Az állam a saját bevételét – az üzemanyag árába épített adókat – megtartja, ugyanakkor elvárja a 95-ös benzin és a gázolaj árának „önkéntes” csökkentését – ha ezt nem teszik meg, jön a kormány bosszúja.

A kormány üléséről érkező Nagy Márton közölte, az Orbán-kabinet felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól. A nemzetgazdasági miniszter bejelentette, főként a 95-ös benzin és a gázolaj árának kell visszatérnie a régiós átlaghoz.

Gyáva kormány: árstopot nem mer bevezetni, de az üzemanyag-kereskedőket utasítja a benzinárak régiós átlaghoz való igazítására

Az árstopot nem merte bevállalni a kormány, helyette megszívatta az üzemanyag kereskedőket    Fotó: Pixabay

Már történt kedvező elmozdulás, de a péntektől várható üzemanyagárak még mindig magasabbak a régiós átlagszintnél, a gázolajnál még mindig 10 forint, a benzinnél 27 forint az eltérés.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, ezt követően a kormány ismét megnézi az árak alakulását, és kemény eszközökkel be fog avatkozni,

ha a kereskedők ezalatt nem térnek vissza a régiós átlaghoz.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a fidesz az átbaszás és a gyávaság törvénytelen gyereke!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fideszes gyökér
@Maccska: én befagyasztanám a benzinárat a 290.030.099.- réti dollár / littyóra a Dagipárt helyében.
szitafotó
Talán nem kellene olyan magas adót kivetni az üzemanyagra de akkor nem jutna zsebekbe itt a probléma!Ha árstop lesz Orbánéknak akor is jut a pénzből elég sok!
balos
@Aki Én: Nincs értelme 1 turullakóval vitázni!Jól elvannak a seggben,ha jut elég falat az úra székletéből!Avval üzemelnek ezerrel!Ezeknek külön üzlet van fenntartva,ha oda bemennek vásárolni,még pénzt sem kell vinniük,már eleve a bőrük alá van ültetve!Így aztán még a fizetés is korlátozott,csak a blokkot kell bemutatni a navosnál!
Ezodabasz
@Maccska: Minek? Hetente cáfolja régebbi önmagát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.