Orbán Viktor magyar kormányfő Brüsszelben újságíróknak értékelte azt, hogy végül szerdán részt vehetett a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián. Kedden óriási felháborodást keltett az, hogy a brüsszeli rendőrség blokád alá vette a NatCont. A történteket több vezető európai politikus is elítélte.

A brüsszeli rendőrség kedden blokád alá vette a NatCont, a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett. 

A Brüsszelben készült videóban a kormányfő egy autóból száll ki, majd az újságírók felé fordulva leszögezi: „dont’ shoot!”, azaz ne lőjenek.

Orbán Viktor szerint Európa a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz.

A Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) egy szimbolikus esemény, amely jól írja le Európa helyzetét – mondta a miniszterelnök újságíróknak nyilatkozva szerdán Brüsszelben. Orbán Viktor szerint Európa a szabadság és az elnyomás határmezsgyéjén egyensúlyoz.

A miniszterelnök a NatCon második napján azt nyilatkozta, hogy a rendezvény betiltása, majd később az engedélyezése olyan, mintha a nyolcvanas évek végén lennénk Magyarországon, amikor a "szabadság erői, meg az elnyomás erői viaskodnak egymással".

"Örülünk, hogy még szabad beszélnünk Brüsszelben" – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mi a nemzeti konzervatívizmus legfontosabb feladata most, azt válaszolta: szabadság, család, béke.

Forrás: MTI, Index

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Idióta hugyos cigàny... ! Rád azért nem lőnének,,mert ha valaki eltalálna,,,csupa szar lenne a környék .. ..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Maccska: A ket dolog ugyanaz, mivel itthon is politikai hatalom kozbenjarasra tilt ki a helyi kis Dobrogi nekik nem tettszo humoristakat a kozpenzbol fenntartott muvelodesi hazbol.
terlasz
"szabadság, család, béke"
Ami természetesen csak őt illeti meg, estleg még azokat, akiknek kedvezni szeretne a húségükért cserébe.
Toller Béla
MIndenkitől, még egyszer,elnézést ! Bocsánat ! Nem volt szándékos, kiszabadult ,elszabadult, sohse volt modora, intelligenciája vagy valami hasonló. Még egyszer, bocsánat Európa !
Nanya
@csapnivalo: Ha a háttérben egy téglafal lesz meg egy kedvenc sorozat,NA AZ LESZ AZ IGAZI !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.