A közelgő választások miatt nem véletlenül tolta el a kormány a jövő évi költségvetés benyújtását a tervezett májusi időpontról novemberre.

Azt mindenki tudja, hogy bizonyos látszatintézkedésekkel – kb. 650 milliárd forintnyi beruházás leállítása és átütemezése – csak elodázni lehet, de megúszni nem az államcsődtől megvédő brutális gazdasági megszorításokat. Ugyanis az első negyedév végén már 2321 milliárd forint hiányzott a kasszából, és bizony igaza van Magyar Péternek abban, hogy ilyen magas első negyedéves adat még soha nem volt a magyar államháztartás történetében.

Bokros Lajos könyörögne a receptért – Döbbenetes megszorítások érkeznek, de csak a választások után mer lépni Orbán Viktor

A választások után olyan megszorítások jöhetnek, hogy azt még a korábbi pénzügyminiszter, Bokros Lajos is megirigyelné    Fotó: MTI/MTVA/Soós Lajos

„Ez majdnem a teljes éves tervezett hiánynak felel meg. A szakértők szerint hazánk úton van a technikai államcsőd felé. A kormány már be is jelentette az első intézkedési csomagot, de ez nyilván nem lesz elegendő az egyensúly helyreállítására. Orbán Viktor eddig mindig büszke volt rá, hogy májusban benyújtják a következő évi költségvetés tervezetét. Most ebből mondvacsinált okkal – a novemberi amerikai elnökválasztásra hivatkozva – kihátrált és novemberre ígéri a tervezetet” – fogalmazott a közösségi oldalán a Talpra magyarok alapítója, a TISZA párt ügyvezető alelnöke.

A fentiek ismeretében azzal a követeléssel állt elő, hogy a kormány ne titkolja el a magyar választók elől a tervezett megszorításokat. Valljon színt a pénzügyminiszter és a miniszterelnök, hogy várható-e további vasúti szárnyvonalak megszüntetése, posta- és kórházbezárás, illetve milyen adók emelését tervezik a felelőtlen gazdálkodásuk következményeinek enyhítésére.

