A gyorséttermi ételek árának jelentős emelkedésének köszönhetően az emberek többsége luxusterméknek tekinti ezeket az ételeket, így egyre kevesebbet vásárol belőlük. Magyarországon két év alatt 33%-os volt az áremelkedés.
Fotó: 123rf.com
Egy friss felmérés szerint a gyorséttermi ételek árának jelentős emelkedése miatt az emberek többsége már luxusterméknek tekinti őket, ezáltal ritkábban fogyasztanak ilyen típusú ételeket – írja First Class.
Egy friss felmérés szerint a gyorséttermi ételek fogyasztása egyre inkább luxusnak minősül a fogyasztók szemében. A válaszadók több mint háromnegyede úgy véli, hogy a gyorskaják már nem tartoznak az alapvető étkezési lehetőségek közé, ezért kevésbé gyakran választják őket – írja a Pénzcentrum.
Az utóbbi időben a gyorséttermek árai jelentős mértékben emelkedtek, ami párhuzamosan történt más élelmiszerek árának növekedésével. Magyarországon például egy közepes menü ára 2022 elején még 1 545 forint volt, ami később 2060 forintra, majd 2 285 forintra ugrott. Ez több mint 33 százalékos áremelkedést jelent.
Az jelenség azonban nem egyedülálló, az Egyesült Államokban például 2014 óta számos láncnál megfigyelhető az árak közel megduplázódása. A LendingTree kutatása szerint az amerikai felnőttek 78 százaléka már luxusterméknek tekinti a gyorskaját.
A lehető legsilányabb, ipari körülmények között előállított, tartósító szerekkel, színezékekkel aromákkal és ízfokozókkal telerakott szemét.
Nem is rohadnak el, és a hangyák sem eszik meg.