A legtöbbet, több mint 13 milliárdot, a Bethlen Gábor Alap kapja, a határozatból viszont még csak ki sem derül, hogy pontosan mire. Emellett kormánykommunikációra és a kínai kapcsolatok ünneplésére is bőven jutott a közpénzből.

Közpénzmilliárdokkal labdázott este a kormány, durván belenyúltak a költségvetésbeEgy korábbi kormányülés a Karmelitában. Kép: Miniszterelnok.hu

A kormány csütörtök este több határozatot is közzétett a költségvetésen belüli átcsoportosításokról – írja a hvg.hu.

6,5 milliárd forintot vettek ki a központi tartalékból, ebből 3,6 milliárdot kap az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásokra, 900 milliót a a Miniszterelnöki Kabinetiroda kap a kiemelt nemzetközi sportesemények és egyéb kiemelt állami rendezvények lebonyolítására és 48 milliót pedig az éves költségvetés elfogadásakor még nem létezett új Szuverenitásvédelmi Hivatal kap, dologi kiadásokra.

Az ingyenes tankönyvellátásra a Belügyminisztériumnak adnak 2,7 milliárdot a Központi Maradványelszámolási Alapból, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak pedig beruházásokra 2 milliárdot.

Elvettek a Honvédelmi Minisztériumtól 865 milliót, ebből 600 millió kerül a Miniszterelnöki Kabinetirodához „kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokra”. Emellett a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumnak is jut 261 millió a HM pénzéből.

13,1 milliárd forintot kap a Bethlen Gábor Alap a kormány egy másik határozat szerint, hogy meg nem nevezett erdélyi intézményeket finanszírozzon belőle.

Az Egészségbiztosítási Alap céltartalékából 4 milliárdot fizetnek ki az összevont szakellátás működtetésére.

Végül a külügy még egyszer kap 300 milliárdot, hogy a magyar–kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját ünnepelje belőle.

A költségvetést egyébként olyan rutinosan írja át a kormány, hogy – mint a hvg.hu rámutatott – az arról szóló törvény elfogadása tulajdonképp teljesen értelmetlen. A lap nemrég kiszámolta, hogy a 2021-es költségvetést átlagosan 4 nap 7 óránként írták át év közben, a 2022-eset 6 nap 18 óránként, a 2023-as költségvetést pedig 7 nap 3 óránként írták át.

Forrás: hvg.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Ezek teljesen kifosztják- kifektetik ezt az országot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Horizont: ez már vastagon az ellenzék hibája...ki kéne vinni az embereket az utcára, de nem pár órás,hétvégi majálisra...
túszulejtettország
Hát szeretik a pénzt. A közpénz pedig kimondottan extázisba hozza őket. Csak győzzük energiával.
Horizont
@Pálinkás Pál: Látod az influenszerek ki tudtak vinni kb. 150 ezer embert az ellenzék meg nem.
Tehát nem a népben van a hiba.
Pálinkás Pál
@Horizont: az hogy pár órára kiviszel annyit, az kevés...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.