Magyarország bűnözési térképe drámai különbségeket tár fel: vannak megyék, ahol az elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal nőtt, míg más területeken hasonló mértékű csökkenést regisztráltak.

40 százalékkal nőtt a bűnözés ebben a vármegyében – Itt a legveszélyesebb élni az országban

Illusztráció: 123rf.com

A 2023-as év kiemelkedően bűnös időszak volt Magyarországon, a bűncselekmények száma a legmagasabb volt 2018 óta. Ha az összes bűnelkövetés számait nézzük, akkor Jász-Nagykun-Szolnok megyében 40 százalékos növekedést mutattak a statisztikák, míg Hajdú-Biharban 28 százalékos emelkedést regisztráltak. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is jelentős, 17 százalékos volt a növekedés.

Ezzel szemben Nógrád megyében 14 százalékos csökkenést, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron megyékben pedig 9, illetve 6 százalékos visszaesést tapasztaltak.

A testi sértések tekintetében Baranya megye vezeti a listát 18 százalékos növekedéssel, míg Győr-Moson-Sopron megyében 43 százalékos drámai csökkenés figyelhető meg.

Az ittas vagy bódult vezetés esetében országosan 7 százalékos csökkenés volt, ezzel szemben Hajdú-Biharban 32 százalékos emelkedést regisztráltak.

A lopások terén országosan 5 százalékos növekedés mutatkozik, de az átlagnál jóval nagyobb mértékben, 37 százalékkal nőtt a lopások száma Hajdú-Bihar vármegyében.

Forrás: infostart.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
A belügyminszterünk pont úgy ért a bűnüldözéhez mint az egészségügyhöz és az oktatáshoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.