Ha nem lesz nyugdíjreform, akkor annak legfőképpen az 1973 után születettek ihatják meg a levét. A nyugdíjrendszer 2040-re megreccsenhet.

Már 2040-re megreccsenhet a nyugdíjrendszer finanszírozása – írja az atv.hu. Az erre fordítandó kiadások ugyanis több száz milliárd forinttal nőhetnek. A várható élettartam nő, viszont egyre kevesebb gyerek születik. A népesség elöregedése viszont egyre nagyobb terhet ró a nyugdíjrendszerre. A szakértők sürgős reformot sürgetnek. A Ratkó-unokák nyugdíjba vonulása ugyanis már 2040 körül megreccsentheti a finanszírozást.

Ha ezután az év után született, nagy bajban lehet – Recseg-ropog a nyugdíjrendszer – sokunk fejére dőlhet

Recseg-ropog a nyugdíjrendszer/Fotó. 123rf.com

"Körülbelül 200 ezerrel több nyugdíjasunk lesz 2037-től, miközben a járulékfizetői oldalon meg jelentős csökkenés várható"

- szögezte le Farkas András.

A nyugdíjszakértő mindenféle reformjavaslatokat vetett fel. Például a járulékplafon bevezetését, a nők kedvezményes nyugdíjfeltételeinek szigorítását, a 13. havi nyugdíj összegének korlátozását, illetve egységesítését. Farkas úgy véli, ha semmi nem történik, annak legfőképpen az 1973 után születettek ihatják meg a levét.

Korábban a kormány vállalta, hogy nyugdíjreformot hajt végre 2025 március végéig. Ez a feltétele, hogy lehívhassák az uniós pénzek egy részét. Az ezt megelőző átfogó jelentésről azonban továbbra sincs semmilyen információ. A Momentum parlamenti képviselője a Pénzügyminisztériumhoz fordult, de érdemi választ nem kapott. Tompos Márton szerint generációja már lemondott a nyugdíjról, egy reformmal részben őket kellene megnyugtatni.

"Persze, persze dolgozgatunk, de igazából tök mindegy, minek tervezzünk előre? Úgyse lesz nyugdíjunk. Ez egy borzasztó érzés, a stabilitásnak a teljes hiánya, és ez az amivel nem számol a kormány"

– magyarázta Tompos Márton.

Forrás: atv.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Csizmás Kond: Nem lesz gond,,, meg lesz védve minden,,előre. A Putris majd megoldja ezt is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Zalán nem kellett volna eltörölni a járulék plafont. Pár év, kihalnak a kis nyugdíjasok, és akkor tényleg gond lehet. Különösen, hogy több mint százezer aktív dolgozó hiányzik, és félő, hogy ez a szám növekedni fog.
Clavigo
@Csizmás Kond: Nem lesz gond,,, meg lesz védve minden,,előre. A Putris majd megoldja ezt is.
balos
@Clavigo: Semmi probléma!Majd azt is követelik az EU-tól,hiszen nem véletlen akarják átszabni(SZÉTBASZNI) az ö képükre!
Philip Marlowe
Bevallom nem számoltam pontosan minden ilyen cikket, de ez kb. már a 789 625. cikk ami a recsegő ropogó, megszünő, "már többet nem lesz" nyugdíj...stb rémhíresztelést kelti.
Igaz valóban bekövetkezhet egy ilyen helyzet, ha a nyugat továbbra is cseszteti az oroszokat, kínaiakat, arabokat, majd ezek megunják, és elindítják az atomrakétákat.
De erre azért talán elég csekély az esély, mert van annyi eszük.
Yoda69
Hol van a magyarok a penze?
Hol van a manyup 3000 milliardja?
NKF
Ez a tompi marci kurvára nagyon okos gyerek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.