Az elemzők óvatosan fogalmaznak, amikor arról van szó, hány EP-mandátumot szerezhet Magyar Péter pártja, de abban egyetértenek, hogy "egy-két" képviselői helyet megszerezhetnek.

Magyar Péter még nem hozta nyilvánosságra pártalakítási szándékát, és a Kossuth téri demonstráción sem tárta fel a terveit, ellentétben az előzetes várakozásokkal. Eddig csak mozgalmát, a Talpra magyarokat és a "Legyél a változás! Egyesületet" népszerűsítette.

A Talpra Magyarok alapítója ugyan tapasztalt diplomata, de felkészületlen a profi politikusokkal szemben, mint Dobrev Klára – állítja a politológus

Fotó: Magyar Péter / Facebook /

Az ATV Egyenes beszéd műsorában Magyar Péter arról beszélt, hogy miért nem hirdette még meg hivatalosan a pártját: szerinte a propaganda mechanizmusait ismerve, minél kevesebb időt szeretne hagyni az ellenfeleinek arra, hogy társait lejárassák. Bejelentette, hogy pártja EP-listájára a jelöltek pályázat útján kerülhetnek fel. Mivel április 20. és május 4. között lehet összegyűjteni az aláírásokat a listához/jelöltekhez, ehhez fogják igazítani a bejelentést – mondta Magyar.

A beszélgetés során, amikor arról kérdezték, hogy hajlandó-e vitázni Deutsch Tamással, Dobrev Klárával és más EP-listavezetőkkel, Magyar Péter kijelentette: eredeti szándéka Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor kihívása volt a vitára, velük szeretne megmérkőzni, nem pedig a brüsszeli technikai részletekről, mint az "uborkagörbület", beszélni Deutsch Tamással.

Mráz Ágoston Sámuel szerint Magyar Péter politikai stratégiája, hogy provokál és nagyot mond, de most kényes helyzetbe hozta magát a miniszterelnökökkel szembeni vita kezdeményezésével. A vitára való felhívására több EP-listavezető, köztük Deutsch Tamás és Dobrev Klára is, készséggel készen állna és Magyar számára kínos lehet, ha nem áll le szócsatázni velük.

Ha Magyar Péter azt hiányolja, hogy nincsenek viták, akkor nem ugorhat el az egy általa kezdeményezett vita elől, akkor sem, ha nem ezzel a körrel képzelte e

- mondta a Nézőpont Intézet vezetője.

Két lépésben sakkot adott magának – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel Magyar Péterről a vita kapcsán.

Vasali Zoltán szerint Magyar Péter politikai érzéke és a mögötte álló támogatás révén határozottan lép fel, ez pedig azt mutatja, hogy hogy aktívan pozícionálja magát a politikai térben, ugyanakkor megjegyezte:

Magyar Pétert, bár nyilván tapasztalt diplomata, nem érzem felkészültnek erre, különösen olyan komoly politikusokkal szemben egy éles vitaszituációban, mint Deutsch Tamás, Dobrev Klára vagy Ungár Péter.

Vasali azt mondja, Magyar Péternek fontos lenne, hogy a tüntetéseken és közösségi médiában szerzett támogatottság mellett hivatalosan is megjelenjen a politikai térben, ha választáson akar indulni, ami magában foglalja a pártalapítást is.

Az elemző szerint Magyar Péter politikai irányultsága nehezen határozható meg, mivel pártalapítási szándékát követően nyilatkozatai alapján nem egyértelmű, hogy konzervatív, liberális vagy baloldali-e. Hangsúlyozza, hogy a választók számára fontos a politikai karakter világos meghatározása, és hogy a pártalapításhoz több szükséges, mint amit jelenleg látunk.

Magyar Péter számára nemcsak az a kockázat, hogy a pártját és jelöltjeit bejelentve politikai támadások célpontjává válhat, hanem az is, hogy egy esetleges partner megnevezése csökkentheti népszerűségét, mivel ezzel véget érhet a "one man show".

Hirtelen a nagy hájpot, ami most őt körülveszi, lehűthetik a pártbeli új partnerei.

