A Mátrai Gyógyintézet kékestetői parkjának ősfái életveszélyessé váltak, ezért a szanatórium lezárta a területet. Azok, akik akik sétálni és mókusokat etetni mennének a Kékestetői Szanatórium híres parkjába, alighanem meglepődnek, mert láncokkal és figyelmeztető táblákkal találják szemben magukat.

Életveszély a Kékestetőn – Nehéz döntést kellett meghozni az emberek biztonsága érdekében

Illusztráció: freepik.com

Az InfoRádió beszámolója szerint láncokkal és figyelmeztető táblákkal találkoznak azok a páciensek és látogatók, akik sétálni és mókusokat etetni mennének a Kékestetői Szanatórium híres parkjába, veszélyesek lettek a fák.

A HelloVidék idézi a lapot, amelynek Urbán László elmondta:

Szakemberek segítségével, tervezetten zajlik a területen lévő veszélyes fák eltávolítása és az erdőterület megújítása, mely hosszú távú feladat.

Az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára, Elmer Tamás arra hívja fel a figyelmet, hogy a klímaváltozás valóban veszélyezteti a magyarországi erdőket. Ha elmarad a fagyos idő vagy melegebb hullám jön be, vagy éppen egy nagy aszály, az nagy problémát jelent.

Rittling István, a Pilisi Parkerdő Zrt. budapesti erdészetének vezetője arról beszélt, hogy a budapesti és a főváros környéki erdők is küzdenek ezzel a kihívással.

Változnak a körülmények, egyre szárazabb és egyre melegebb klímában kell ezeknek az erdőknek helytállniuk, és ha ez a folyamat így megy tovább, akkor azért nagyon jelentős az a kihívás, aminek 30-50 év múlva meg kell majd tudniuk felelni

– tette hozza a szakember.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
De sajnálom olyan csodás egy park. A fák nem állva halnak meg.
Háborúk helyett a klímánkkal kéne törődni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.