Elindult a DK Megafon-koppintása, a Hétköznapi Hősök. A formáció több véleményvezérből áll, akik rövid, Facebookon terjesztett videóikban a DK kommunikációs paneljeit visszahangozzák a kormányközeli Megafon aktivitásához hasonlóan. A DK-Megafon nagyjából két hete működik, egyelőre szerény követőbázissal: mostanában még alulról súrolják az 500 követőt.

Gyurcsányék lekoppintották a Megafont, de nagyon gyenge verzióban – Szinte senki sem kíváncsi a tucatnyi arcból álló csapatra, miközben milliókat füstölnek el

Fotó: ahetkoznapihosok/reels

Májusban újabb csatornát nyitott a Demokratikus Koalíció a DK TV, a DK-applikáció és az árnyékkormány árnyékkormányinfói élő közvetítése után bevetették az igazi kommunikációs nehéztüzérséget:

a Hétköznapi Hősöket.

A Telex cikke szerint az oldalt két hete indították el, és jelenleg 500 követővel rendelkezik. Induláskor még a rajongókkal szelfiző, mosolygó Dobrev Kláráról mutattak montázsokat, de a május 17-ei Partizán vita után új fokozatra kapcsoltak. A véleményvezérek elmondták, hogy számukra a DK-MSZP-Párbeszéd listavezetője, Dobrev Klára volt a legmeggyőzőbb, miközben Magyar Pétert és Deutsch Tamást bírálták a távolmaradásuk miatt.

Baloldali és európai értékeket valló ellenzékiek vagyunk, akiknek elegük van már abból, hogy a közpénzből meggazdagodott hatalmasoknak áll a világ (…). A Hétköznapi Hősök egy alulról szerveződő, elsősorban az online térben kiteljesedő mozgalom, amelyet olyan emberek alapítottak, akik nem várnak ölbe tett kézzel a kormányváltásra, hanem tesznek érte a saját mindennapjaikban

– állítja magáról a Hétköznapi Hősök csapata. Ehhez a munkához találtak tizenkét arcot. Arra is ügyeltek, hogy a fiatalok mellett a DK szavazóbázisát is megszólítsák, így idősebbek, már-már nyugdíjaskorúak is vannak köztük.

A Telex hozzáteszi,

Gyurcsány Ferencék már amúgy is próbálnak egy ideje saját pártvalóságot kialakítani: előbb árnyékkormányt alakítottak (aminek nem kisebb terve van, mint Orbán Viktor megbuktatása), csináltak egy saját online tévét, amiben már a legelején arra jutottak, hogy hozsánna néked, Dobrev Klára, csináltak appot, és néha még Gyurcsány csetbotjával is lehet beszélgetni a Messengeren.

A Meta Ad Library adatai szerint idáig 4 millióért hirdette a videóit a tizenkét arcból álló csapat, melynek tagjai a Megafon mintájára saját szerzői Facebook-oldalt is kaptak.

Az elmúlt 30 napban az Ellenszél című ellenzéki propagandalap 8 milliót, a DK-közeli Nyugati Fény 2,4 milliót, a főleg Magyar Péter hiteltelenítésével foglalkozó Molnár Csaba, a DK alelnöke pedig 12,4 milliót.

Ezek a költések összehasonlíthatatlanok a kormányoldaléval: az elmúlt egy hónapban csak Bohár Dániel, a Megafon egyik arca 45 milliót hirdetett el a Facebookon.

Forrás: Telex

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Milyen szerencse, hogy a TELEX objektív tudott maradni a vezetőség váltás után is! Jaa..nem!
Kommentszekciók stílusában írt, cikknek gúnyolt firkálmányaik jellemzik mostanság a korábbi normális lapot.

Csak egy apróságot tennék hozzá - Dobrev/Gyurcsány munkásságát nem fikázva/dicsérve.
Ez a kezdeményezés nem közpénzből finanszírozott!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Levendula
Ma láttam a Facebookon, hogy a fidesz + dk (kékfidesz) = ugyanaz

Gyurbán Ferenc Viktor
vagy
Orcsány Viktor Ferenc
Nyírfa
@Levendula: 13.04

Levendula=korlátoltság
terlasz
"Ilyen nyíltan kimutatni az utálatot és a gyűlöletet egy önmaga árnyékával küszködő, mégis demokratikus párttal szemben, miközben két nyelv is kevés lenne ahhoz a seggnyaláshoz, amit egy fasiszta fideszes szélhámossal szemben művelnek, az egyszerűen felháborító. Hol van itt a tárgyilagosság, az objektivitás, a távolságtartás? Mikor beszéltek így Orbánról?
Ha a Tisza nevű fideszes párt vezéréből egy fasiszta diktátor lesz (ha Orbán gazdaságilag összeomlik és kinyírja magát, a hatalom pedig Magyar ölébe hullik), ezekre a mocsok cikkekre, az egész Magyar-propagandára (ahogy felépítettek egy nyilvánvalóan szélhámos, nárcisztikus pszichopata diktátort), a felelősségükre szíveskedjenek emlékezni."
nepszava.us/tudni-akarja-miert-nem-jutott-az-ellenzek-semmire/
kereső
Szarházi telex. Ez a ujságirás megcsúfolása, sikerült lemennetek a béka schegge alá...oda, a bayer zsolt szintjére. propagandisták vagytok, nem ujságirók. Köptem is.
Pusztai
@kereső: Sajnos ez csak telex jelenség, hvg-től kezdve az összes média béka segge alatt.
Ostobák, szakmailag 0-k, felkészületlenek, de nyomják a fasságot.
És valszín félnek, id-oda nyalnak, mert meg kell élni valamiből máshoz hülyék itt még elvegetálhatnak.
Tizenéve leköpöm ezeket és csak médiacsótányoknak hívom.
A tragédia az, a választás eredményét elég erősen befolyásolják.
kereső
@Pusztai: Erősen? Hiszen úgy nyalják orbán scheggét 14 éve azzal, hogy az ellenzékről gyakorlatilag csak negativ "vélemény" van jelen az irásaikban...a hvg-n, a 444-en, a telexen(leánykori nevén index).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.