Nagyon könnyen megoldható a politikai tartalmú hívások blokkolása

Azok a választópolgárok, aki nem szeretnék, hogy a június 9-ei választások kampányában a jelölőszervezetek nevesítve megkeressék őket, kérhetik a választási irodától, hogy ne adja ki a nevüket, lakcímüket.

Az ehhez szükséges nyomtatványt a választópolgárok a helyi választási irodához juttathatják el, vagy az NVI honlapján tölthetik ki – írja az Economx.hu.

Zavarja a sok kampányduma? Bárki elérheti, hogy ne hívogassák a pártok

Könnyen megoldható a politikai tartalmú hívások blokkolása – Fotó: Pixabay

A pártok és egyesületek a telefonelőfizetői névjegyzékből is szerezhetnek név- és lakcímadatokat. A telefonelőfizetők az egyéni előfizetési szerződésben szabadon dönthetnek arról, hogy személyes adataikat miként kezeljék. Aki tehát nem szeretné, hogy telefonon felhívják a pártok, annak a telefonszolgáltatónál is jeleznie kell ezt az igényét.

A pártok, egyesületek kampányukban felhasználhatják a korábban gyűjtött szimpatizánsi adatokat is, de csak bizonyos feltételekkel. Ezek kifejezetten szimpatizánsi adatbázis építése céljából vagy aláírásgyűjtéshez, civil kezdeményezéshez kötődően gyűjthettek személyes adatokat.

Aki tehát korábban megadta a személyes adatait kapcsolattartás céljára egy pártnak vagy egyesületnek, de a kampány ideje alatt mégsem kíván személyre szóló kampányüzeneteket kapni, annak az adott pártnál, egyesületnél kell kérnie adatai törlését.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
A helyi fideszes polgármester őrült tempóra kapcsolt, párosával nyomják a postaládába a fényképpel ellátott mézes-mázos ígéretekkel teli kampánykiadványaikat. Pedig nekem hiába pitiznek. Ugyanolyan maffiózók, mint ott Budapesten.
jáger laszló
Észre sem veszem
Kidobom a szórókat!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
a szórólapok útja,...postaláda - kuka...ez csak pénzkidobás a pártoknak..
Sakk Matt
Lófaszt!
Alaphelyzetben nem szabadna kiadnia a telefonszámomat, lakcímemet és a nevemet! Az kérjen nyomtatványt, az jelezze a szolgáltatónál, aki akar ilyen megkeresést a pártoktól!

#bdskrvnytkt
Sakk Matt
@Pálinkás Pál: A szemeteszsák aljába teszem a szórólapokat, némileg felfogja a nedvességet. Bár a fényesebbje arra sem az igazi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.