Török Gábor politológus és Schiffer András szépen helyretette a miniszterelnököt.

Hétfőn országjárásra indult Orbán Viktor. Kampánykörútja első állomásán, Nemesgörzsönyben egy magtárban beszédet mondott a helyi gazdák előtt. A miniszterelnök arra buzdította őket, hogy támogassák a Fidesz-jelöltjeit, mivel rájuk lehet számítani. Ezt megerősítvén Orbán Viktor a következőket mondta:

„Mégiscsak én volnék Magyarország első falusi miniszterelnöke. Kitől várjon a magyar gazdatársadalom, meg a magyar vidék, meg a magyar falu segítséget, hogyha nem a közülük jövő miniszterelnöktől.”

Nagyot lódított Orbán Viktor a kampányindítón – Még a falusi kormányfők "versenyében" sem ő az első

Orbán Viktor rosszul tudta, hogy ő Magyarország első falusi miniszterelnöke/Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Nos, a helyzet az: nem igaz, hogy Orbán Viktor Magyarország első falusi miniszterelnöke. Török Gábor politikai elemző közösségi oldalán hívta fel erre a tévedésre a figyelmet. Szerinte Nagy Ferenc volt az első falusi miniszterelnöke az országnak. A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt elnökévé úgy küzdötte fel magát, hogy hat elemit végzett.

„Saját erejéből képezte magát, miközben szülei földje mellett fuvarozást, napszámot és favágást is vállalt. Keresetéből újabb hét holdnyi földet tudott venni, összesen 22 holdra (12,7 ha) bővítve ki a családi gazdaságot. Az 1920-as évek elejétől kezdve írogatott cikkeket a helyi lapokba. 1929 januárjától kezdve írásait a Pesti Hírlap is leközölte, amivel országos hírnevet szerzett magának.”

Aztán politikai pályára tért. Közismerten háborúellenes volt, emiatt 1944-ben Magyarország német megszállását követően a Gestapo letartóztatta, majd fél év múlva kiengedték. 1946. február 4-én Magyarország miniszterelnökévé nevezték ki, mely tisztségről 1947. június 1-jén kényszerült lemondani.

Schiffer András ügyvéd, exképviselő is jelezte, hogy Magyarország első falusi miniszterelnökének a monoki Kossuth Lajos, a vattai Szemere Bertalan még mondhatta volna magát – kései utódaik, így az egyetlen szociáldemokrata miniszterelnök, Peidl Gyula Ravazdról, a kisgazda Nagy Ferenc Bisséről már nem – írta a 24.hu.

Magyarország legutóbbi falusi miniszterelnöke a Kossuth Lajos falujában született Németh Miklós volt. Az 1990 utáni miniszterelnökök közül Boross Péter Nagybajomban született, mely bár város Somogy megyében, ma alig háromezren lakják. Orbán Viktor viszont Székesfehérvárott született, tette hozzá Schiffer András, igaz, Alcsútdobozon nőtt fel. 

Forrás: facebook.com

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Viszont miniszterelnöknek eddig tényleg a legnagyobb paraszt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
És milyen szar lehet a híveknek, hogy várják a Messiást, de csak Júdással kell beérniük. A szürreális helyszín, az uniós pénzből épült siló, ami az eladhatatlan magyar gabona szimbóluma, ami nem csak drága, hanem szar is. A vidéki mezőgazdaság tönkretételének és kifosztásának szimbóluma, amely pusztítás oda vezetett, hogy ráfizetéses lett ma Magyarországon gazdának lenni, mert ezt is elbaszták, amikor műkörmösöknek meg szolárium üzemeltetőknek mutyizták el a földeket és azok koncesszióját. Hol van Ángyán József? Aki lerántotta a leplet ezekről és az undorító lopásokról, hogy az az áldatlan állapot, ami ebben az ágazatban is kialakult, csakis Júdásnak köszönhető. Amihez hozzáérnek, az mind szarrá válik a kezükben. Nem trágyává, mert azzal legalább lehetne mit kezdeni, hanem szarrá. Ami kiégeti még a gazt is egy szép meleg nyári napon, ami úgy bűzlik, hogy az ember gyomra kifordul, ha megérzi a szagát. Így buggyantak meg ezek is, mint a rosszul tárolt lőre.
www.kolozsvaros.com/2024/04/24/aki-a-szovjetunio-mellett-all-az-a-beke-ugye-mellett-all-aki-a-szovjetunio-ellen-uszit-az-a-beke-ellen-uszit/
m73
@Feller_Peti: honnan tudod hogy az vagyok te faszopó kommunista hazaáruló féreg?:-)
Yoda69
Nagyot akart mondani a geci, de jo nagy tockos lett belole.
Igaz a magyar mondas, a hazug embert hamarabb utolerik, mint a santa kutyat.
Feller_Peti
@m73: Emlékszem, Nikoláje Csauseszku is hasonlókat dadogott mikor épp agyonlőve kivégezte a saját népe.

Te faszopó neobolsevik féreg.
m73
@Feller_Peti: mire emlékszel te faszopó, kommunista hazaáruló féreg?:-) így fogja végezni az orbánod is,meg az egész fideszes tolvaj, pedofil, buzeráns bandád is:-)
Feller_Peti
@m73: Ezt tanultátok otthonról. Ugye elvtárs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.