A legfrissebb, részletes GDP-adatok alapján nem tűnik valószínűnek, hogy a magyar gazdaság az idén eléri azt a növekedési ütemet, amit a kormány tervezett. „Óriási nagy meglepetést nem láttunk az adatokon: ha a termelési oldalt nézzük, akkor a mezőgazdaság volt továbbra is az, ami a negyedik negyedévben nagyot segített, valamint örömteli, hogy a szolgáltató szektor negyedéves bázison – öt negyedévnyi zsugorodást követően – már nőni tudott”

Forrás: economx.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A csoda is kevés lenne,

de a közgazdász-statisztikusok ismét megcsillogtatták találékonyságukat

A derék economX.hu „Csoda kéne hozzá, hogy bejöjjön a kormány számítása” című cikkében számol be Virovácz Péter, az ING vezető elemzője meglátásairól, amit így foglaltak össze: „A legfrissebb, részletes GDP-adatok alapján nem tűnik valószínűnek, hogy a magyar gazdaság az idén eléri azt a növekedési ütemet, amit a kormány tervezett.”.
Nos meg kell mondjam, hogy ez is egy igen optimista vélemény, de ráadásul igencsak rózsaszínű szemüveggel.
Ki kell emeljem abbéli vélekedését, hogy: „Összességében tehát a javuló belső kereslet segíti a növekedést, viszont a gyengélkedő export egyre kevésbé lesz képes támogatni a növekedést.”!
Már a mondat második fele is derült optimizmus, de az első az taxatíve manipuláció, az ismert KSH-s trükk eredménye: A tényleges pénzügyi forgalmat osztják az általuk kitalált a valóságtól mélyen elmaradó inflációs becsléssel, s az így kapott adatot tekintik a növekedésnek! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.