A Magyar Hang cikke szerint a közmédia magas költségű katonai technológiát használt a Magyar Péter által szervezett demonstráció közvetítésére, bár nem világos, hogy pontosan kinek. A cikk írója felhívta a figyelmet a tüntetésen jelen lévő MTVA dolgozóira, akik civil öltözetben, bármiféle felismerhető jelzés vagy logó nélkül végezték munkájukat a helyszínen.

Titkos katonai akció zajlott Magyar Péter tüntetésén – vajon mi volt az MTVA célja?

Fotó: Internet

A Magyar Hang riporterei arról számoltak be, hogy a közmédia munkatársai egy sajtópódiumon használtak egy Silvus márkájú rádióadót, amelyet a cikk szerint a világ egyik legkiválóbb adatátviteli eszközeként tartanak számon, mivel az képes a külső zavaró tényezőktől függetlenül minőségi felvételek készíteni és közvetíteni.Egy ilyen Silvus készlet, körülbelül 18,5 millió forintba kerül, és jelenleg ismeretlen, hogy az MTVA milyen célból készített felvételeket vele, mivel a tüntetésről nem sugároztak egy percet sem.

Megkeresték az MTVA-t az esettel kapcsolatos kérdésekkel, de mivel a közmédia nem nyújtott kielégítő magyarázatot a szokatlan eljárásra, ezért a lap közérdekű adatigénylést terjesztett elő a következő kérdésekkel:

– Az MTVA hány dolgozója dolgozott április hatodikán, szombaton a Kossuth téri demonstráció (nem) közvetítésén és ez összesen mennyibe került az adófizetőknek?

– Hány pár Silvus rádió adó- és vevőegységet vásárolt az MTVA és mennyiért?

– Ha nem vásárolt ilyen berendezéseket, mennyibe került ezek bérlése alkalmanként és eddig hányszor béreltek ilyet és kitől?

– Miért kell ilyen drága katonai technológiát használni az ellenzéki tüntetések esetében, ha amúgy nem közvetítik élőben az eseményt?

– Megosztották-e harmadik féllel a Kossuth térről beérkező videójeleket? Volt-e lehetősége nem MTVA-alkalmazottnak látni ezt a közvetítést?

Forrás: hvg

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A kérdések válasz nélkül maradnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Giovanni Alba: Ne keverd a csendőrséget a munkásőrséggel Amúgy meg figyellek...
web-zoopark.ru/wp-content/uploads/2018/06/1-535.jpg
Feller_Peti
Balos hazaáruló banditák. Dagad a hídpénz botrányotok is. Semmi alternatívát nem tudtok felmutatni. Bűnöző Gyurcsány csürhéje. Csodálkoztok még, hogy nem kelletek a magyar népnek??
Giovanni Alba
@Pegero: tegnap, 19:30
Ne engem figyelj, hanem válogasd meg a szavaidat, mert ostobán sértő hangon szóltál. Hol marad az alapvető tisztelet?
CsipkeRózsa talán megbántott visszafogott, mérsékelt hangvételű bejegyzéseivel?
Nekem mindegy hogy munkásőr lettél a csendőrség után, de az alpári beszólogatásaid minden rendes embert elborzasztanak.
Most gyere azzal, hogy görgessek tovább, nem kell elolvasnom, de akkor honnan tudjam, miért utáljalak? Csak az avatar ehhez kevés.
Pegero
@Giovanni Alba: Ez a stílus nagyon ismerős nekem! Nem voltunk mi együtt valamelyik swinger klubban?
Nanya
@Pegero: Hogy te mi vagy ???
Baszd+ ! te egy elmebeteg seggnyaló vagy !
Na tudod most már,hogy mi vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.