A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője országos turnéra indul, és továbbra is kitart a jogi nonszensz mellett, ha június 9-én veszít a Fidesz-KDNP, jöjjenek az előrehozott választások.

Egészen izgalma bejelentést tett Dobrev Klára. Legújabb Facebook-posztjában ugyanis bejelentette, kénytelen lecserélni a magassarkú cipőjét, ugyanis csak valamilyen kényelmesebb lábbeliben képes végigcsinálni azt, ami rá vár a következő napokban, mert mostantól reggeltől estig úton lesz.

Dobrev Klárának szelektív az emlékezete: 2006-ban a férje nagy vereségét követően nem követelt előrehozott választásokat

„Indul a szociáldemokraták és zöldek országos kampánya. Az első állomás kedden Székesfehérvár, de a héten találkozhatunk még Polgáron és Debrecenben. Aztán nyakamba veszem az országot, hogy a megyeszékhelyek és nagyvárosok mellett a kisebb településekre és falvakba is elmenjek” – írta a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője.

Ugyanakkor továbbra is kitart amellett a jogi nonszensz mellett, hogy a június 9-i EP-, és önkormányzati választásoknak az lesz az igazi tétje, hogyha legyőzik Orbán Viktort – nem is indul a mostani választásokon, így legyőzni sem lehet –, akkor megbukhat az egész Orbán-rendszer.

„Ha Orbán veszít, akkor előrehozott választást fogunk követelni. Mert Magyarország legnagyobb ellenzéki szövetségeként nemcsak az Orbán-kormányt akarjuk megbuktatni, hanem a teljes NER-t. Egy igazi ellenzéki nem éri be kevesebbel!” – fogalmaz Dobrev.

Ebben a megjegyzésben szinte alig van valóság. Ugyanis a DK-MSZP-Párbeszéd messze nem a legnagyobb ellenzéki erő, ugyanis az egyik legfrissebb felmérés szerint a válaszadók túlnyomó többsége 16 és 25 százalék közti eredményt vár Magyar Péter pártjától. Ezzel minden bizonnyal a TISZA válna a legerősebb ellenzéki erővé.

Az előrehozott választással kapcsolatban ugyanakkor mélyen hallgat arról, hogy a 2006-os botrányok után megtartott önkormányzati választásokat követően, amikor a Gyurcsány Ferenc vezette MSZP bukott hatalmasat, nem emlegette. Akkor még nem volt baj, ha a nagy vereság után a miniszterelnököt továbbra is Gyurcsány Ferencnek hívták.

Csak emlékeztetőül: A fővárosi és a megyei közgyűlési választáson az ellenzéki pártok és szövetségeseik – a jelenlegi kormánypártok – a szavazatok 52,62%-át szerezték meg, szemben a Gyurcsány Ferenc vezette kormánypártok 37,73%-os eredményével.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak húgy...
Pillanat! 2006. tavaszán ők nyertek a parlamenti választásokon! Ősszel az "őszinte" őszödi beszédnek köszönhetően leamortizálták saját magukat! Így bukták a helyhatóságit! Hatalmas felelőtlenség volt "őszintének" lenni!
De nem hinném, hogy az azt követő 4 év parlamenti munkáját az predesztinálta volna!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Pusztai: Uszodát nem kináltak? :-)
terlasz
2006-ban Dobrev nem volt politikus. Aztán meg úgy emlékszem, mintha O. vezényletével államcsíny kísérlete történt volna, miután Gy. jól letaszított a trónról.
KisTehen
@csak húgy...: b+ valaki ellopta a azonosítódat? hol marad a sok másolt szar? :)
KisTehen
@csak húgy...: mondjad ... hány nick-em van
sokanvagyunk
Az MSZP meg a Párbeszéd ugyanúgy púp a DK hátán mint KDNP a Fideszen - ha csak nem szándékoznak ők is kisgzdásodni.
csak húgy...
@KisTehen: IP cím alapján kiderült, hogy több is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.