Egy kutatás szerint az elmúlt fél évben tízből nyolcan vettek igénybe magánegészségügyi szolgáltatást, ami azt mutatja, hogy egyre többen mennek magánorvoshoz.

Dübörög a magánpraxis-biznisz – Tízből nyolcan inkább zsebbe nyúlnak

Fotó: 123rf.com

Az RTL beszámolója szerint a megkérdezettek harmada azt mondta, ötven- és százezer forint közötti összeget költött erre. Tavaly az infláció és a reálbércsökkenés ellenére is átlagosan ötödével nőtt a magánegészségügyi szolgáltatók árbevétele.

Glutén tüdőszűrvizsgálaton találtak egy foltot a tüdőmön, hat hét múlva kaptam időpontot az állami ellátórendszerben CT vizsgálatra. Ez nem egy hosszú táv a hazai viszonyokhoz képest, de egy súlyos betegségnél ez jelentős lehet. Ezért két nap alatt 30 ezer forintért elvégeztettem ezt a vizsgálatot

- mondta Rubi György a Híradónak.

A HelloVidék idézi, hogy az RTL hozzátette, végül a férfi megnyugodhatott, mivel kiderült nincs daganata. A lap megjegyzi, hogy egyre többe döntenek úgy, hogy nem várják ki, hogy valamelyik állami intézetbe sorra kerülnek.

A stábnak az egyik néző azt írta, hogy gasztroenterológushoz állami rendelésre májusban kért időpontot, de csak szeptember-októberre kapott, ezért ment magánrendelésre ott csak két hét volt a várakozási idő.

A Digital Health felmérése alapján az elmúlt fél évben 10-ből 8-an vettek igénybe valamilyen magánegészségügyi szolgáltatást. A legtöbben diagnosztikai, és laborvizsgálatra, bőr, és nőgyógyászat miatt, valamint kardiológiára, és urológiára mentek magán szolgáltatóhoz az emberek. A kutatásban 500 embert kérdeztek meg, harmaduk azt mondta, hogy 50-100 ezer forinti összeget költött el ezekre a vizsgálatokra – közölte a HelloVidék.

Forrás: rtl.hu, hellovidek.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
" Az egészségügy nem üzlet " ... - böfögte pár évvel ezelőtt ,,a muszkaszopó ,dagadt Szartartály .
Horizont
Így nem derül ki, hogy összeomlott az eü.
tothjani
Mondjuk az is szép dolog hogy anno minden városi kórházban volt szülészet ma már ilyen esetben 30-40 kilométert kell utazni ha valaki nem szerencsés településen lakik.
És mindez egy család és gyerek barát Rezsim mellett.
Pusztai
2008: FIDESZ: AZ EÜ NEM ÜZLET! Népszavazás, 300 nem, ma 4,5 millióan havi 11,400 - fizet havonta.
2010: a fidesz hatalomba kerül, az eü hirtelen évi ezer azaz 1000 milliárdos üzlet, állami eü-t lerohasztják, a páciens magánba menjen.
...És az ellenzék csak makog, képtelen a fideszt a fidesszel, geczit a spermával szembesíteni, leleplezni, a szart visszagyűrni!! a pandémia kezelését több eü szakértő tömeggyilkosságnak nevezte.
Felesleges 35 ezer halál az ágykiürítéssel.
...300 mrd közvagyon ellopására meg a WHO igazgatója azt mondta: "aki a pandémiát közpénz lopásra használja az gyilkos!"
És megdöbbentően hatékonyan gyűri vissza a szart a fideszbe az ellenzék. Álmodtam??
Pusztai
Régebbről:
"2022: 260 mrd-ot költöttek eü fejlesztésre.
2022 348 mrd közpénzt költöttek profi sportra. - bevallottan,ami eu direktíva szerint törvénytelen!!! Ellenzék merre???
Ennek a puhány ellenzéknek nem jut eszébe mit csinált a fidesz legalávalóbb módon 2008-ban a tervezett eü reformkor??
Népszavaztatás, folyamatosan harsogta az EÜ nem üzlet! -2010 után azonnal az lett mára ezer mrd. .- 300 ft vizitdíj helyett ma 4,5 milla embernek havi 11,400 ft eü hozzájárulás. HAVONTA!
Az ellenzéknek nem jut el a tudatáig: a leghatékonyabb kommunikáció a fidesz ellen a LELEPLEZÉS??
A gazdaság azon belül az EÜ legfontosabb, beteg ember nem termel."
KisGenyo2
Ráadásul a 10-ből 8-an azért, mert belátható időn belül nem látná el őket az állami rendszer. Csak, azért írom, nehogy kitalálják a politikusok, hogy itt már akkora a jólét és azért mennek a betegek a fizetősbe. Csak mert hajlamosak erre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.