Előzetesen két fontos kérdést fogalmaztunk meg a szombati demonstrációval kapcsolatban: hogy lesznek-e elegen, és hogy mi a politikai program, azaz mi van a zászlóra írva, ami mögé a tömeget várják. Ahogy a hét egyik legelgondolkodtatóbb politikai podcast-jében megfogalmazták: ha százezernél akár csak eggyel is többen lesznek, akkor Rogán Antalék kezdhetik vakarni a fejüket, mert a Varga Judit-féle bomba besült. Márpedig többen voltak százezernél, és ez egyvalamit biztosan jelent: a közhangulat egyelőre olyan, hogy a harag és a reménykedés nehezen fölsérthető védőburkot képez Magyar Péter köré – a csodafegyvernek gondolt mélybulvár-interjú legalábbis lepattant róla.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Talán „Nép az isten adta nép, mely …”, mégsem akkora barom,

mint amekkora baromnak szeretnék Orbánék látni

Legalább is a neves publicista a nepszava.hu-n így szeretné látni! =))

„Hargitai Miklós
Szivárgás

Ha támaszkodhatunk arra, amit egykor a kommunikációtudományból megtanultunk (és miért ne támaszkodhatnánk: a demokráciafejlődés ezen szakaszában még nem mindenütt tilos a tudományos eredmények alkalmazása), a hétvégi demonstráció két nagy párthajón is léket ütött.”

A mi azt illeti (bár ilyen sziporkák is vannak, hogy: „a raktár legaljáról sepregetik össze a megmaradt, kissé penészszagú frázisokat – így lett Magyar Péterből és követőiből egy este alatt háborúpárti dollárcseléd”) én leragadtam:
„kihez szólhatnak, kinek a fülében csenghetnek hitelesen ezek a szófordulatok? Egy biztos: nem a tejes magyar közvéleménynek, nem a bizonytalanoknak (őket inkább a Hajdú Péter-interjúval célozták meg, de a jelek szerint mellément a Frizbi), még csak nem is a szimpatizánsi hagyma külső héjának. Nem, a Párt a saját törzsszavazóinak beszél: Rogán Antalék azt érezték indokoltnak, hogy – kármentésként – legalább azokat meg kell próbálni egyben tartani, akik arra lettek szocializálva, hogy mindig a pártközpontból tudják meg, kiről és mit kell aznap gondolni.”! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.