Nem mer pénzt költeni a lakosság, ezért Nagy Mártonék már a szolgáltatókat kérlelik

Jelenleg ötmilliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon, így a kedvezményes források felhasználása, továbbá a gazdaság támogatása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium felkéri a SZÉP-kártya-szolgáltatókat, hogy értesítsék azon ügyfeleiket, akiknek legalább 50 ezer forintnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás áll rendelkezésre számláján – írta az index.hu.

Ülünk a pénzünkön? A kormány elköltetné valamennyit velünk

Nem merünk költeni?/Fotó: Stockfotó

Tavaly rekord összeget, 445 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók SZÉP-kártyákra, amely negyedével, azaz több mint 90 milliárd forinttal haladta meg a 2022-es összeget.

A kormány korábban arról döntött, hogy 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között a munkáltatók az éves – 450 ezer forintos – kereten felül a SZÉP-kártyákra egyszeri, legfeljebb 200 ezer forint összeget utalhatnak. Az intézkedésnek köszönhetően így 650 ezer forintra emelkedett a rendkívül kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható munkavállalói elismerés keretösszege, valamint ebben az időszakban a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló összegeket a családok hidegélelmiszerek vásárlására is felhasználhatták.

Forrás: index.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Vikkancs! Nem vertetek még el eleget?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Vikkancs! Nem vertetek még el eleget?...
kereső
Ugyan már! Megmondta varga pénzügyminiszter, hogy ez csak a lakosság "alkalmazkodó képességét" jelzi. Nincs itt semmi látnivaló- legfeljebb annyi, hogy a gdp-ből ,a megtermelt jövedelemből a lakosság egyre kisebb arányban részesül és ez igaz a közösségi szolgáltatások értékére is. Miközben nő a tőke jövedelmek és az állam részesedése.Az állam meg nem hasznos beruházásokra költ, hanem inaktiv beruházásokra, amelyeknek nincs megtérülése.
Pusztai
mindeközben :

"Eltűnt 727 millió liter üzemanyag Magyarországon"

kérdezték már a ragyás szőkét??
Eladott Ország
Miért a szép kártyát kéne költenem, hogy pörgessem a gazdaságot? Minden háztartásban van 7 millió Ft megtakarítás, annak kéne a seggére verni, akkor lenne ám kánaán. Vagy vegyék el csak simán. Ahogy szokták. A banki kamat szja köteles (le is vonják) sőt újabban külön háziorvosa is van, mert szochot is kell fizetni, no meg a vásárlóértékét ez a dilettáns agyament kormány cca 30 %-kal inflálta el 3 év alatt. Rohadna rátok a bugris szakértelmetek. "Annyira nem akar pénzt költeni a lakosság" Az felmerült már bennük, hogy ennek az az oka, hogy nincs zsé az emberek zsebében? Majd az a Szuverenitás Hatóság leellenőrzi az emberek zsebét a májusi padlássöprésen! Az új ellenség a kulák aki felhalmozza a megtakarítást ahelyett, hogy elköltené 27 %-os világbajnok AFA-t fizetve. Közgazdász Béla:
uploads.disquscdn.com/images/1e1d78ba43e60be76da8af714a69a3ffa346d99ea3d7eb57d22b057d34e1bd07.jpg?w=800&h=360
Ilyen az, ha a fogyasztási adóra tesz fel mindent a kormány és a gazdagok nem adóznak rendesen. Válságban kong az államkassza, na meg ugye Prüsszel’ mocskos pénze sem hiányzik. Ja, de. Meg hát kis ország és a határ menti megyék lakossága akárcsak a támogatott NER-elit bizony külföldön vásárol.
SÍva
@Eladott Ország: Ehhez hozzá kellene azt is tenni 2024. január 01-től a lottó nyeremények nem adókötelesek! Miért is nem? Ki nyerte a főnyereményt, hogy ne kelljen adót fizetnie? Az intelligens, az apáca, a tóni, a kakadu esetleg a pelenka eldobáló?
simmering73
@Maccska: Kapott is a magyar kormány hány millió eurós bírságot is buksikám? Meg amiről kussolnak, hogy peren kívül hány millióval fogta be a szájukat a külföldi cégeknek.
Olvass, tájékozódj, hogy ne halj meg bután.
telex.hu/gazdasag/2023/01/20/a-sodexo-ugy-nagy-titokban-megallapodott-a-magyar-allam-a-francia-cafeteria-cegekkel
Géza
Nem sok pénz alszik, de most a gazdaság pörgetésére minden forrás kell. Az EU a jogos támogatásukat tartja vissza, mert az Istennek se akarunk liberális kormányt.
justhpeter
Hozzák vissza a manyuppénzt, majd utána siránkozzanak !
kereső
@Maccska: 17:49 Látszik, hogy ezt se érted. A kormány nagyra nőtt lieblingje- a volt mnb-s sztárközgazdásza arra akarja rábirni a vállaltokat, hogy emeljék meg a szép kártyás pénzeket, hogy felpörögjön a fogyasztás- mert egyébként a lakosságnak már nincs több elkölthető jövedelme. Az elqurt kormányzati és mnb-s intézkedések miatt most is csak arra tudnak gondolni, hogyan lehetne a vállalati/közvetve a dolgozói jövedelmeket megcsapolni. Ezzel a tudással akár kormánytag is lehetnél- nagy márton jobb-és balkeze is egyben.
Menőmanó
@Maccska: Azt nem tudom, hogy Gyurcsány MAJDNEM kilopta-é, de azt biztosan tudom, hogy a kolostorgeci kilopta.
kereső
@Maccska: Na, ne mond, hogy nem a plusz pénzról szól- azért emelte meg az szja törvényben a kedvező adózású szép kártya juttatás összegét a kormány. Jó lenne, ha látnád is az összefüggéseket. Nem az ujságiró irománya a hülye, hanem te.Mondom, hogy a kormányban a helyed- ott sincs "hatásvizsgálat", amely megalapozná a következő lépést- csak ad hoc van, aztán az meg ahogy esik úgy puffan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.