A gyorséttermi ételek árának jelentős emelkedésének köszönhetően az emberek többsége luxusterméknek tekinti ezeket az ételeket, így egyre kevesebbet vásárol belőlük. Magyarországon két év alatt 33%-os volt az áremelkedés.

Luxus lett ez is – Egyre kevesebben engedhetik meg maguknak ezeket az ételeket

Fotó: 123rf.com

Egy friss felmérés szerint a gyorséttermi ételek árának jelentős emelkedése miatt az emberek többsége már luxusterméknek tekinti őket, ezáltal ritkábban fogyasztanak ilyen típusú ételeket – írja First Class.

Egy friss felmérés szerint a gyorséttermi ételek fogyasztása egyre inkább luxusnak minősül a fogyasztók szemében. A válaszadók több mint háromnegyede úgy véli, hogy a gyorskaják már nem tartoznak az alapvető étkezési lehetőségek közé, ezért kevésbé gyakran választják őket – írja a Pénzcentrum.

Az utóbbi időben a gyorséttermek árai jelentős mértékben emelkedtek, ami párhuzamosan történt más élelmiszerek árának növekedésével. Magyarországon például egy közepes menü ára 2022 elején még 1 545 forint volt, ami később 2060 forintra, majd 2 285 forintra ugrott. Ez több mint 33 százalékos áremelkedést jelent.

Az jelenség azonban nem egyedülálló, az Egyesült Államokban például 2014 óta számos láncnál megfigyelhető az árak közel megduplázódása. A LendingTree kutatása szerint az amerikai felnőttek 78 százaléka már luxusterméknek tekinti a gyorskaját.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
@Sakk Matt: Mindegyik.
A lehető legsilányabb, ipari körülmények között előállított, tartósító szerekkel, színezékekkel aromákkal és ízfokozókkal telerakott szemét.
Nem is rohadnak el, és a hangyák sem eszik meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@KisGenyo2: Az egy barom volt!

Több mint tíz éve írtam a film kapcsán: "Nem a McDonaldstól dagadnak az emberek! Pláne a magyar nem. A nulla mozgás, a rendszertelen és nem megfelelő táplálkozás a legfőbb felelős, vagyis leginkább az elhízott egyén maga!!!

A Super Size Me pedig egy népbutító celluloid pazarlás volt! Értelmes, logikusan gondolkodó ember átlát a szitán...
A gyökerek meg úgyis benyalnak mindent!

Mit is vállalt a főszereplő?!
Napi 3x eszik a Mekiben és ha megkérdik, hogy kér-e nagy adagot (mert ezek a mocskok megkérdik!), akkor azt fog enni.

De!!!
Egy magyar bögrecsárdában ez vajon hogyan nézne ki???
Napi 3x pacal, paprikás csirke nokedlival, brassói aprópecsenye - és még csak meg sem kérdik (nincsen választásod!) mekkora adagot kérsz, hanem eléd b@sznak egy XXL-es hegyet!
Miután eltüntetted a pacal-csomolungmát, természetesen megkérdezi kedvesen a pincér, hogy kérsz-e süteményt, kávét vagy esetleg még egy sört?! Ha a film "szabályait" veszzük alapul, akkor ezeket mind kérjük!!!

Garantálom, hogy 2 hét elég ahhoz, hogy ilyen életmód és táplálkozás mellett eléri bárki ugyanazt - ha nem durvább - szintet koleszterinben, vérnyomásban stb, mint a Meki-filmben látottak!
KisGenyo2
@Sakk Matt: Mindegyik.
A lehető legsilányabb, ipari körülmények között előállított, tartósító szerekkel, színezékekkel aromákkal és ízfokozókkal telerakott szemét.
Nem is rohadnak el, és a hangyák sem eszik meg.
Sakk Matt
@KisGenyo2: Marhaság. Semmi sem rohad vagy penészedik, ami kiszárad, nem éri nedvesség. Rengetegszer cáfolták a "2 éves hamburger és még mindig..." legendát!
Vajon miért nem zárták még be a gyorséttermeket? Pedig független laborokba viszik a támadóik a mintákat! Jaa..tudom, a "tudjukkilobbi" :)
Hány ételmérgezésről tudsz, amely gyorséttermekben történt? Mert iskolákban és kórházakban nem egyről olvashatunk.
A gyors fagyasztás nem károsabb az ilyen helyeken, mint a nagyáruházakban.

Egyébként pedig: blikkruzs.blikk.hu/test-es-lelek/egeszseg/margarin-vaj-egeszseg/e37mlh9

De én nem alapoznék egy olyan lény választására, amely a mérget simán benyalja ;)
KisGenyo2
@Sakk Matt: Akkor jó étvágyat hozzá! ;-)
Sakk Matt
@KisGenyo2: Én nem eszem gyorsétteremben. A melegek jogait is védem, pedig heteró vagyok :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.