A közelmúlt politikai viharai után igen szokatlan, hogy Orbán Viktor távol marad a nyilvánosságtól, sőt még a kormányzati médiát is kerüli.

Igencsak megreccsent a Fidesz népszerűsége – Orbán Viktor már a közmédiát is messziről elkerüli

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A miniszterelnöktől megszokott, hogy csak ritkán lép kapcsolatba a független médiával, de a közelmúltban még a kormányzati médiában is alig hallhattuk. Orbán Viktor nem tett emlékezetes nyilatkozatokat sem a februári évértékelőjén, sem a március 15-i ünnepi beszédében. A júniusi Európai Parlamenti és önkormányzati választások kapcsán eddig csak a brüsszeli hatalomátvétel és a béke sürgetése jelent meg kampányüzenetként. A belpolitikai eseményektől távol maradva, még az új otthonfelújítási program bejelentését is másra bízta.

Török Gábor politikai elemző szerint a Fidesz elvesztette a közbeszéd irányítását, kilenc éve nem látott politikai válság van ma Magyarországon. Magyar Péter megjelenése az első olyan kellemetlen ügy a kormánypártok számára, ami a Fidesz szavazóihoz is eljut.

A kormányzati kommunikáció kudarcát jelzi, hogy Orbán Viktor 2024-ben eddig csak négy interjút adott a Kossuth Rádióban, szemben az elmúlt évek gyakori megjelenéseivel.

Korábban szinte minden második pénteken bement a közrádióba nyilatkozni, ami aztán napokra meghatározta a teljes kormányzati média irányvonalát. Tavaly összesen 21 alkalommal adott interjút a Kossuth Rádióban, míg 2021-ben, a koronavírus-járvány alatt 38-szor ment be a közrádióba.

A kegyelmi botrány kirobbanása óta csak kétszer jelent meg a rádióban, és egyetlen interjút adott az M1-nek. A politikai elemzők szerint ez arra utal, hogy nincs stabil narratíva, amelyet a kormányzat folyamatosan fenntarthatna.

A Fidesz képtelen uralni a közbeszédet, és a párt kommunikációs igazgatója, Menczer Tamástól, a közelmúltban már csak kisebb támadásokra futotta. Orbán Viktort távol tartják a politikai vitáktól, és a közelmúlt tüntetései után sem vállalt szerepet a nyilvános vitákban. A miniszterelnök beszédeiben, nyilatkozataiban sosem tér ki Magyar Péterre, inkább csak burkoltan reagál.

A hétvégén hiába hívta ki Magyar vitára is Orbánt, a miniszterelnök helyett a Fidesz EP-listavezetője, Deutsch reagált, aki – mint mi is megírtuk – azt írta: minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vitázni. „Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni” – szúrt oda Varga Judit volt férjének.

A közvélemény-kutatások szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága mélyponton van, és a párt képtelen reagálni a közelmúlt eseményeire.

Forrás: telex.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ki a fenének hiányzik, hogy a képünkbe hazudjon?
Ja?? A hülyemagyar maffiahívőknek?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Feller_Peti: Mi van megzakkantál? Hát orbánod számára rossz hír rossz hír hátán.
Dolgozd fel, mert bajod lesz, vagy van. Én szóltam!
Yoda69
A gyors felmeresek alapjan kb 1,5 milliora apadhatott a pedo-fideSS szavazotabora. Ez azt jelenti hogy szinte az osszes ingazo elpartolt toluk, akik 22-ben azert csatlakoztak be, mert orban azzal ijesztgette oket hogy a baloldal haboruba vinne az orszagot. Fortelmes hazugsag volt, de az emberek lathatoan bedoltek neki, mert a haboru akkor meg friss volt, es feltek tole.
Most ugyanezt mondja orban, hogy Magyar Peter vinne haboruba az orszagot. Ezt most nem fog bejonni, szerintem roggant tonyoek fussanak neki es talaljana ki valami mas hazugsagot.
A novero se jott be, mert mint varga mondta o szokta pofozni a ferjet es nem forditva, sot veletlenul kimondott egy durva igazsagot, hogy a pedo-fideSSben hozzatartozoknak osztogatnak zsiros állásokat El is hatarolodott vargatol O1G
DR PRÉDlKÁTOR
@Feller_Peti: hüje-e vagy more??? Hány néven nyomod itt az ipart, more? Legalább jól megfizetnek, more?
Pusztai
hirklikk.hu/kozelet/az-orban-kormany-teteles-bunlajstroma/430610?fbclid=IwAR2ZgtF_2MTcj-1tXNrFggoJY8vnitIZobjRIsltUIBqeeqXt1dF-83Hc-0_aem_AWf21rk8vV0DAIpBvaEkE_949CqWwBjG_lTx9nbzgX7VHRzSmBVCOvqK-sN2zatPRwxqY1-RUaKN5yDU_rRmD2eh

" A demokrácia fokának skálája 1-től 100-ig terjed, azon Magyarország 65 pontot kapott. Összehasonlításul: Finnország 100, Észtország 95, Ausztria 93, Szlovénia 96, Szlovákia 90, Litvánia 89, Lettország 88, Románia 83, Bulgária 78 pont.

Sokat kellene még elérnünk, hogy behozzuk a románokat, a szlávokat és a baltiakat utolérni reménytelennek látszik. Ha így megy tovább, akár már jövőre a „nem szabad ország” kategóriájában találhatjuk magunkat, Belorusz, Brunei, Csád, Irán, Kirgizisztán, Líbia, Észak-Korea, valamint Oroszország (13 pont) és Kína (9 pont) társaságában."
Yoda69
@Pusztai: Ez a celja a taho gecinek. Akkor orokre o maradhat Magyarorszag ura, igaz az orszag meg a nep megy a levesbe.
Horizont
"Mert valóban az a helyzet, hogy nem vele van tele a sajtó. Minden reggel szertartásosan ellátogatok a közösségi oldalára, ahol egy befásult és szerintem a nem oly régi állapotához képest megint jó pár kilóval többet nyomó szürke arcú bohócot látok erőlködni. Eltűnt belőle a magabiztosság, a pökhendiség, a kivagyiság, és inkább egy szánalmas lúzerre hasonlít, semmint az egykori flegma, arrogáns önmagára. Meggyőződésem szerint ez most más, mint az elmúlt években volt. Változott a lapjárás. Nem ő irányít, nem ő diktál, nem ő vezényli az ütemet. A fókuszban most Magyar Péter áll, aki olyan dinamikával és taktikával szlalomozik a NER beton-monstrumának panelei között, mint egy robogós ételszállító futár a belvárosi dugóban. Rendre lehagyja üldözőit, mire átkalibrálják a Halálcsillag lézerágyúját a célpontra, már rég nincs ott semmi. "

www.kolozsvaros.com/2024/04/12/es-ezek-akarjak-elfoglalni-brusszelt/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.