A katonai beruházásoknál maximum konzultációs szerepe lesz az építési minisztériumnak.

A kormány erre az évre 4 milliárd, a jövő évtől évi 8 milliárd forintot allokált a csengeri börtönre egy, a húsvéti hosszú hétvége előtt közzétett rendeletben. Az 1500 fogvatartott befogadására alkalmas új büntetés-végrehajtási intézet „személyi és tárgyi feltételeihez, valamint működéséhez” idén egyszeri jelleggel 4 milliárd forint „többletforrást” kell előteremtenie a pénzügyminiszternek. Ebből 3,3 milliárd a bérkeret emelése, a jövő évtől pedig „beépülő jelleggel” azaz évente 8,2 milliárdot – írta a hvg.hu.

Megduplázott költségekért épít új börtönt a kormány, cserébe alaposan megnyirbálták Lázár János hatáskörét

Lázár János már nem ellenőrizheti a katonai célú beruházásokat    Fotó: Facebook

Egy szintén csütörtöki kormányrendelet szerint a Honvédelmi Minisztérium katonai célú beruházásait kiveszi az építési és közlekedési miniszter hatásköréből. Ugyanakkor

Lázár János miniszter megbízottja a titkosszolgálati építkezések kivételével részt vehet a tervező és kivitelező kiválasztásában, a honvédelmi miniszternek pedig fél évente tájékoztatnia kell őt.

A beruházási törvénynek azt a pontját, amely szerint „az állami építési beruházással közvetlenül és közvetetten érintettek részére a társadalmi konszenzus érdekében lehetővé kell tenni, hogy véleményt mondjanak és javaslatot tegyenek”, szintén megváltoztatták. A katonai beruházásoknál mindezt úgy kell érteni, hogy ez csak „a katonai és a védelmi ipari beruházással közvetlenül érintettek számára” érvényes, és az is úgy, hogy „ne veszélyeztesse Magyarország szuverenitását és területi épségét”.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Mi indokolja a dupla költséget?? Ennyien tartják a markukat??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
Kevesebbe kerülne a pellengér és a nyilvános vesszőzés! Komolyan! Az egészségügy rottyon van és ilyenekre kell a pénzt költeni? Kinek van ebből haszna? Egyébként is a jelenlegi büntetési rendszer nem elrettentő hanem még segít is a bűnözőknek kitanulni a legújabb módszereket és a régiek tapasztalatait is megosztják egymással.
Billibácsi
Készülhettek a beköltözésre! Jakuzzi, szauna, kártyaszoba legyen ám!
Nessy
Mi indokolja a dupla költséget?? Ennyien tartják a markukat??
justhpeter
@SÍva: Vagy lesz nelőle valami vagy nem, de én az utóbbira szavazok. Meglátásom szerint aki az év harmadik havában készít terveket a következő évre, az vagy agyi defektes vagy szélhámos. Az első két hónapot sem tudták tartani, de a bevételt nem hozó beruházásokat erőltetik ? Ugyan !!!
csak úgy....
börtönök kellenek! - hiszen az éhezésre,nyomorra és kilátástalanságra kárhoztatott ,nyomorított magyarok egyre többen fognak lopni,rabolni ,- tán még gyilkolni is!
- a munkaalapú társadalmat a fidesz úgy képzelte el,hogy ök majd lopnak és más mindenki gürizik,hogy ök lophassanak, - ami szerintük nem is büntetendö cselekmény!
- hiszen a farkas flóri ...stbk. is megúszták büntetlenül ,csak a fideszességüknek köszönhetöleg!
Clavigo
@Nessy: Túl sok lett a " Zalkotmányos Kőccség ".. ,,,,Éhes a konda...
csak úgy....
@Nessy: titkos menekülö alagutak a híveknek a falak alatt ,nem ám mint anno gróf monte cristonak...
jáger laszló
KERÜL AMIBE KERÜL! MINDENT A BŰNÖZÉS VISSZASZORÍTÁSA ÉRDEKÉBEN!
CSAK ENNYI
BARÁTILAG
JL.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.