A szolidaritási hozzájárulást még a pandémia idejében vezette be a kormány, ám nem a rászoruló önkormányzatoknak adta a befolyt pénzt, hanem a saját zsebét tömte vele. Idén az eddiginél 124-gyel több önkormányzattól von el pénzt az állam, de az nem derül ki, mire költik.

Beszakadt a költségvetés, újabb 310 milliárdot vesz el az önkormányzatoktól az állam – Most mit vesznek maguknak belőle?

Fotó: freepik.com

Közérdekű adatigénylésből derült ki, hogy mire költi az önkormányzatok gazdasági függetlenségét felszámoló szolidaritási hozzájárulás összegét a magyar állam. Mint kiderült, nem csak az önkormányzatokra.

Tavaly 724 önkormányzattól vont el forrást a kabinet, idén már 848-tól.

A Pénzügyminisztérium már nem is tagadja, hogy az önkormányzatoktól beszedett szolidaritási hozzájárulást nem osztják vissza közvetlenül a szegény településeknek, hanem egyszerűen beöntik a az állami költségvetésbe, igaz, annak legalább az önkormányzati bugyrába – közölte a Forbes Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester által benyújtott közérdekű adatigénylése nyomán.

A szolidaritási adó az állam zsebének kitömése

- közölte Niedermüller Péter.

„A szolidaritási adót eleve akkor vezették be, amikor az önkormányzatok a pandémia okozta válsággal küzdöttek. Az állam segítség helyett sarcolt. Elvonta az iparűzési adó felét, a gépjárműadót, a parkolási díjakat. Nem egy település esetén az elvont pénzek jóval meghaladták az állami normatíva összegét, ami egyet jelent a kivéreztetéssel.

Közben persze egyedi szimpátia alapján kaphattak kompenzációt is az önkormányzatok, ehhez csak «jó fideszesnek» kellett lenni. A szolidaritási adó bevezetése óta titkolja a kormány, hogy pontosan mire, és főleg milyen szempontrendszer alapján támogatja így a rászoruló önkormányzatokat. Senki sem tudja, hogy ez a pénz valóban a szegényebb települések támogatására megy vagy esetleg reptérvásárlásra vagy éppen a Vodafone megvételére.”

Majd hozzátette: „A parlamentben többen is próbálkoztak információt szerezni a témában, de a válaszadók rendre kibújtak alóla. A közérdekű adatigénylésnek azonban megvannak a maga szabályai, ami köti a válaszadót. Ebben bíztunk, és láthatóan nem fölöslegesen.”

Forrás: forbes.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nem véletlenül kellett egy összegben behajtani a gépjárműadót is. A zsandárok egy héten keresztül pénzbehajtáson vannak a közutakon - fedőneve a gyorshajtók megfékezése (51 héten keresztül meg kit érdekel). Üres a kincstár. Egyre közelebb a technikai államcsőd.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
És mikor a forráshiány miatt a városban nem lesz lenyírva a fű, eltakarítva a szemét az utak mellett kit fog az átlag szavazó hibáztatni? Nem a kormányt, hisz ezek önkormányzati feladatok.
sokanvagyunk
Sok mindent nem fognak vetni mostanában ebben az országban - kivéve a költséget.
Feller_Peti
@Aki Én: Gyurcsányista hazaáruló balfasz, sikaricska-talicska. Erőltesd meg az agyad és értelmezd: 2/3 .
csak úgy....
@Feller_Peti: tibim, ebböl az értelmezésböl csak az derül ki, hogy a magyarok 2/3 a átbaszható idióta!
Feller_Peti
@csak úgy...: És ha még így is volna...

Hazaáruló balfaszkám. Ezt hívják demokráciának. Vagy talán tévedek?
magyarigeza
@csak úgy...: ..."hogy a magyarok 2/3 a átbaszható idióta!"...

Mondj még ilyeneket, hogy a végén 1% alá zuhanva és megszégyenülve zavarjunk el titeket,
baloldali hazaárulókat.

Szurkolunk neked. Hajrá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.