A Momentum korábban felajánlotta a koordinált indulást a többi ellenzéki pártnak, de a DK és az MSZP megfúrta ezt, így kénytelenek egyedül indulni a X. kerületben az önkormányzati helyekért.

“DK-MSZP paktum nehezíti az ellenzéki győzelmet Kőbányán, ezért a Momentum önállóan indul“ – jelentette be Stemler Diána, a Momentum kőbányai képviselője a Facebookon. Ennek okaként azt jelölte meg: az “óbaloldal pártjai képviselőjelöltként indítják a Fidesszel összejátszó, korrupt alpolgármestert”.

A Momentum előzőleg felajánlotta a koordinált indulást is, de ezt az ajánlatot már válaszra sem méltatta a két párt – írta Stemler, megjegyezve: “szemmel láthatólag nem akarnak nyerni, mert megfelel nekik a Fidesszel közös városvezetés jelenlegi posványa”.

Ez már tényleg szánalmas – A változatosság kedvéért most Kőbányán veszett össze Donáth Anna és Dobrev Klára pártja

Hiába a nagy fogadkozás, a legtöbb helyen nem fér meg egymással Donáth Anna és Dobrev Klára pártja    Fotó: Facebook

Stemler Diána a Facebook posztjában részletesen írt az együttműködést szerinte gátló, általa korruptnak nevezett alpolgármesterről, Somlyódi Csabáról. Azt írta: ”nem akartuk, hogy a mi hátunkon felkapaszkodjon és bekerüljön a testületbe”.

Az MSZP-s politikus Somlyódi 2019-ben volt a közös ellenzéki polgármesterjelölt, de a Momentum politikusa szerint “gyorsan kiderült, hogy alkalmatlan erre a feladatra, a választást nagy különbséggel elvesztette, de alpolgármester lett a fideszes D. Kovács Róbert mellett”.

Stemler a hvg.hu kérdésre azt is elárulta, Somlyódi felügyelete alatt a kerületi vagyonkezelőnél elszaporodtak a szerintük aggályos beszerzések, az alpolgármester pedig vitás helyzetekben a fideszes álláspontot védte. Stemler szerint a DK “átverte” őket, mert Somlyódynak odaígérték a kerületi lista második, biztos befutó helyét, noha a Momentum kikötötte, vele nem akarnak közösködni.

Egyelőre sem a DK, sem pedig az MSZP nem reagált Stemler vádjaira.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
Nap mint nap bizonyítják életképtelenségüket ezek a pártok, de azért ne örüljetek fideszhívők: kevésbé kártékonyak mint a fidesz, akik már rég nem demokraták, rég nem fiatalok, rég nem tisztességesek...
NKF
Két szép virágszál! Kutyaütő mind a kettő!
kereső
Ez már nem is "szánalmas", hanem siralmas.
Azért felhivnám a T.Nagyérdemű figyelmét, hogy mindazok, akik nem voltak hajlandóak felemelni a sej-hajt egyetlen választáson sem, vagy éppen részesei voltak annak a jogi környezet kialakitásnak, amelyek között ennek az ellenzéknek múködnie és fennmaradnia kellett 2010 óta, az fogja be a lepcsest, és ne szóljon egy szót sem. Szól ez mindenkinek akit illet.
kereső
@Maccska: Ne kelljen már keresgélnem, dobnád ide a linket, légyszi!
terlasz
Én úgy emlékszem, hogy Annuska határolódott el az "óbaloldaltól", különutas politikát hirdetett. Tisztán látszik, hogy ez nem jön be, most vergődik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.