- mondta az elemző.

Forrás: https://www.atv.hu/belfold/20240409/ket-lepesbol-sakkot-adott-maganak-biztos-lesz-partja-magyar-peternek-elemzoket-kerdeztunk

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az ilyen vasali' féle politikai elemzőkből pedig Dunát lehetne rekeszteni, Mráz Ágoston Sámuellel a helyzet dettó. Ezeknek csak megszületni volt nehéz, el vannak a meleg-hugyos szarban, csak a lé döljön!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Politológus, oylan mint a vakbél.
Ha érzed akkor tudod baj van.
Ha hallod, akkor menekülj!
Az egyik legnagyobb herebanda.
Pálinkás Pál
vazze, nem politikából felkészült kell, hanem olyan aki kisöpri a szemetet...
Eladott Ország
Az ilyen vasali' féle politikai elemzőkből pedig Dunát lehetne rekeszteni, Mráz Ágoston Sámuellel a helyzet dettó. Ezeknek csak megszületni volt nehéz, el vannak a meleg-hugyos szarban, csak a lé döljön!
Pusztai
@Eladott Ország: pár hete írtam:

"ezek az elemzők egy kalap szart sem érnek, sőt ártanak!
Vasali duplán, mert így artikulálni irritáló, nincs abban qrva tv-ben ember aki meghallgatná és nem engedné képernyőre,
és egyre inkább ostobaságot beszél.
Tegnapi párja - Trencséni D.- sem semmi, egy túlmozgásos saját magába szerelmes média csótány aki elemezget.
Kitalálnak fasságokat rávetítik arra akit avagy amit elemeznek aztán dörzsölik a kezüket tömik zsebüket.
ez az álellenzéki POLELIT egy trágyadomb!"
Havanagi
Mráz Ágoston csicska véleménye? Hát akkorát röhögtem ezen! Ugyan mit is tudott volna mondani ?
Eladott Ország
Világosan és tisztán kellene látni a politikai elemzőknek, ha lenne gerincük és nem lennének a politikusok által kilóra megvéve: „Tulajdonképpen az egész NER arról szól, hogy az összes komplexusos, szorongó, parazita idiótának két dolgot finanszíroz a magyar lakosság: az egyik a korlátok nélküli luxus élet, legyen az Bentley, szőlőbirtok, kastély vagy szállodalánc. A másik, hogy mindegyik gyökér összes "gyerekkori álmát" is megvalósítjuk, legyen az filmrendezés, énekesi karrier, meg modellkarrier, meg "üzletember" karrier, meg külföldi luxus élet, meg minden túrót. Rendkívül nagyvonalú, önzetlen és gáláns nép a magyar, ha tehetségtelen seggnyaló tolvajokat kell finanszírozni.”
sokanvagyunk
Politikusok hívására nem is mennek ki százezrek az utcára már egy ideje.
Pusztai
@Eladott Ország: Mondjál még egy szakmát amiben iylen felelőtlenül lehet országot hülyiteni??
Bármit mondanak, következmény nincs, max kiröhögik őket ők meg vigyorogva teszik el a milliókat és vállon veregetik magukat mennyire okosak.
Pálinkás Pál
@Maccska: nos igen ,miattatok már valóban lenin-fiúkra lenne szükség, mert olyan pofátlanul raboltok...,ti már nem érdemeltek tárgyalást...
Eladott Ország
@Maccska: ma, 12:43 ☻ B@sszátok meg a sikereiteket!...14 év fideszkormányzás után miért a magyar életszínvonal a legalacsonyabb Európában? Na ezt kellene feltenni az óriásplakátokra!
twitter.com/csorike1520/status/1775794312992657692/photo/1
Hogy ki a Szamueli Lenin fiú, azt kérdezd meg a hazaáruló, bűnöző román tolvajcigányodtól, a KGB-s Putler f@szszopótól és drúzsbadíjasl' papagáj Petyától!
„Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik.”...Prime Minister of Hungary
