A brazil külügyminisztérium hivatta Halmai Miklós magyar nagykövetet, hogy magyarázatot adjon arra, miért bujkált Jair Bolsonaro a magyar nagykövetségen.

Orbán Viktor trópusi barátja miatt fokozódik a diplomáciai feszültség – Elővették a magyarokat Jair Bolsonaro bújtatása miatt

Fotó: cbc

A New York Times jelentése szerint február 8-án a brazil rendőrség elvette Jair Bolsonaro volt elnök útlevelét, és letartóztatta két korábbi munkatársát, akiket puccs tervezésével vádolnak. Négy nappal később kamerafelvételek mutatták, ahogy Bolsonaro a nagykövetség bejárata előtt várakozott, majd a volt elnök két napig tartózkodott a magyar nagykövetségen, ahol találkozott a magyar nagykövettel is. Bujkálásnak oka, hogy a nagykövetség területén idegen ország állampolgárát nem lehet letartóztatni.

Nem tagadom, hogy a nagykövetségen voltam… Nem mondom meg, hol jártam még. Baráti kapcsolatban vagyok néhány államfővel, akik aggódnak értem. Beszélek velük az országunk érdekeit szolgáló ügyekről. Pont. A többi csak spekuláció

– mondta Bolsanaro.

A volt elnök ügyvédei közleményükben azt állították, hogy Bolsanaro azért járt a nagykövetségen, „hogy kapcsolatot tartson egy baráti ország hatóságaival”.

Forrás: 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Hülye Tarajos! Ennyi eszetek van csak?

"Diplomáciai botrány: Brazília visszahívta magyarországi nagykövetét"
"
Brazília külügyminisztériuma beidézte a magyar nagykövetet, hogy magyarázatot adjon arra, miért töltött két éjszakát Jair Bolsonaro korábbi államfő februárban Magyarország brazil nagykövetségén bujkálva.
Halmai Miklós, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott brazíliavárosi nagykövetét mintegy 20 percen keresztül hallgatták ki – idézi a helyi médiát a Népszava.
További fejleményként Brazília visszahívta magyarországi nagykövetét."
index.hu/kulfold/2024/03/26/jair-bolsanaro-brazil-elnok-nagykovetseg-buntetoeljaras/

Toporzékolj egy sort!
Havanagi
Ilyen barátokkal elbújnék a föld alá, putrisnak kizárólag ilyen barátai vannak.Bújtatja a gazembereket,ócsárolja a normális vezetőket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.