Elon Musk, a világ leggazdagabb embere szerint a mesterséges intelligencia fejlődése 2025-ben meghaladhatja az emberi intelligencia szintjét, ami nagyon veszélyes lehet.

A világ leggazdagabb embere, a feltaláló, üzletember, Elon Musk a mesterséges intelligencia fejlődéséről azt mondta, hogy szerinte az újfajta AI modellek képessége nagyjából 2025-ben haladhatja meg az emberi intelligencia szintjét. Elon Musk úgy véli, 2030-ra pedig mindenkit leköröz majd.

Már Elon Musk is kongatja a vészharangot, jönnek a terminátorok – ennyi időnk van még

Elon Musk szerint a mesterséges intelligencia nemsokára lekörözi az emberi intelligenciát/Fotó: MTI/Sándor-palota/Bartos Gyula

Ezzel kapcsolatban Keleti Arthur jövőkutató az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta:

„A mesterséges intelligencia már nagyon közel jár, bizonyos szempontból már le is körözte az emberi képességeket”

– szögezte le. Keleti Arthur arról beszélt, hogy nagy techóriások várhatóan a nyáron bemutatnak olyan mesterséges intelligencián alapuló „segédeket”, melyek az emberek helyett tudnak elvégezni munkákat.

„Valószínűleg ezeket az AI-rendszereket föl fogjuk ruházni azzal az önállósággal, amivel egy ember is rendelkezik, hiszen különben nem tudják végrehajtani a feladatukat. Ráadásul úgy tűnik, hogy a rendszerek akkor működnek igazán jól, hogyha ezek a segédek egymással is tudnak kommunikálni.”

A jövőkutató leszötezte:

„Teljesen életszerű Elon Musknak az a félelme, hogy ebből gond lehet. Nagyjából a mesterséges intelligencia kutatók olyan 10-20 százaléka gondolja azt, hogy ez elvezet majd ahhoz a bizonyos terminátor helyzethez, amit a filmekben már láttunk”

– magyarázta a jövőkutató.

Keleti szerint a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy a jog egyelőre nem tudja kezelni a helyzetet.

„Az a helyzet, hogy ezek olyan szuperintelligens rendszerek, amik nem biztos, hogy el tudják nekünk magyarázni, hogy miért döntöttek úgy, ahogy döntöttek. És azt hiszem, ez a legnagyobb veszély”

Forrás: atv.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...ne panaszkodjon, ők csinálják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.