Rétvári Bence a Váci Honvédelmi Napon arról beszélt először, hogy szerinte Európában a békének magyar hangja van. Majd ezzel ellentmondva a magyar hadsereg fejlesztését, erősítését jelentette be. 

Európában a békének magyar hangja van, minden más nyelven csak a háborúról beszélnek – jelentette ki a Váci Honvédelmi Napot köszöntve Rétvári Bence, a rendezvény fővédnöke szombaton.

Rétvári Bence katonák előtt mondott ellent saját magának pár mondaton belül

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a rendezvény fővédnöke a Váci Honvédelmi Napon 2024. április 13-án. A rendezvényen az érdeklődők látványos eszközökön és bemutatókon keresztül ismerkedhettek meg a Magyar Honvédség különböző területeivel. MTI/Illyés Tibor

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy az az Európai Unió, amelyik azért jött létre, hogy Európában béke legyen, az "európai békealapból" most háborús költségeket finanszíroz, és közelebb van egy NATO és Oroszország közötti háború lehetősége, mint bármikor. A békéhez erő kell, ezért is indították el a Magyar Honvédség fejlesztését, hogy Magyarországnak olyan honvédsége legyen, amely a saját lábán áll. Legyen kapacitás arra, hogy az ország számára kiemelkedően fontos eszközöket Magyarországon lehessen gyártani – fejtette ki Rétvári Bence.

Aláhúzta:

ahhoz, hogy megőrizzük Magyarország békéjét, bizonyos hadfelszerelésekből is önellátónak kell lenni, hogy senki sehol ne lásson minket kiszolgáltatottnak, a saját lábunkon álljunk, erősek legyünk, és ellen tudjunk állni bármilyen nyomásnak

Az államtitkár kitért arra is, hogy Magyarország ma sokkal erősebb, mint egy évtizeddel ezelőtt volt, "már nem lehet dróton rángatni, nem lehet lenyomni a nemzetközi fórumokon, mert van akkora erőnk, amivel meg tudjuk védeni a saját álláspontunkat". A rendezvény kapcsán kiemelte, hogy minden hagyományőrző honvédelmi nap hazaszeretetre nevel, a hazaszeretetet erősíti. Hozzátette: ma már valódi erő van a magyar honvédségben, a magyar gazdaságban, a magyar emberek gondolkodásában, a magyar kultúrában és a magyar identitásban, amit védeni kell. A rendezvényen az érdeklődők látványos eszközökön és bemutatókon keresztül ismerkedhettek meg a Magyar Honvédség különböző területeivel, az egésznapos, ingyenes eseményt helyi szervek és egyesületek programja kísérte; a napot Varga Miklós és a Band koncertje zárja.

Forrás: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Géza: Csak 1 kerdes: NATO-tagkent senkitöl sem kell felni, mert tamadas eseten az összes NATO-tag vedelme biztositott. Sem Lengyelorsza, sem a Balti-allamok nem felnek Ukrajnanak fegyvert es löszert szallitani. Akkor megis kitöl kell felni, ki ellen fegyverkezik az orszag??? Vagy inkabb csak arrol van szo, hogy a fegyverkezesre kidobott KÖZPENZ nagy resze maganzsebekbe vandorol tularazas es a korrupcio miatt... Mondj nekem egyetlen orszagot, amelyik MO biztonsagat veszelyezteti!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
@m73: Ilyen egy igazi liberális-kommunista mocsok!
teuton
@Géza: "mi magyarok Európa legősibb és legtehetségesebb nemzete"??? Osztan ezek a keletröl illegalisan bevandorlo kipcsak migrancsok kiket öltek es gyilkoltak Europaban, akik a nyereg alatt puhitottak a pickszalamit? Mert az europaiak akkor mar hazakban laktak, nem jurtaban, irni-olvasni tudtak, nem agakra faragtak jeleket, szövött ruhakban jartak, nem allatbörökben es kenyeret sütöttek, nem nyers hust ettek... Na csak ennyit a kulturnepröl... Ja, majd el felejtettem, az egyik vezerük legyilkoltatta a csaladja felet, mert nem akartak egy idegen vallast felvenni...
m73
@Géza: hogy beszélsz az orbánodról te kommunista hazaáruló féreg?:-)
Géza
@m73: A liberális-kommunista oldal magyargyűlölete mindig a mocsok felé hajlik.
Géza
@teuton: Látom, nagyon ingerel az igazság mocskolódásra, idegen!
m73
@Géza: mit hablagyolsz te barom?:-) fáj az igazság te hazaáruló féreg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.