Nem mer pénzt költeni a lakosság, ezért Nagy Mártonék már a szolgáltatókat kérlelik

Jelenleg ötmilliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon, így a kedvezményes források felhasználása, továbbá a gazdaság támogatása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium felkéri a SZÉP-kártya-szolgáltatókat, hogy értesítsék azon ügyfeleiket, akiknek legalább 50 ezer forintnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás áll rendelkezésre számláján – írta az index.hu.

Ülünk a pénzünkön? A kormány elköltetné valamennyit velünk

Nem merünk költeni?/Fotó: Stockfotó

Tavaly rekord összeget, 445 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók SZÉP-kártyákra, amely negyedével, azaz több mint 90 milliárd forinttal haladta meg a 2022-es összeget.

A kormány korábban arról döntött, hogy 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között a munkáltatók az éves – 450 ezer forintos – kereten felül a SZÉP-kártyákra egyszeri, legfeljebb 200 ezer forint összeget utalhatnak. Az intézkedésnek köszönhetően így 650 ezer forintra emelkedett a rendkívül kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható munkavállalói elismerés keretösszege, valamint ebben az időszakban a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló összegeket a családok hidegélelmiszerek vásárlására is felhasználhatták.

Forrás: index.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Vikkancs! Nem vertetek még el eleget?...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Hozzák vissza a manyuppénzt, majd utána siránkozzanak !
Maccska
@justhpeter: visszahozták már régen .
Annak idején Gyurcsány majdnem kilopta azt is.
kereső
@Maccska: 17:49 Látszik, hogy ezt se érted. A kormány nagyra nőtt lieblingje- a volt mnb-s sztárközgazdásza arra akarja rábirni a vállaltokat, hogy emeljék meg a szép kártyás pénzeket, hogy felpörögjön a fogyasztás- mert egyébként a lakosságnak már nincs több elkölthető jövedelme. Az elqurt kormányzati és mnb-s intézkedések miatt most is csak arra tudnak gondolni, hogyan lehetne a vállalati/közvetve a dolgozói jövedelmeket megcsapolni. Ezzel a tudással akár kormánytag is lehetnél- nagy márton jobb-és balkeze is egyben.
Menőmanó
@Maccska: Azt nem tudom, hogy Gyurcsány MAJDNEM kilopta-é, de azt biztosan tudom, hogy a kolostorgeci kilopta.
Maccska
@kereső: Tavaly rekord összeget, 445 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók SZÉP-kártyákra, amely negyedével, azaz több mint 90 milliárd forinttal haladta meg a 2022-es összeget.
Ráadásul nem is érted miről van szó.A kártyán meglévő pénzről szól.Nem plusz befizetésről.

Szerinted 5 milliárd az mennyit számít az össz 445milliárdhoz képest?Vagy a növekmény 90 milliárdhoz képest?
Egy hülye újságíró irománya alapján értelmezed félre a dolgot.
kereső
@Maccska: Na, ne mond, hogy nem a plusz pénzról szól- azért emelte meg az szja törvényben a kedvező adózású szép kártya juttatás összegét a kormány. Jó lenne, ha látnád is az összefüggéseket. Nem az ujságiró irománya a hülye, hanem te.Mondom, hogy a kormányban a helyed- ott sincs "hatásvizsgálat", amely megalapozná a következő lépést- csak ad hoc van, aztán az meg ahogy esik úgy puffan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.