Információk szerint, miután a szavazatok 80%-át összeszámolták, Kovács Gergely már 60%-os támogatottságot élvezett a XII. kerületi ellenzéki előválasztáson, ami azt jelenti, hogy ekkora arányban kapta meg az első preferenciás szavazatokat. Ez olyan mértékű előnyt jelent a Kutyapárt jelöltje, Visi Piroska (civilek) és Farkas Csaba (Momentum) szemben, hogy a második preferenciás szavazatok összeszámlálására már nem is kerül sor.

Tarolt a  Kutyapárt a XII. kerületi előválasztáson – előnyük behozhatatlan

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Végül Kovács Gergely (MKKP) 3829, Visi Piroska (civilek) 1276, Farkas Csaba (Momentum) 1161 szavazatot kapott.

Ezek alapján Kovács Gergely, aki a szavazatok 61,11%-át kapta, áll szemben a kormánypárti Fonti Krisztinával a június 9-i választásokon, és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt nyolc egyéni önkormányzati választókerületben állíthat jelöltet a tizenkettőből. A szavazólapokon Kovács és a jelenlegi fideszes alpolgármester, Fonti mellett Binder Csaba (Mi Hazánk) és Kendernay János (LMP) neve is szerepel majd, utóbbi már korábban jelezte, hogy nem vesz részt az előválasztáson.

Az új választási rendszer lehetővé tette a szavazóknak, hogy preferenciális sorrendben rangsorolják a jelölteket. Amennyiben egy jelölt nem szerez többséget az első helyes szavazatokból, a legkevesebbet kapott jelölt kiesik, és a második preferenciák számításba jönnek a győztes megállapításához.

Az előválasztáson a jogosult választók 14 százaléka, összesen 6275 személy adta le szavazatát, ami hasonló szintű részvételt jelent, mint a 2021-es előválasztás esetében. Ez figyelemre méltó, tekintettel arra, hogy az önkormányzati választások általában nem vonzzák annyira a nagyvárosi lakosokat.

Pokorni Zoltán, a Fidesz népszerű kerületi polgármestere nem indul a júniusi választáson, és ez jelentős esemény a kormánypárt számára. Végül sok vitát követően Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke és jelenlegi önkormányzati képviselő, a Momentumot képviselő Farkas Csaba, a volt kerületi rendőrkapitány, és a helyi civil szervezetek által támogatott Visi Piroska indultak a versenyben.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt kezdetben ellenezte az előválasztásokat, de a vezetők belső szavazás után támogatásra bírták a tagságot. A kampány során a Partizánon Visi Piroska és Kovács a Momentumot azzal vádolta, hogy régi adatbázisokat használ fel a választók megkeresésére.

A Kutyapárt szombaton nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, amely szerint a Momentum aktivistái azt terjesztik, hogy Kovács Gergelyt letartóztathatják a választások előtt, így kár voksolni rá.

Forrás: telex

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ne legyünk már elájulva...kapott 3829 voksot de...
Lakóhelyük szerint szavazók száma
44 540...ez pedig a kerületi szavazók száma...valóban " tarolt " a kutyapárt a szavazók mintegy 7 %-val...hülye firkász..
Géza
Az összes szavazót tekintve ez nem azt mutatja, milyen erős Kovács Gergely, hanem azt, mennyire hitvány az ellenzék támogatottsága.
Nyírfa
Gratulálok, további sikert nektek!
KisTehen
ner petiteknek annyi meg egy bambi :)
KisTehen
@Géza: a bp-iek szeretik a szivárványszínű padokat ... ner peti nem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.