A közelgő választások miatt nem véletlenül tolta el a kormány a jövő évi költségvetés benyújtását a tervezett májusi időpontról novemberre.

Azt mindenki tudja, hogy bizonyos látszatintézkedésekkel – kb. 650 milliárd forintnyi beruházás leállítása és átütemezése – csak elodázni lehet, de megúszni nem az államcsődtől megvédő brutális gazdasági megszorításokat. Ugyanis az első negyedév végén már 2321 milliárd forint hiányzott a kasszából, és bizony igaza van Magyar Péternek abban, hogy ilyen magas első negyedéves adat még soha nem volt a magyar államháztartás történetében.

Bokros Lajos könyörögne a receptért – Döbbenetes megszorítások érkeznek, de csak a választások után mer lépni Orbán Viktor

A választások után olyan megszorítások jöhetnek, hogy azt még a korábbi pénzügyminiszter, Bokros Lajos is megirigyelné    Fotó: MTI/MTVA/Soós Lajos

„Ez majdnem a teljes éves tervezett hiánynak felel meg. A szakértők szerint hazánk úton van a technikai államcsőd felé. A kormány már be is jelentette az első intézkedési csomagot, de ez nyilván nem lesz elegendő az egyensúly helyreállítására. Orbán Viktor eddig mindig büszke volt rá, hogy májusban benyújtják a következő évi költségvetés tervezetét. Most ebből mondvacsinált okkal – a novemberi amerikai elnökválasztásra hivatkozva – kihátrált és novemberre ígéri a tervezetet” – fogalmazott a közösségi oldalán a Talpra magyarok alapítója, a TISZA párt ügyvezető alelnöke.

A fentiek ismeretében azzal a követeléssel állt elő, hogy a kormány ne titkolja el a magyar választók elől a tervezett megszorításokat. Valljon színt a pénzügyminiszter és a miniszterelnök, hogy várható-e további vasúti szárnyvonalak megszüntetése, posta- és kórházbezárás, illetve milyen adók emelését tervezik a felelőtlen gazdálkodásuk következményeinek enyhítésére.

„Arra is választ várunk, hogy milyen családi és haveri összefonódás miatt oly sürgős ilyen rossz költségvetési helyzetben 1000 milliárd forint értékben éppen most visszavásárolni a reptér egy részét” – zárta a posztját Magyar.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Aki a fideszre szavaz, az a brutális megszorításokra szavaz. Ezt kéne sulykolni a buta, sötét gombáknak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szitafotó
@Ma örülne a fidesz ha ilyen minisztere lenn
simmering73
"Múlt héten Varga Mihály azt találta mondani azon a kínos kormányinfón, hogy a reptér, a nyugdíjak és a kamatkiadások miatt szállt el az államháztartási hiány, ezért kong az ürességtől az államkassza. A költségvetés őszre átütemezett elfogadása kapcsán az egyáltalán nem derült ki, hogy ez hogyan és miért függ össze az amerikai elnökválasztással. A pénzügyminiszter nyilván a háborús helyzetet is emlegette, bár ez se magyarázat a hiányra, viszont arról is beszélt, hogy Trump alatt javultak az amerikai–magyar kereskedelmi kapcsolatok. Szóval attól félek, hogy tulajdonképpen a technikai államcsőd felé sodródunk lassú, ámde magabiztos léptekkel. Lépkedünk, lépkedünk peckesen, hozzuk a ki ha én nem stílusunkat és formánkat. Miközben az a helyzet, hogy összement a köpcös cöveke, kókadozásnak indult, és megközelítőleg sem ácsingózik úgy, mint egy kanos fedezőmén szerszáma."
www.kolozsvaros.com/2024/04/16/jol-vannak-tartva-az-urak-jol-foz-a-nepkonyha-es-az-asszony/
simmering73
@Maccska: Lázas vagy? Mutasd meg magad az állatorvosnak.
Nanya
@simmering73: Nem lázas a @Macska: csak bélférges. Majd a kistehén az őrnagy segítségével kipiszkálja belőle kötőtűvel,vagy kiszívják belőle.
rücsü41
Lehet hogy visszasírjuk a lágy szívű Bokros Lajost?
Nanya
@Maccska: nem nevezlek meg,mert az emberi selejtnek nincs igazán magyar megfelelője.
Anyádat nem értem. Miért nem vágott falhoz az első órában. Vagy ha fáradt volt attól ,hogy kiszart,akkor meg miért nem nyomott agyon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.