„Arra is választ várunk, hogy milyen családi és haveri összefonódás miatt oly sürgős ilyen rossz költségvetési helyzetben 1000 milliárd forint értékben éppen most visszavásárolni a reptér egy részét” – zárta a posztját Magyar.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Aki a fideszre szavaz, az a brutális megszorításokra szavaz. Ezt kéne sulykolni a buta, sötét gombáknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Na majd +látjuk ki hazudott nagyobbat!?
csak ennyi
barátilag
J.L.
Menőmanó
Aki a fideszre szavaz, az a brutális megszorításokra szavaz. Ezt kéne sulykolni a buta, sötét gombáknak.
csak úgy....
akik hagyták fideszéket elkanászkodni,lopni,csalni,hazudni, azok meg is érdemlik,hogy megszorongassák öket!
fergeteg
Itt van már a bolsi kártya ! Megszorítás ? 70 éves kommunista duma. De a komcsik ezt szó szerint értik.
Menőmanó
@fergeteg: A komcsi fidesz bizony szó szerint ezt teszi, csak nem ezt mondja. De a buta fitymákok beszopják, és az elég a fidsznek.
sokanvagyunk
Én már akkor elzavarnám azokat az alakokat, akik "éves tervezett hiánnyal" nyújtanak be egy költségvetésnek nevezett paksamétát - nem beszélve azokról, akik még azt se tudják tartani.
rücsü41
Az Orbán kormány a bátorság megtestesítője, olyan mint a vezetője, ha dönteni kell valamiben amiben mi nem vagyunk benne, akkor inkább kimegy és iszik egy kávét!A hazai döntéseket pedig nyugodtabb időkre halasztja, amikor már nem forog veszélybe a vezető szerepe.@fergeteg:Te itt élsz , ebben az országban.Amikor nem jöttek be az Orbán kormány várt gazdasági számításai, akkor nem érezted a megszorításokat, vagy Te nem ismered a megszorítások számos szinonímáját? Neked csak a megszorítás szó jelenti azt hogy elvonnak valamit, vagy nem csinálják meg amit megígértek.Ha magyarul tudsz beszélni, akkor ismerned kell hogy a magyar nyelv olyan gazdag, hogy számos kifejezés létezik a megszorításra, és ilyenkor a hatalom emberei ezt ki is használják!
sándorbence
menyi adót akarmég emelni akiszes meg komcsibandája
2010utáni töbmint 40uj adó nem volt elég nekik
izéke
mindeközben a leggazdagabb magyar elitnek tízezer milliárdja van elrejtve alapítványokban,magántőke kezelőkben ... és az ország tapsikol a saját kirablásához
Aki Én
@fergeteg: valóban szó szerint érti a komcsi fidesz, te agyhalott elmebeteg.
Nessy
Nem szabad a bigott hívek lelki nyugalmát megzavarni olyan apróságokkal, mint az éves költségvetési hiány várható májusi túllépése, az egészségügy teljes tönkretétele, a velünk maradó infláció.
Az a tragikomikus, amikor lelkes fidesz szavazó, amikor szembe találja magát a valósággal, bőszen fújja a Gyurcsány, baloldal szöveget! Pedig 14 éve imdádott pártjuk van hatalmon.
Méhes
te szerencsés ilyen szarba még nem voltunk
viccesvigságok
avagy tőbb százezer milliádjuk, mert nem egy milliársosunk van 100 feletti a számuk aztán ebbe lőlő is csak középszinten? visszatér a millpengő billpengő mert ebből 5 év alatt nem áll az ország talpra . a hitel amit felvettek nem segit a kamatairól még nem is szólva csillagászati lehet? Kérdés ki a köcsög? mert egy pénzügyi szakember volt pénzügyminiszter tőbb évig dolgozott az unióban.Tán csak jobban átlátja mint a nagy marci a 20-25 faladatkörét amiről rendszerint RÉbuszokban hablatyol. Egy határozótt ép mondatot érthetően nem tud megfogalmazni, csak fellengzős fordulatos semmit igérő.A molt számonkérte ki is röhögték mert ÁRCSŐKKENTÉST mégsem terveznek nem is foganatósitanak.Hetnte 2 x inkább emelnek havonta 8-10 emelés várható.az meg 50 Ft alatt alig ál meg.Vagy 100-on.
1953 3,30 volt egy üveg sőr, 1,30 egy tekercs WC papir , 3 FT egy kg Kenyér 26 ft egy kiló sertés comb akkor csőd előtt állunk máris . Ettől még lesz lejjebb? lehet szavazni ugye ?
Dr. Proktor
@Maccska: Értelmes gondolatra nem fussa?
Nanya
@Menőmanó: No meg velük kellene megfizettetni a megszorításokat.
Nanya
@izéke: És akkor még nem is beszéltünk a vélhetően, a világ számos országában a bankokban elrejtett milliárdokról.
balos
@viccesvigságok: Akkor is ezeknek a nyilas fattyúknak a családja miatt voltak itt a ruszkik,mint 1848ban!Most megint velük takarózik a csúti mini dúcse!Az átkosban minden rossz volt,mert most jobb?Szavazzatok a keresztyény fideSSes tömeggyilkosainkra!Ettől lesz az ország újra rom!Sok barom!
szitafotó
@Ma örülne a fidesz ha ilyen minisztere lenn
simmering73
"Múlt héten Varga Mihály azt találta mondani azon a kínos kormányinfón, hogy a reptér, a nyugdíjak és a kamatkiadások miatt szállt el az államháztartási hiány, ezért kong az ürességtől az államkassza. A költségvetés őszre átütemezett elfogadása kapcsán az egyáltalán nem derült ki, hogy ez hogyan és miért függ össze az amerikai elnökválasztással. A pénzügyminiszter nyilván a háborús helyzetet is emlegette, bár ez se magyarázat a hiányra, viszont arról is beszélt, hogy Trump alatt javultak az amerikai–magyar kereskedelmi kapcsolatok. Szóval attól félek, hogy tulajdonképpen a technikai államcsőd felé sodródunk lassú, ámde magabiztos léptekkel. Lépkedünk, lépkedünk peckesen, hozzuk a ki ha én nem stílusunkat és formánkat. Miközben az a helyzet, hogy összement a köpcös cöveke, kókadozásnak indult, és megközelítőleg sem ácsingózik úgy, mint egy kanos fedezőmén szerszáma."
www.kolozsvaros.com/2024/04/16/jol-vannak-tartva-az-urak-jol-foz-a-nepkonyha-es-az-asszony/
simmering73
@Maccska: Lázas vagy? Mutasd meg magad az állatorvosnak.
Nanya
@simmering73: Nem lázas a @Macska: csak bélférges. Majd a kistehén az őrnagy segítségével kipiszkálja belőle kötőtűvel,vagy kiszívják belőle.
rücsü41
Lehet hogy visszasírjuk a lágy szívű Bokros Lajost?
Nanya
@Maccska: nem nevezlek meg,mert az emberi selejtnek nincs igazán magyar megfelelője.
Anyádat nem értem. Miért nem vágott falhoz az első órában. Vagy ha fáradt volt attól ,hogy kiszart,akkor meg miért nem nyomott agyon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.