twitter.com/FinlandNATO2023/status/1661463580787589121/photo/1
viccesvigságok
nem lehet mindenki zseni majd az idő megoldja bölcsebb lesz naaprol napra,a kiskutya is vakon csipássan születik és mire kinyitja már nem is akar fideszes lenni sem
Béla333
M.P. Gyurcsánnyal és Orbánnal vitázni, mint a pártok vezetői.
Amit a többiek akarnának az az EP. választás listavezetői. Mind Ducs, mind Dobrev. Velük majd esetleg az az ismeretlen állhatna le vitázni, aki majd M.P. leendő pártja Uniós listavezetője lesz.
Nem kell keverni a szezont a fazonnal!
simmering73
Dajcs Tompi, mint különösen komoly politikus mondja a szagértő. Ennyi.
simmering73
Ezerrel pörögnek az események kicsiny hazánkban, ahol Magyar Péter igen rövid idő alatt a feje tetejére állította az eddig békésen vegetáló, ámde annál durvábban bűzlő politikai mocsarat. Ahol a varangykirály kedvére brekegett, ha úgy hozta kedve. Ahol a többi mocsárlakó is viszonylag jól elvolt eddig a zavarosban, azt csinálták, amit mondtak nekik, miközben a felszín alól mérges gázok formájában feltörő buborékokban lévő nevetőgázt szívták magukba, és flegma módon osztottak ki mindenkit, aki nem a békakirály agymenésétől volt elájulva. Viszont úgy tűnik, új időszámítás kezdődött. Mondhatni bebaszott a menykő, fejre állt a párhuzamos valóság, amit 15 éve vetítenek a szélesvászonra a tátott szájú híveknek, akik szemmel láthatóan elbizonytalanodtak az elmúlt hónapok kaotikus eseményeitől.
www.kolozsvaros.com/2024/04/10/a-halalcsillagot-csak-belulrol-lehet-felrobbantani/
Eladott Ország
@Maccska: Jó hír: - Végre sikerült fogást találni Magyar Péteren. - A rossz hír: A magyar Péter híveket ez kicsit sem érdekli.
img.hvg.hu/Img/b2dea50fcee14f6eb810034566fbfb2e/5878a5a8-b123-4ab6-a621-bf0a93a07cd3.jpg
Eladott Ország
@Pusztai: ma, 12:58 ♦ 1989-ben azt hittük, hogy gyermekeinknek építünk egy jobb világot, most kiderült, hogy csak a politikusoknak.
Az emberek azt hiszik, hogy a politikusoknak van a legnagyobb hatalma...
1.bp.blogspot.com/-XBkKWXHWn_c/WZNC1g3rGEI/AAAAAAAABdI/HPHQB-zjAqwJlpK14X3jX50sa1dwPiuFACLcBGAs/s1600/backhatt.jpg
-Hová mész apjok?- Vadászni. -Oké, de politikust ne hozz, mert annak nem sül le a pofájáról a bőr!
twitter.com/csorike1520/status/1601544403822137344/photo/1
-Uram, ön dolgozna ingyen egy képviselőnek vagy politikusnak?- Igen!- Mivel foglalkozik?-Sírásó vagyok. Megyek segíteni. Remélem sok gödröt kell ásni...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/320560076_667388028205745_7135003496244053771_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=7-dk0Do87jIAb61pnYF&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCtmh8edyfdehbhCvBtLLu3w3rT5gLjt_3asJmTKtsFPw&oe=661C3F7E
KisTehen
"Magyar Péter politikai stratégiája, hogy provokál és nagyot mond"

100%
KisTehen
@Maccska: 2 év még hosszú idő ... addig nem fogja bírni
sándorbence
azárolt képernyös meg a táncos kétkisz titkár vitázni hahaha
beszaribbak annál mindkettö
KisTehen
@Maccska: idővel jönnek majd a kérdések, hogy mi a véleménye

- az orosz-ukrán háborúról ... támogassuk ukrajnát?
- engedjük be az illegális migránsokat?
- kell-e európába a gender
...

most diszkréten hallgat ezekről a témákról ... az agymosottaknak fel se tűnik :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.