Nagy Márton közölte, miszerint a kormány feljelenti a SPAR-t, és az igazságügyi tárca fog eljárni ebben az ügyben. Továbbá hozzátette, hogy az Európai Bizottság jelenleg csak vizsgálja, hogy indítson-e vizsgálatot a SPAR panasza miatt a kiskereskedelmi különadóról.

Megkereste lapunkat Orbán Viktor a Spar-ügy miatt – A kormány a miniszterelnök sértegetése és a valótlan állítások miatt beperli az osztrák multicéget

Illusztráció: pexels

Arra a kérdésre, hogy az osztrák anyacéget vagy a magyar SPAR-t támadják-e meg jogi úton, a miniszter azt válaszolta, hogy "több szinten történt sértő állítás".

A SPAR vezérigazgatója nemrégiben egy interjúban beszélt arról, hogy a magyar kormány nyomást gyakorol rájuk, hogy adjanak részesedést, és panaszt is benyújtottak az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó miatt.

Korábban Nagy Márton egy másik sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott az ATV kérdésére, hogy "Ha valaki kardot ránt és elkezd kaszabolni, annak következménye van". Hozzátette, hogy racionális viselkedés lenne a SPAR számára hosszú távon elhagyni Magyarországot ilyen mély veszteség mellett.

A Világgazdaság megbízható forrásokra hivatkozva korábban azt írta, hogy a kormány pert fontolgat a SPAR ellen.

Az EU elfogadta a kiskereskedelmi különadót, a magyar kormánynak adott igazat korábban. Az Európai Bizottság egyelőre azt vizsgálja a panaszlevél kapcsán, hogy indítson-e vizsgálatot – mondta Nagy Márton.

A szavaiból az derült ki: már sok “feljelentés volt” emiatt az Uniónál, de a kormány nem vonja vissza a kiskereskedelmi adót.

Az üggyel kapcsolatban megkereste lapunkat a miniszterelnök jogi képviselője, dr. Turi György, és azt kérte, egy korábbi cikkünkkel kapcsolatban ismertessük olvasóinkkal Orbán Viktor álláspontját. Ugyanis a kormányfő szerint az alábbi nyilatkozatrészlet hamis állításokat tartalmaz.

„A Spar Austria meg akarja védeni vagyonát Orbán Viktor karmaitól, aki már kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba. Alapvetően a magyar kormány részesedésen keresztül akarja átvenni a cégünk tulajdonjogát” – fogalmazott nyilatkozatában Hans Reisch.

Orbán Viktor jogi képviselőjén keresztül kijelentette, a fent említett esemény nem történt meg, a miniszterelnök nem kérte sem Hans Reisch úrtól, sem a Spar kereskedelmi multi bármely tulajdonosától, képviselőjétől és munkavállalójától azt, hogy engedje meg a rokonának, hogy befektessenek a Spar magyarországi leányvállalatába.

Forrás: atv.hu

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Maffia tempó...!
Ennek csak a hülyemagyar maffiahívők örülnek. De ők nagyon...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Cigány lókupec!!!Az osztrákok meg fognak szopatni rendesen!!!
Pusztai
@dr. prédikátor: nekem a Ryanair szopatása tetszett a legjobban!
Dr. Proktor
@Pusztai: Ne feledkezzünk meg a francia cafeteria cégek kiűzéséről sem, utólag mennyibe került az államkasszának - természetesen a mi adóforintjainkból!
Na igen, más pénzével könnyű verni a csalánt...
rücsü41
Mióta bűncselekmény az ország miniszterelnökének a megsértése?
bence
Szegény döbrögit sértegetik , ahelyett , hogy tálcán kínálta volna fel a SPAR az egész üzletláncot a kolostor gecinek . Annál nagyobb sértés minthogy egy szelet sem jutott neki belőle a legnagyobb bűn amit elkövettek ellene !
rücsü41
A cikk szerint Orbán kereste meg a lapot, de a szövegben az áll hogy Nagy Márton nyilatkozott.Orbán már nem beszél, vagy nem tudta összezdni a gondoltait amivel a Spart támadja a miniszterelnök, vagy nem tudja az újságíró, illetve a cikk írója, hogy Nagy Márton nem Orbán Viktor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.