A Demokratikus Koalíció árnyékminiszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője továbbra is abban a hitben ringatja – és ezzel jelentősen megtéveszti – a szavazókat, hogyha június 9-én vereséget szenved a Fidesz, akkor jöhetnek az előrehozott választások.

Ma tartotta meg kampánynyitó nagygyűlését a szociáldemokraták és a zöldek, azaz a DK-MSZP-Párbeszéd választási szövetsége. Hogy mennyire hihetünk nekik, azt jól mutatja az, hogy amikor a Magyar Nemzet, illetve a lap értesülésére a propeller.hu is beszámolt a két baloldali kispárt a DK általi bekebelezéséről – illetve a választási szövetségük 2026-ra való kitolásáról –, azonnal mindhárman tiltakoztak, kamunak nevezve a történetet.

Örülj Magyarország, Dobrev Klára nagy kegyesen elvállalta, hogy lebontja az Orbán-rendszert

Dobrev beszéde olyan messze volt a valóságtól, mint a DK a választási győzelemtől    Fotó: Facebook/Dobrev Klára

Nem telt bele pár nap, és kiderült, mégis összenő, ami összetartozik, és Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely közösen jelentette be, hogy mind a június 9-i önkormányzati és EP-választáson – ahol Dobrev a közös EP-listavezetője, míg Karácsony a közös főpolgármester-jelölt –, mind pedig a 2026-os országgyűlési választáson – ahol Dobrev a közös miniszterelnök-jelölt – közösen indulnak.

Ezt a mai a DK-MSZP-Párbeszéd közös kampánynyitón be is jelentették. Dobrev Klára beszédében azonban mondott pár olyan furcsaságot, ami egyrészt messze nem igaz, másrészt meg alaposan megtéveszti vele még a saját választóit is.

„Mert mi, ellenzékiek, összetartozunk. Közös Haza, Közös Európa, közös lista. Ránk abszolút jellemző, hogy senkit nem rekesztünk ki, mi összefogunk mindenkivel, aki meg akarja dönteni az Orbán-rendszert” – mondta a beszédében Dobrev, majd közölte, 2022-ben azért vesztettek, mert azok, akik helyzetbe kerültek, a Fideszből kiábrándult embereket szólították meg, nem pedig a baloldali kiábrándult szavazókat.

Azt mondjuk elfelejtette hozzátenni, hogy a Fidesz földindulásszerű győzelmét 2022-ben éppen az okozta, hogy a DK sértődötten kiállt Márki-Zay Péter mögül. Azt se jegyezte meg, hogy most éppen azokkal a pártokkal nem hajlandóak szövetségre lépni – LMP, Momentum és Kutyapárt –, amelyek nem hajlandóak a DK érdekeit feltétlenül kiszolgálni.

"Aki velünk van, az soha többé nem lesz egyedül. Aki velünk van, az Magyarország legnagyobb ellenzéki szövetségébe tartozik, és a végén győzni fog" – állította, miközben a kihagyott politikai erők támogatottsága összességében már magasabb, mint a DK-é és a két, szinte mérhetetlen baloldali törpepárté.

Magyar Péterrel kapcsolatban is volt pár kedves mondata Dobrev Klárának anélkül, hogy Varga Judit exének a nevét kimondta volna. Nem kiegyezni akarunk, hanem megküzdeni akarunk, nem kormányváltást, hanem az Orbán-rendszer bukását akarjuk. A Fidesszel eddig sem és ezután sem fogunk össze, soha” – hangsúlyozta.

Szerinte ez a kormány a szégyen és a kudarc kormánya, és megérett a bukásra. „Okkal várják el, hogy előrehozott választások legyenek, és mielőbb eltakarítsuk a rendszert” – fogalmazott. Dobrev ismét abban a tévhitben hagyta híveit, ha június 9-én megnyerik a választásokat, akkor azzal elérhetik az előrehozott választásokat. Arról is mélyen hallgatott, hogy ugyanezt az ötletét vajon miért nem emlegette 2006-os botrányok után megtartott önkormányzati választásokat követően, amikor a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP bukott hatalmasat, ugyanezen ötletét, miszerint legyenek előrehozott választások. Érdekes, akkor nem volt baj számára, hogy a baloldal hatalmon maradt…

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Géza: Ezen B+ Tényleg lehet nevetni...
Ennyi kétharmad után itt tartunk. Magyarország lett Európa szegényháza. Magyar fogyasztás csökkenés. Le vagyunk gatyásodva...csak a bolgárok szegényebbek.
twitter.com/i/status/1739352823337275841
Beteg ország beteg törvénye...kedves fideszeseknek, de főleg a kormánynak üzenem...
twitter.com/i/status/1739343963033669721
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 17:16 ♦ Már ki sem meri írni, melyik orbáncsicska sajtó a hírforrás.
Nyírfa
@Horizont: 17.21

Erre is gondoltam, nagyon igyekeznek megfelelni az elvárásoknak.
Nyírfa
@Eladott Ország: 17.21

Az a lehetőség is szóba jöhet, amelyet @Horizont: említ. Mindegy is, ez az ostobaság és az aljasság szintje.
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 17:26 ♦ Valóban! A Kádár rendszer virágzó demokrácia volt ( és a többségnek jobb életet biztosított) a jelenlegi Orbán rezsimhez viszonyítva, vagy a jóisten sem tudja minek nevezhető kleptokratikus maffiaálamhoz (rablógazdálkodáshoz) viszonyítva.
Nyírfa
@Eladott Ország: 17.27

Köszi, hogy revidiáltad. Nagyon méltatlan lenne egy kalap alá venni a Kádár-érát Észak-Koreával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.