Gyakorlatilag négy éve rendkívüli jogrendben élünk, hiszen 2020-ban még a Covid miatt vezették be a járványügyi veszélyhelyzetet, amit 2022 májusában váltott fel a háborús vészhelyzet.

Ahogy azt előzetesen várni lehetett, a parlament mai ülésén megszavazta a háborús veszélyhelyzet meghosszabbítását 2024. november 19-ig. A Fidesz és a KDNP 135 képviselője igent, 47 ellenzéki nemet nyomott, tartózkodás nem volt.

Folytatódhat a kormány egyeduralma: november 19-ig marad a háborús vészhelyzet

Folytatódik a kormány egyeduralma – legalább november 19-ig    Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A háborús veszélyhelyzet kezdetét Orbán Viktor 2022 májusában jelentette be, amivel felhatalmazást kapott arra, hogy olyan rendeleteket alkosson, amivel egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.

Ezzel az éppen kifutó járványügyi veszélyhelyzetet váltották fel, így gyakorlatilag négy éve rendkívüli jogrendben élünk. Ez meglepő ahhoz képest, hogy 2020-ban Gulyás Gergely még azt ígérte, „hiába vádol minket a baloldal azzal, hogy a különleges jogrend örökké fog tartani, korábban ér véget, mint a legtöbb európai országban”.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Rohadék pofátlan szarok a 135 bátorokkal együtt.
Nem elég a 2/3!!! A híveik meg tapsikolnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Feller_Peti: Nem lehet faszikám @Nessy: mivel ő nő. Nyomába se érhetsz!!!
Nessy
@Feller_Peti: Tudja, ismeretlenekről orbitális szamárságokat, valótlan dolgokat írni, vagy mondani, az nevelési és jellem probléma! Részeg, zakkant betegeknek megengedett.
Horizont
Ja nem biztos, hogy megélik a november 19-ét. Hahahahahahaha
Feller_Peti
@Horizont: Szerintem a ti 1-2% körüli ballibernyák hordátok zsugorodnak tovább. Mennek is a levesbe. Már ti magatok is beszéltek róla.

Az újabb messiásotok is jól pofára esik. Eleve bűnben fogant: Úgy hívják : ÁRULÓ. Gyakoroljátok a fogalmat. Soros kutyái.
Dr. Proktor
@Feller_Peti: Miért van pirossal áthúzva a fényképed?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.