatosan megsérted a szabályokat, akkor fizesd ki a lebukás árát.
Nem kellett volna a 12ezres büntit százezres nagyságrendig felsrófolnod, lúzer.
KisTehen
@Sakk Matt: nekem több lájkom van
csak úgy....
@KisTehen: könnyü neked, hiszen négy lábad van!
KisTehen
@csak úgy...: unalmasan buta vagy és bután unalmas!
C_3PO
@Maccska: Na, akkor hosszú itt a sor, mert előtte még Curtis is játszik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.