A kiszivárgott felvétel szerint egy ismerősét majdnem elvitték a rendőrök, mert megcsúszott egy pályázati elszámoláson

Balog Zoltán a kegyelmi botrány kellős közepén, március 9-én a Ráday Ház dísztermében lévő konferencián közel négyszáz ember előtt beszélt arról, hogy látja a Novák Katalin államfő és Varga Judit igazságügyi miniszter lemondásához vezető utat. Ezt a szöveget a444.hu megszerezte. A zárt körben elmondott beszédből kiderül, hogy nemcsak a bicskei gyermekotthon vezető-helyettese, K. Endre ügyében járt el kegyelemért, hanem más ügyében is bepróbálkozhatott.

Újabb balhé derült ki a botránypüspökről – Balog Zoltán másnak is kegyelmet akart adni

Balog Zoltán másnak is kegyelmet akart adni/Fotó: MTI/Vajda János

„Lelkipásztor társammal megkaptam a jelzést azokról, akiket jól ismertem a politikából, a közéletből (?), hogy ezt az embert a rendőrök fogják elvinni, mert a pályázati elszámolás nem úgy sikerült, s volt egy álmatlan éjszakám, másnap reggel bementem a püspöki hivatalba, és mondtam a helyettesemnek, hogy baj van, most mit csináljak? Végig azon gondolkoztam, hogy most kit kellene felhívni, hogy kéne elrendezni úgy, hogy ne legyen törvénytelen; de azért van valami mozgástér, hogy visszafizessék, másképp csináljuk, adunk hozzá, csak hogy megmentsük azt az embert – mondom, hogy most mit csináljunk? S azt mondta, hogy először imádkozzunk! Na, ez a különbség! Hogy valaki közéletileg és politikailag közelít meg valamit, még ha a cél helyes is, vagy pedig lelkileg közelít meg. Ez kerül mérlegre.”

A szövegből nem derül ki, hogy milyen ügyben és kiről van szó, ezért a lap megkereste Balog Zoltánt, ám válasz nem érkezett.

A kegyelmi ügyben betöltött szerepéről pedig azt mondta:

„ha valaki úgy gondolja, hogy valaki egy konkrét ügyben, amiért valaki súlyosan megbűnhődött, méltatlan büntetést kapott, egyébként is nem úgy bűnös ember, ahogyan kimondta a bíróság – még ha ezzel ítéletet nem is kérdőjelezünk meg –, akkor az a dolga, hogy kegyelmet kérjen, ha erre van lehetősége.”

Még azt is hozzátette:

„Emlékszem, amikor először kaptam egy ilyen üzenetet valakitől – régi szolgatársam és lelki testvérem –, hogy te vagy a mi Józsefünk ott a fáraó udvarában, hát intézkedj, csináld, mondjad, kérjed! És amikor lelkipásztorként kértem, akkor – talán kevésbé figyeltetek erre – együtt (?) lelkipásztor társakkal (együtt) kértem, akiknek a nevét soha nem fogom kiadni, mert nem akarom (…?), meg iskolaigazgatóval, meg tanárokkal, meg szülőkkel, meg diákokkal, akik kiálltak egy 40 éves pedagógus pálya mellett…”

A református egyházon belül többen követelik Balog Zoltán püspök lemondását.

Forrás: 444.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Minél többet beszél ez a pedofilsimogató püspök, annál többet árt a maffiának és annál többet használ a bűnszervezet ellen fellépőknek!
Így hagyni kell ezt az elszabadult hajóágyút, had dolgozzon, szövegeljen..!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Philip Marlowe: @Őrnagy: ugye ti szobatársak a dilinyós házban? -végre egy jó hír rólatok..
teuton
@Philip Marlowe: Analfabeta ujnaci birka! Az olasz apa nem akarhat es nem is akar kegyelmet, mert a lanya nincs is elitelve!!! Az mas kerdes, ha eleiteli egy magyar birosag, akkor hol kell letöltse a bünteteset (lasd azeri baltas!), ill. mit szol majd erre az EU-Birosag... Na de minek is oktatok en egy agyatlan analfabetatolvasasra ...
namihami
Ott a helye az Úr jobbján! Akkor ez az igazi jobbkézszabály!
Clavigo
@Philip Marlowe: @Őrnagy: Ti miről vakertek,,kretének ?
Qqberci
@dr. prédikátor: Ezt az ájtatosmanót nem lehetne egyszerűen agyoncsapni?...
Dr. Proktor
Balog elmehetne fogadott prókátornak a bűnözők közé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.