A rekordot jelentő 1700 milliárdos hiányhoz az is kellett, hogy rosszul alakuljanak az áfabevételek, és hogy az állam továbbra se tudjon spórolni saját magán. Van egy tétel, ahol február végére szinte az egész éves keretet elköltötték. Bő két hete tudni lehet, hogy februárban rekordot jelentő hiánnyal (–1758,4 milliárd forinttal) zárt a költségvetés, így a magyar állam egyenlege két hónap után mínusz 1704 milliárd forint volt.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"...a pénzügyi és gazdasági kormányzat vezetői (Varga Mihály és Nagy Márton) már korábban jelezték, hogy az idei költségvetés is ment a kukába, a tervezett 2,9 helyett nagyjából 4,5 százalék lesz a deficit."

És ezek az ország gazdasági, pénzügyi vezetői, nem bélből jósló szélhámosok...!!!
Ja? De!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Kapanyél: 14.41
Brüsszel, elhibázott szankciók, háború, Soros György, dollárbaloldal, USA, Biden, és a hideg északi szél...!!!
Pusztai
Több mint 3000 mrd!!! Több mint az eü éves kiadás!
hna ja, piaci kamaton kell a hitel, az ellopható!l
imf vagy eu az nem, occó, de nem ellopható.
ismerve a fideszt, azt is ellopták volna.
csak úgy....
"Most csak nézek. Tehát a fidióták, amikor tervezik a költségvetést, akkor a következőkkel nem tudnak számolni. 1. Februárban meglepi őket, hogy a 13. havi nyugdíjat ki kell fizetni. 2. Meglepődnek, hogy februárban az előző évi áfa visszaigényléseket ki kell fizetni. 3. Meglepi őket, hogy az államkötvények után az ígért kamatokat ki kell fizetni. 4. Meglepi őket, hogy a gazdasági társaságok és állami cégek alulfinanszírozottak és tőkét kell emelni bennük, mert különben csőd. 5. Meglepi őket, hogy az egészségügyben semmi sincsen rendben, de főleg a finanszírozás és pót források kellenek, hogy egyáltalán működést imitáljon. ... B+! A lopáson kívül ezek tényleg nem tudnak semmit? Úgy meglepődtem." ( tengerimalac /hvg)
Pusztai
persze a tokás disznófej meg berendeli a Spar vezért gúnyos mondattal, a veszteséges Spar gazdálkodást benyomva.
nem volt elég hogy lehülyézték.
KisTehen
libsik ... a bevételek a 2. félévben szoktak bejönni
kereső
@csak úgy...: "De legalább kormányozni tudnak"...mondja az egyszeri, eccerú...

Orbanisztánban az a szokás, hogy a kovetkező és költségvetését elkészitik előző év május-juniusában, a parlament a nyári szünet előtt megszavazza az ország következő évi költségvetési törvényét- miközben a tárgyévből van még hátra félév. És nem tudni, a hogy a következő tárgyévi félévben milyen világgazdasági történések fordulnak elő, milyen politikai fordulatok várhatóak- amelyek kihatnak a következő évre, és a tárgyévben rendkivüli és nem is annyira rendkivüli események indulnak el. Na, de mit számit az, ha az ország életét meghatározó következő évi költségvetési törvény, már az elfogadás másnapján nem igaz- igy lehet bármit mondani, igy lehet bármit kommunikálni, igy lehet a különböző "pántlikázott+ pénzekkel játszadozni-és igy lehet az átláthatóságot- transzperenciát kijátszva magáén vagyonokká tramszformálni legegyszerúbben a közpénzeket.
Régi szép "béke" idők, amikor az aktuális miniszterelnök nem állt állandó harcban és harckészültségben, és ennek következtében a parlament decmber 30-án még vitázott a következő év költségvetéséről-és december 31-én szavazott. Ennek csak annyi volt a következménye, hogy igy csak évente legfeljebb kétszer volt szükség módositásra- ami ma már napi rutin, és a kormány kompetenciája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.