Megadták a választ az elképzelhetetlenül hosszú várólista okára.

Brutális várólista: 7 év után kerülhet a beteg műtőasztalra

Fotó: 123rf.com

A leghosszabb várólista 6 év 9 hónap, Szombathelyen kell ennyit várni térdprotézisműtétre - írta nemrég a Válasz Online írt az Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai alapján.

A szakértő szerint ennek oka a szakemberhiány mellett az lehet, hogy az orvosok a magánegészségügy felé terelik a betegeket. A Belügyminisztérium úgy reagált, kiugróan hosszú várólisták csak akkor fordulnak elő, ha a betegek ragaszkodnak egy adott kórházhoz és orvoshoz

- számol be az RTL Híradó.

Forrás: RTL.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Philip Marlowe: csak nem az én agyamra sóvárogsz, te tudatlan fideszbirka? bele sem férne az aszott koponyádba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@lusta: Az én nemzethy fideszhívő ismerősöm is jár kezelésről kezelésre, és bejárja a fél megye kórházait. Hála a háromszáz forintos latrina forradalomnak, Jól kihasznál minden kezelést, mégis többet szenved, és nem jut eyről kettőre.
lusta
@Sámannus: Abban sok igazság van, hogy a magán felé terelik a betegeket. Egyből a trédprotézis jut az eszembe. Eleinte az ember próbálkozik ilyen-olyan speciális injelkciókkal, amik csodát tudnak tenni. Kitolják a műtét idejét, akár sok évvel későbbre. Bejelntkezik a zember a dokihoz és kap egy féléves várólistát a kezelésre. A magánrendelésen ugyanahhoz a dokihoz egy-két hét alatt bejut. Most jön a lényeg. Minden épeszű odamegy és nem vár fél évet, mert a rendelés igaz pénzbe kerül, de az idő az a nagy pénz. Ugyanis a kezeléshez használt gyógyszerek, injekciók nem tb-támogatottak. 50-60, de akár 70 ezer forintba is kerülnek. És ezt az 50-60, akár 70 ezret az állami rendszerben is ki kell fiZetni. Akkor az egyszeri 25 ezres magánvizit már nem is olyan sok egy max. 2 hetes várakozásért és nem min. fél éves várakozásért. Ugyanakkor a magánban a doki az egyik ismerősömnek, akit kezelt, megmondta, hogy nem ad semmilyen injekciót, mert az a jelenlegi állapotában már csak pénzkidobás, az állapota egy jottányit sem fog javulni. Rendes volt a doki. Rá is a műtét vár. Na ebben a doki szintén őszinte volt. Éves távlatokban kell gondolkoznia.
Sámannus
@lusta: Az orvosokat nem hibáztatomAkiket bedugtak a beteg, ls az orvos közötti résbe, azt nem tartom fernek. A magán biztosítók csókosokat jelentenek, akik a szolgáltatásokban résztvesznek azoknak csak ideig óráig javul a helyzetük.
A hároszáz forintal is ez volt a fidesz baja, hogy nem ők kezelték, hanem az orvosok. Az állami ellátást is azért hozzák kizsigerelt helyzetbe, hogy minden pénzt a magán egészség ügy szívjon fel. Így viszont az egyik oldalon a várólista a másikon pedig kihasználatlan kapacitás keletkezik, a betegek mehetnek Szentpéterhez, panaszkodni, A gyilkolászás nagymesterei a belügyes fakabátok meg egyre másra szervezik a luxusutazásokat a kimurgeltak által befizetett vagyonokból.
Yoda69
orbanviktor ezt is elintézte a magyar nepnek.
Kovács Máté
Azon a bizonyos napon nem lesz száraz semmi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.