Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, ügyében a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója vasárnap dönt – tudatták.

A közleményben azt írták, a megalapozott gyanú szerint egy középkorú férfi a május 24-dikét megelőző napokban eddig tisztázatlan, de éles és hegyes eszközzel olyan súlyosan bántalmazta idős szüleit, hogy a sértettek életüket vesztették.

Szülei után végezni akart egy rendőrrel is a pénteken elfogott férfi

Illusztráció: 123rf.com

Miután a rendőrség május 24-én megtalálta a holttesteket, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának életvédelmi osztálya nyomozást rendelt el, amelynek során "a sértettek fia elkövetőként került a nyomozó hatóság látókörébe" – tudatta a főügyészség.

A rendőrök a férfi elfogásáért megjelentek annak szintén IV. kerületi lakásánál. Amikor a szülei megölésével gyanúsítható férfi kinyitotta a lakása bejárati ajtaját, észlelte a folyosón tartózkodó rendőröket, akik rögtön felszólították, hogy álljon a falhoz. Ekkor a férfi a ruházatából előrántott egy körülbelül 20 centiméter pengehosszúságú vadásztőrt, majd azzal szó nélkül rögtön a tőle karnyújtási távolságra álló egyik rendőr mellkasa irányába szúrt.

A rendőr a mozdulatot észlelve egy lépést hátralépett, így a kés pengéje a jobb mellkasa és a jobb felkarja között a hóna alá csúszott, így sikerült elkerülnie, hogy sérülése keletkezzen. Ezt követően a rendőr társai sokkoló és testi kényszer alkalmazásával a férfit elfogták és megbilincselték.

A Központi Nyomozó Főügyészség a férfit – őrizetének elrendelését követően – gyanúsítottként hallgatta ki több ember, részben hivatalos személy sérelmére, hivatalos eljárása alatt, részben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt. A szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel letartóztatásának elrendelését indítványozták – közölte a főügyészség.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Méhes
@Horizont: beteg volt,másik oldalon írták
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Méhes
@Horizont: beteg volt,másik oldalon írták
Horizont
@Méhes: Észre vehették volna a betegségét ...
Persze az volt, normálisan nem is tehet valaki ilyet.
vacsi
@Méhes: No és, akkor már gyilkolhat?!
Méhes
@Horizont: észrevették,kezeltetté,k gyógyszereit nem szedte

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.