Hiába rendezték tavaly az adósságaikat, januárban már újabb milliós tartozásokat halmoztak fel.

A kormány tavaly decemberben rendezte a tankerületek adósságait. Összesen 1800 millió forintot biztosított erre – írja a népszava.hu.

A 60 tankerületből a legtöbb tartozása, 340 millió forint a Belső-Pesti Tankerületi Központnak volt, melynek gazdasági vezetőjét a napokban korrupciós bűncselekmények miatt letartóztatták. A második a mátészalkai központ volt 193 millióval, a harmadika váci 177 millióval.

Eltűnnek a milliók a tankerületi központoknál – De a vezetők és slepjük jutalmára mindig maradt "vastag boríték"

A Tanítanék Mozgalom "Ne lopj" feliratú táblákat ragasztott ki a tankerületi központ feliratra/Fotó: Facebook/Tanítanék Mozgalom

Februárra többen lefaragták a tartozásokat, az összes adósság 1599 millió forint volt. Érdekes módon a kaposvári központ tartozás egy hónap alatt a nulláról 154 millióra, a békéscsabaié 39 millióról 155 millióra nőtt. A lista élén 336 millióval a Belső-Pesti Tankerületi Központ maradt. A Tanítanék Mozgalom „Ne lopj!” feliratú papírokat ragasztott ki a központ ajtajára.

A népszava.hu szerint a tankerületek gazdálkodására a Klebelsberg Központ rendszerint azt válaszolja: a központok önálló költségvetési szervek, pénzügyi döntéseiket önállóan hozzák. Viszont a kormányrendelet szerint a Klebelsberg Központ feladata lenne a központok gazdálkodásának ellenőrzése.

Forrás: nepszava.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
No, és a takarítónők mennyit kaptak?!
Béla333
Ne lopj?!
Ezt követelni egy maffiózótól olyan, mint azt mondani valakinek, hogy ne vegyen többé levegőt!
Ha ezek a mocskos szemetek nem lopnának, bele is betegednének!
jáger laszló
Na és mire költik!
Ez kimaradt!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.