Miután Dobrev Klára pénteken újabb ügy kapcsán jelentette fel Sulyok Tamás köztársasági elnököt, az Ügyvédkör ismét utána nézett az állításoknak.

Földbe döngölte Dobrev Klára vádjait az Ügyvédkör – Valóban nincs szó összeférhetetlenségről?

Fotó: Facebook/Sulyok Tamás

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője pénteken újabb ügyben jelentette fel Sulyok Tamás köztársasági elnököt. Az ellenzéki politikus szerint az államfő alkotmánybíróként törvénytelenül juthatott díjazáshoz, ami összeférhetetlenséget eredményezett. Horváth Lóránt, az Ügyvédkör elnöke szerint ugyanakkor Dobrev Klára állítása megalapozatlan – közölte az index.hu.

Dobrev Klára úgy vélekedett, hogy összeférhetetlenség állt fenn Sulyok Tamásnál, amikor már alkotmánybírói pozíciót töltött be.

Az ügyről a lap megkérdezte az Ügyvédkör elnökét, aki szerint azonban a Dobrev Klára által nyilvánosságra hozott információk tévesek. A DK-s politikus állítása szerint Sulyok Tamás, aki 2014. 09. 27-től az Alkotmánybíróság bírája, 2015. 04. 01-től elnökhelyettese, majd 2016. 11. 22-től a testület elnöki posztját töltötte be, 2019. 10. 04-ig a Szegedi Ügyvédi Kamara aktív tagjaként ügyvédi tevékenységét végzett, és tagságát csak ekkor szüneteltette, majd később töröltette. Horváth Lóránt szerint ugyanakkor ez nem így történt.

Egyeztetve az illetékes Szegedi Kamarával megerősíthetjük, hogy a Köztársasági Elnök Úr az Alkotmánybírósági kinevezését megelőzően kérte a tagságának szüneteltetését, amelyről rendkívüli elnökségi ülés döntött, és amelyet 5 év elteltét követően meghosszabbított

– mondta el az Indexnek.

"Sulyok Tamás 2014. 09. 27. és 2019. 10. 04. között szüneteltetőként ügyvédi tevékenységet nem végezhetett, így az alkotmánybírói jogállása sem lehetett összeférhetetlen” – tette hozzá az Ügyvédkör elnöke.

Forrás: index.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a magyarok butábbik fele, egyre jobban védi a megkárosítóikat! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
ugyvedkor.hu/rolunk
Újraélednek a polgári körök, csak most "szakmai alapon"? Önjelölt megmondó emberek, saját meghatározásuk szerint mindentől és mindenkitől függetlenül. A Magyar Ügyvédi Kamara meg húzza meg magát a sarokban ameddig jól van dolga? Mi lesz a következő lépés? Bírói kör, akik majd jól kielemzik a bírósági eljárásokat és ítéleteket?
Nem ismerik a kurta intést, miszerint kibicnek kuss legyen szakmai kérdésekben? Véleménye persze lehet, éppen úgy, mint bárki másnak, de az is csak egy vélemény, annyit ér, mint bárki másé és éppen úgy nem kötelez senkit semmire, hiszen ez a kör -saját meghatározásuk szerint- mindentől és mindenkitől független. Partvonalon kívüli mindentudók.
Yoda69
@Géza: Nyugodj le sikari, ha sulyoknak nincs takargatni valoja akkor perre megy. De szerintem nem fog. Ugyanogy sunnyog, mint apja naci/bolsevik es kommunista besugo multjaval kapcsolatban. Ott is kiderult hogy hazudott. Itt is ki fog derulni az igazsag.
sulyok repulni fog, de csak a valasztasok utan.
Géza
@Yoda69: Már hogyne perelne ilyen rágalmakra? Ha meg nem tudsz normálisan szólni, beszélgess az elvtársaiddal.
Billibácsi
@szaboria1: Pali bácsit palira vette a földmaffia? Egy ügyvédnek, ha már ügyvéd, tisztában kell lennie azzal, hogy mit ír alá! Tudta az öreg, hogy mi a dörgés, csak hát biztosan viszketett a zsebe!
Toller Béla
Ennek a kirohanásnak némileg ellentmond, hogy kézbesítési címként szerepel legalább egy éven át, miközben már alkotmánybíró. Nehéz a tényekkel szemben becsületesnek látszani ! Most majd jön azzal, hogy ez szívességi szolgáltatás volt...Aki meg ránéz erre a szerencsétlenre, hát nem egy köztársasági elnököt lát, az biztos !
Yoda69
Sulyok ezzel elvesztette az osszes hitelet a magyar emebrekkel szemben. Nem vitas hogy mennie kell. Snitt Pal ettol sokkal kisebb bunert kellet hogy távozzon, ugyanis a plagizalas jelenleg nem buntetheto a BTK szerint, viszont erkolcstelen dolog. Amit sulyok muvelt nem csak erkolcstelen, de buntetheto is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.