Zsidai Roy cégcsoportja, azt közölte, hogy jelenleg is perben állnak az Operaházzal, amely egyoldalúan kizárta az Opera Gasztronómia Kft.-t az épületből.

Zsidai Roy cégcsoportja, azt közölte, hogy jelenleg is perben állnak az Operaházzal, amely egyoldalúan kizárta az Opera Gasztronómia Kft.-t az épületből.

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója nagy felháborodást váltott ki azzal, hogy utasítást adott a Carl Orff világhírű darabjának, a Carmina Buranának a félórás szünettel való megszakítására annak érdekében, hogy forgalmat generáljanak a büfé számára.

Dagad a botrány! Októberben kizárták a büfét üzemeltető Zsidaiékat az Operaházból

Egyre tovább dagad az operaházi botrány     Fotó: wikipedia

A karmester, Bogányi Tibor, az ilyen főigazgatói utasítást elfogadhatatlannak tartotta, ezért visszalépett a Carmina Burana dirigálásától. Az eset óta folyamatosan érkeznek a zenei élet szereplőinek nyilatkozatai az ügyben. Ókovács viszont műbalhénak minősítette a tiltakozást, és azt állította, hogy a büfé saját fenntartásban működik, és az Operának bevételt termel, mivel megszakították a vendéglátásért felelős vállalkozóval kötött szerződést.

Azt persze nem említette, hogy Zsidai Roy cégcsoportja jelenleg is perben áll az Operaházzal, amely egyoldalúan kizárta az Opera Gasztronómia Kft.-t az épületből.

„Októberben nem csak, hogy felmondták a szerződést, de önhatalommal kizárták kollégáinkat az Operaház területéből, bírósági döntés bevárása nélkül átvették a kizárólagosan társaságunkat megillető területeket, ingóságainkat ott tartották, beruházásainkkal nem számoltak el” – írták Zsidaiék, hozzátéve, hogy az Opera Gasztronómia Kft-nek érvényes működési engedélye van, ám tudomásuk szerint az Operaháznak nincs. Ráadásul az ő határozott idejű szerződésük 2030. augusztus 30-ig van érvényben.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Meg kellene cserélni a büfét és a nézőteret, a művészek meg az asztalok között szambázva énekelgethetnének. Ez biztos tetszene HülyeKovácsnak is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Csak " egyétek,rágjátok " egymást ,patkányok..!
Géza
Ez polgári peres ügy, majd dönt a bíróság.
Pusztai
@Géza: Hát ami azt illeti, ahogy átjön: Zsidayék berendezését ELLOPTÁK,!
ez btk!!!
Géza
@Pusztai: Na erre szolgál a feljelentés. Nem az újságírás, hanem a rendőrség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.