Mindezt azért, mert az Európai Parlament vélhetően elfogadja azt a határozatot, amely továbbra is visszatartaná a Magyarországnak jog szerint járó uniós forrásokat.

Az Európai Parlament szerdán fogadja el a magyar kormányt elítélő határozatát, amelyben felszólítja a Bizottságot, hogy addig ne fizessen uniós pénzt az Orbán-kormánynak, amíg az nem teljesíti maradéktalanul a jogállamisági feltételeket.

Menczer Tamás a béremelésük elveszítésével riogatja a pedagógusokat

Ha az EU nem fizet, akkor Menczer szerint a tanárok elveszítik a fizetésemelésüket    Fotó: MTI

A határozat egyik szerzője Donáth Anna, a Momentum és a Renew Europe képviselője három módosítót is benyújtott, amelyek a végleges szöveg részévé válnak. Donáth Anna a módosítóiban arra kéri a Bizottságot, hogy: ismét fagyasszák be az EU-s pénzek kifizetését, érjék el a szuverenitásvédelmi törvény felfüggesztését az Európai Unió Bíróságán keresztül, és tegyenek meg mindent azért, hogy a magyar kormánynak csatlakoznia kelljen az Európai Ügyészséghez – írta a 24.hu.

Menczer Tamás a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója máris reagált minderre: „szerinte a baloldal azt akarja, hogy a magyar emberek ne kapják meg a Magyarországnak járó uniós forrásokat,

a források folyósítását függesszék fel, a tanárok veszítsék el a béremelésüket.

Ez teljesen szembe megy a magyar érdekkel, ez nyílt támadás Magyarország ellen.”

Mondjuk azt még ilyen magasságokba jutott politikusnak is illene tudni, hogy a béremelést – miután törvénybe foglalták és valamennyi érintettel új szerződést kötöttek – nem lehet csak úgy visszavenni. Viszont uszításra megint alkalmas ennek lebegtetése.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Tahókám, a baloldal azt akarja, hogy a magyar emberek kapják meg az uniós pénzt, ne a tolvajgeci fidkány csürhe.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Géza
@kereső: Az EU nem szólhat bele a belügyeinkbe. Nem szólhat a vétó ellen, mert legális. Jelenleg az EU terrorizálja a magyar kormányt és a magyar emberek pénzét ellopja. Semmit nem konkretizálnak, elveket cibálnak elő, de mi jogi alapon társultunk. Az EU rosszabb, mint a szovjet megszállás!
kereső
@Géza: Mert legális?? Ja, persze...de az EP többségi döntése az meg nem "legális" ugyebár. Az, aki a vétót úgy használja, hogy állandóan csak opponáljon vele...ráadásul idegen országok érdekében, az egy kalandor...aki orosz rulettet játszik az ország sorsával. Mert nincs is más "tölténye", csak ez az egy...Nos, ha neked és ezek szerint a fideSS táborának sem fontosak az "elvek"...akkor csak éltek bele a nagyvilágba, mindegy milyen, csak "magyar" legyen...
Ki kell lépni az eu-ból, hiszen ez ott nem tiltott...önkéntes volt a belépés, önkéntes a távozás...a szovjet megszállás meg nem volt "önkéntes", ahogyan a kiszállás sem...Mostan senki nem tart kalasnyikovot a fejetekhez, hogy ott kell maradni...nosza rajta, semjénnek csak egy éjfél előtti törvény benyujtás kell hozzá...mégcsak népszavazás sem. A 135 bátorok +nyilasok eldönthetik simán.Nem kötelező a disznótor, és mindenki lenyugodhat...persze zabálni azt szerettek.
Géza
@kereső: Mit nyilasozol állandóan? Neked eddig terjed? Most akkor genetikusan gyerekgyilkosnak és terroristának nevezzelek? Megkaphatod kisebbségi, ha sokáig szidod a magyarságot!
izéke
miért nem nézi meg valaki,hogy mozognak e a fogai ennek a majomnak? Hátha segítene rajta egy kiskalapács...
sándorbence
simamámka csepegtetnekik a sárgára gyökér minélelöb mig akciós nemrohad
viccesvigságok
majd amikor te veszited el a fizetésedet na meg a harácsolt is egyyszer elfogy hová fogs elbujdosni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.