Lakner Zoltán politikai elemző a Telex adásában osztotta meg véleményét arról, hogy a közelgő EP-választáson a Fidesz akár a leggyengébb eredményét is elérheti az elmúlt évtizedben.

Mélyponton a Fidesz, érdemtelen a DK – kemény véleményt fogalmazott meg a politikai szakértő

Fotó: Lakner Zoltán Facebook-oldala

Lakner úgy látja, a Fidesz a közelmúlt inflációs és rezsiválságai, valamint a kegyelmi botrány által kiváltott morális válság következtében védekező pozícióba került, amit a Magyar Péter-jelenség is erősít.

A Fidesz hagyományosan 50 százalék feletti eredményeket ért el a választásokon, de idén akár 44 százalék alá is eshetnek, ami gyengébb lenne, mint a 2014-es választási eredmény.

Lakner véleménye szerint a következő választás ennek ellenére nem érinti közvetlenül a Fidesz hatalmát, mivel politikai üzenetüket a jelentős közpénzek felhasználásával így is eljuttathatják a választókhoz.

Orbán magabiztosságot kell sugározzon a saját híveinek, nem fog itt levonulni a pályáról, és az is furcsa lenne, ha önkritikus lenne a kampánynyitóján

– mondta Lakner.

Az elemző szerint a Fidesz belső előrejelzése az lehetett, hogy a gazdaság 2024 nyarára helyreáll, és bár a politikai szándék megvolt a helyzet javítására, Lakner szerint a szakpolitikák nem váltak be, és a kormányzati hibák felhalmozódtak.

A Demokratikus Koalíció dominanciakísérletéről Lakner úgy nyilatkozott, hogy az még annyira sem volt hatékony, mint az MSZP vagy a Jobbik korábbi próbálkozásai. Gyurcsány Ferenc és társai két év alatt sem tudtak olyan pozícióba kerülni, hogy a választókban az az érzés alakuljon ki, hogy érdemes rájuk szavazni. Lakner szerint az is figyelmeztető jel, hogy az elégedetlen szavazók inkább a Mi Hazánk vagy a Kutyapárt felé fordultak, mint a DK felé.

Lakner szerint a júniusi 9-ei választás után átalakul a magyar politika, mert esély van rá, hogy Magyar Péter megragad pártvezetőként. A Tisza Párt már most két számjegyű támogatottságot élvez, annak ellenére, hogy még csak most kezdtek el róla beszélni, növekvő tendenciát mutat. Lakner úgy véli, számítani kell arra, hogy a párt jelentős ellenzéki erőként jelenik meg.

A nagy kérdés az, hogy a Tisza Párt mennyi szavazatot tud átszippantani a Fidesztől, vagy éppen mennyi Fidesz-szavazó marad otthon, mert nem tud azonosulni a pártjával ebben a politikai helyzetben.

Forrás: telex.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@KisTehen: Ez a ti pedolfilok szokasa. hogy lengyeleket meg romanokat hiv be magyarok ellen.
Magyar Peter tuntetesein CSAK magyarok vannak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Na még egy here, aki POLELITből aki 100x többet árt mint a választó, mert akarata szerint befolyásolja attól függően ki fizeti, de jól megél a havi milliókból, semmi felelősséggel.
Yoda69
En azon se lepodnek meg ha a pedofilok 30% alatt teljesitenenek az EP valasztason.
Viszont ha igy lenne, akkor egyetertve a DK es most mar a Tisza felhivasaval is elorehozott parlamenti valasztasokat kell kiirni. Persze ezt a pedofilok nem akarjak majd, ezert az utcan kell ezt kiharcolni.
Dr. Proktor
A gazdaság 2024 nyarára helyreállna?
Ezekkel az emberekkel? Erősen 2lem...
kereső
„A nagy kérdés az, hogy a Tisza Párt mennyi szavazatot tud átszippantani a Fidesztől, vagy éppen mennyi Fidesz-szavazó marad otthon, mert nem tud azonosulni a pártjával ebben a politikai helyzetben"...jelenleg úgy néz ki, hogy semennyit. Legfeljebb a fideSS úgy jár majd mint 2010 -ben, és 2010 után jó pár évig a baloldal/mszp...az addigi szavazók nagy része a nem szavazók táborát gyarapitotta...és nem választott magának más pártot, csak egy kisebbik része lett az akkori jobbiknak szavazója. Az szdsz "árvái "meg momentum, lmp,pm...vagy vissza a fideSS-hez a hit gyüli által.
Dr. Proktor
@Yoda69: Feltöltötte a rendőrség a könnygáz raktárakat...
Yoda69
@Maccska: Dehogy, eleg az is ami van pedofilsimogato.
Yoda69
@Dr. Proktor: Benne van a pakliban. De ha felmillio embert ki tud vinni Magyar, akkor a rendorseg hazamegy
KisTehen
@Yoda69: kit akartok behívni? az ukránokat? esetleg a románokat?
KisTehen
@kereső: butus ... a fidesz 2010-ben szerezte meg ez első 2/3-os győzelmét
Yoda69
@KisTehen: Ez a ti pedolfilok szokasa. hogy lengyeleket meg romanokat hiv be magyarok ellen.
Magyar Peter tuntetesein CSAK magyarok vannak.
kereső
@KisTehen: 12:07 Igen tudom, akkor maradt otthon 1,2 milió mszp-s szavazó... ha érted, érted...ha nem meg nem.
Lepényleső
A dk nem érdemtelen,hiszen vezetőjének elévülhetetlen sikere a baloldal szétverése,
ami által tűnt elő a fydes,aztán döbbenet,- és csak a fydes,- erőszakos fekete levese?
telegdilaci
@Yoda@ Arra tüntetésre nem kellett toborozni oda buszoztatni közpénzből a hallgatóságot,mint az Orbán vezér ünnepi beszédjére,már a Lengyel barátaink is el maradtak a hazugság beszédről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.