A miniszter kijelentette, hogy az üzemanyagáraknak mihamarabb a régiós átlagszintre kell csökkenniük, az előzetes megállapodásnak megfelelően.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter behívatta a hivatalába a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ), köztük a Mol képviselőit a belföldi piacon kialakult magas üzemanyagárak miatt.

A megbeszélésen elemezték a nemzetközi helyzet és gazdasági tényezők hatását a hazai üzemanyagpiacra. A miniszter kiemelte, hogy az üzemanyagárak Magyarországon a környező országokhoz képest magasabbak.

Parancsszóra lehet olcsóbb a benzin – Nagy Márton nem tűr tovább, itt a miniszteri ultimátum

Illusztráció: pixabay

A közlemény alapján a benzin ára 644 forint, a gázolajé 658 forint literenként, ami körülbelül 7-9 százalékkal magasabb a régiós átlagnál. A miniszter emlékeztetett a szereplőket, hogy az üzemanyagáraknak a régiós átlaghoz kellene igazodniuk, és hogy ezt a kötelezettséget jelenleg nem teljesítik.

A miniszter kijelentette, hogy az üzemanyagáraknak mihamarabb a régiós átlagszintre kell csökkenniük, az előzetes megállapodásnak megfelelően.

Nagy Márton bejelentette, hogy a KSH hamarosan létrehoz egy nyilvános rendszert, amely a régiós üzemanyagárakat figyelemmel kíséri, és az árkülönbségeket rendszeresen közzéteszi, ezáltal segítve a megállapodás betartásának ellenőrzését.

Forrás: https://novekedes.hu/hirek/magas-benzinarak-nagy-marton-lepett#google_vignette

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Malacpofa mindent megold... Vagy nem...
tothjani
A KSH ugyan hozzon már létre egy olyan rendszert is, ami a régiós üzemanyagárakban lévő ADÓ-t is közzéteszi.
Pálinkás Pál
hát,talán abból a literenkénti kb 450 Ft adóból lehetne visszavenni, és nem pár forinton picsogni...
szép új világ
Semmiféle rendszert nem kell létrehozni baromarcú! Nézd meg a "holtankoljak.hu" oldalt, ott van naprakészen a teljes európai árlista!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok