Ha március 31-ig beadják az igénylést, akkor nem kell újabb gyerek, április 1-től pedig már igen

Év elejétől megszigorította a családok otthonteremtési kedvezményének (CSOK) feltételeit a kormány. A CSOK Plusznak nevezett program abban tér el az előzőtől, hogy ettől az évtől már csak azok kaphatnak kedvezményt, akik a meglévő mellé további gyerekeket is vállaltak – írta a 444.hu.

Vége a jó világnak – Egy hét múlva jön a CSOK-szigor!

Sietni kell a CSOK Plusz szigora egy hét múlva jön/Fotó: Stockfotó

Viszont van még egy kis átmeneti kedvezmény: január 1 és március 31-ig még úgy igényelhetik ezt a támogatást, hogy nem vállalnak több gyereket. A március 31-ig benyújtott CSOK Plusz igénylések esetében már az idei, még a kölcsönkérelem benyújtását megelőzően megszületett vagy örökbefogadott gyermeket is vállalt gyermekként kell figyelembe venni.

Vagyis: ha egy házaspárnak idén már nem született gyereke, akkor március 31-ig benyújtott igénylés esetén jár a legalább 15 milliós hitel, április 1-től pedig már nekik is kell vállalniuk még egy gyereket.

Forrás: 444.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Tapasztalatból tudom, nem a szegény rászorulóknak szól a CSOK.
Pálinkás Pál
kezd ez a csok is elcigányosodni..." Ha március 31-ig beadják az igénylést, akkor nem kell újabb gyerek, április 1-től pedig már igen "...ez olyan... családi pótlékért puja, csok-ért gyerek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.